reklama

mamy z norwegii

Czesc dziewczyny, jestem z powrotem, dobrze zgadywalyscie, juz po. urodzilam w niedziele, tak szybko, ze w domu, nie zdazylam do szpitala:szok:
dzis wyszlam, wpadne wieczorem jak bede miala wiecej czasu

reklama
Istra nie wiem jak jest w PL ale tutaj robia usg bioder tylko po porodzie posladkowym, a w innych przypadkach to nie wiem. Mi Sandrze nie robili. Przepisano mi te same tabletki anty ale ja nie dosc ze bylam wogole na anty do seksu ale tez i do meza i ciagle zmeczona chodzialam. Odstawialam po 2 miesiacach bo maz powiedzial ze juz woli wogole sie ze mna nie kochac niz mam taka w ciagu dnia chodzic

A co do spania z mezem to my tez spimy osobno bo on strasznie chrapie. 17 idzie do laryngologa w tej sprawie moze cos sie da z tym zrobic, bo cwiczy i nie ma nadwagi wiec nie rozumiem skad to chrapanie. A takie fajne duze lozko mamy. Teraz ja je okupuje:-D

A jesli chodzi o mnie to polozylam sie bardzo pozno spac gdzies okolo 3 bo ogladalismy filmy i jak na zlosc zapomnialam wylaczyc glosu w komorce na noc i z rana zadzwonil kolega (tzn. jego komorka bo nie zablokowal a ja jestem pierwsza na jego liscie):wściekła/y: oczywiscie obudzil tez Sandre wiec ledwo patrzac na oczy musialam wstac:crazy:
za to odespalam sobie, dopiero co wstalam po drzemce- co za orzezwienie:tak:

musze tylko Sandre gdzies zabrac z domu bo jeszcze na powietrzu dzisiaj nie byla:baffled:

Tampeza jak to nie zdazylas do szpitala - opowiadaj bo mnie tym moja polozna tez straszy ze wzgledu na tak szybki porod pierwszy:baffled: bo mi sie juz to po nocach sni:szok:

przeciez nie mialas bardzo daleko do szpitala, prawda?

O raju tampeza Ty już rozdwojona i to w domku,szok! Gratulacje!
agathe dzieki za info, wiesz ja nie zachodzilam w ciaze naturalnie wiec moglam nie uzywac zadnej antykonc. ALE ponoc po porodzie COS sie w organizmie naprawia i łatwo o wpadke takim jak ja:-) A poki co nie wyobrazam sobie kolejnej Niunki tak szybko...
Kasia czekamy na fotorelacje z chrzestu.
Ania wiem że w PL usg bioderek obowiazkowe..i wiele innych badan...Ja sie udzielam na Bocianie, i tam laski co chwile COS badaja, stresują się..A tu błoga nieświadomość...nie wiem co lepsze:szok:

to fakt po porodzie, bardzo latwo zajsc w ciaze. Najniebezpieczniejszym momentem jest odstawienie od piersi bo wtedy jestes tak plodna ze od razu mozna cie zapylic:-D

w czasie karmienia tez mozna zajsc i to szybko. Rzecz polega na tym ze pierwsza owulacja nastepuje oczywiscie przed miesiaczka wiec tak naprawde niegdy nie wiadomo kiedy nastapi. Dowiesz sie juz po fakcie;-) wiec warto uwazac:happy:

Tampeza,ale jaja :szok::szok::szok::szok: urodzilas w domu??? :szok::szok:

no gratulacje!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D

no to chwal sie,jednak corcia???
ale numer :-D:-D nie no GRATULACJE przeogromne!!!!

ja tez sie stresuje czy nie urodze w domu czasem,bo nie zamierzam jechac do spzitala jak ostatnio jak mi wody odeszly i mialam skurcze co 5 minut,bo skurcze co 5 minut przy pierwszym i drugim porodzie utrzymywaly mi sie po ok.7-8 godzin i teraz zamierzam je wytrzymac w domu i pojechac na samą koncowke

i tez mam nadzieje,ze zdaze :nerd:

p.s. co sie robi w sytuacji jak sie w domu urodzi?? odcina sie pepowine czy cos?? :sorry2:

widzisz Lilka ja mialam wyczuwalne przeze mnie skurcze ktore zaczely sie od mniej wiecej 2 minut i rozwieralam sie w tepie ekspresowym (boli jak holera) i dlatego polozna kazala sie pilnowac, bo powiedziala ze przy tak szybkiej nastepnej ciazy napewno bedzie sie szybciej rozwierac:szok: dobrze ze mam do szpitala 5 minut samochodem. Bede musiala tylko poczekac az znajoma odbierze Sandre albo poprostu pojade karteka a maz dojedzie jak mala pojedzie do znajomych.

Na wypisie ze szpitala mam ze porod caly trwal 3 godziny i tak naprawde bylo. Z czego czas parcia napisany jest jako 37 minut ale tak naprawde bylo tylko kilka skurczy bo musialam poczekac na dzialania oksytocyny ktora dostalam w udo, bo przec nie chcialam;-)

kurcze,Agata skurcze od razu co 2 minuty :szok: tez szok:szok:
ja do spzitala mam jakies 30km,wiec mysle ze zdaze spokojnie,ale mimo wszystko nie wiedzialabym chyba co robic jakbym w domu urodzila..

teraz te skurcze co 5 minut zamierzam wysiedziec w wannie z ciepla woda i jak zaczna sie robic co 4-3 minuty w planach mam wsiac (a raczek wczłapac sie) do auta i heja do spzitala

mysle,ze w ciagu tygodnia urodze,jakies takie mam pzreczucie..
no i zazdroszcze Tampezie :happy: ze juz jest PO

no nie wierze:szok:
emocje17.gif

Agnieszka wielkie buziole dla ciebie i dzidzi:tak:
dzielna kobitaka z Ciebie:tak:, gratulacje
humor05.gif

2irstwp.jpg
http://www.glitterfy.com/

Ostatnia edycja:
reklama
Lilka nie czekaj za dlugo. Ja sie rozwarlam z 5 do 10 cm w 30 minut i to przy pierwszym porodzie.

Ale Tampeze to ja podziwiam, dzielna dziewczyna, no i ten maz w domu tez:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry