reklama

mamy z norwegii

20j0qaq.jpg

cześc dziewczyny
pierwsze co z rana mi sie nasunęło to czy Lilka juz urodziła:confused:, mam nadzieje , ze nie bedzie miała długiego i bolesnego porodu i Gabrielek wyskoczy raz dwa :tak:.

a jak Kasie sie czują?
Kaka i jak sytuacja, zatrzymało sie to krwawienie?:baffled:
a Kasia jaki plan działani , robisz drugi test czy badanie krwi?:confused:
Marta jak łazienkowe przeboje, rury jeszcze bulgoczą:crazy::growl:?
no TY Agathe zdecydowaliście sie z mężusiem na to mieszkanko?

ja sie obudziłam jeszcze z większym choróbskiem , nie wsponę o czarku , no zawitamy dzisiaj u pana doktora "od wszystkiego":rolleyes:

reklama
No to masz jazde Ania:-(

jesli chodzi o nas to ja coraz chetniej mysle o przeprowadzeniu sie tam. W niedziele maja ostatni visning bo probuja sprzedac wogole ten dom, ale po takich wiadomosciach jakie podaja w telewizji teraz to nie wiem czy im sie cos uda zdzialac szczegolnie z dala od Stavanger, bo jednak tutaj ludzie ciagna, choc rynek na kupno tez opadl. W telewizji odradzaja jakichlowiek inwestycji teraz a szczegolnie w domy bo mozna niezle udupic. Radza poczekac az sie sytuacja unormuje z tymi bankami i odsetkami.

Tak wiec w poniedzialek bedziemy wiedzieli. Jezeli sie zdecydujemy to mamy czas do pierwszego zeby powiedziec o tym, tym z gory i wtedy jest miesiac wypowiedzenia.

A Lilka mam nadzieje ze urodzila albo rodzi, miala jeszcze raz zmolestwoac meza wieczorem:-D ta to ma zdrowie:-p

No Kasia ty rob ten test i nie trzymaj nas w niepewnosci:confused:

Ps. nocke mi mala zarwala, wiec czekam tylko zeby poszla spac i ja tez ide. Mam nadzieje ze bedzie spala bo tez widze ze jest zmeczona:baffled:

witajcie o zimnym poranku....
U Was też tak? max 8-9 st rano...:no:
Dobrze ze choć grzejniki elektryczne można włączyć, bo w PL to wszyscy narzekają że zimno i czekają na cieplo od społdzielni...
Kasiu - jak tam z rana? robiłaś coś?
Coś czuję że jednak jesteś w ciąży..bo nawet jak widzałaś cień kreski to oznacza to wczesną ciążę...
Jej dziewczyny ile ja testów w życiu zrobiłam...:no:i zawsze był płacz i dół bo znów się nie udało...
I dopiero Norwegia na nas dobrze podziała, tak że w rok po przyjeździe zaszłam w nat.ciąże....niestety w 8tc poronilam...akurat było Boże Narodzenie, my w GDY....Czarna rozpacz...

Sama jestem ciekawa jak to jest z tą płodnością podsczas karmienia...BO Kasiu teoretycznie nie ma się prawa zajść w ciąże....jeśli karmi sie piersią...
A u Ciebie może dlatego że Ty odciągasz pokarm a nie przystawiasz małą..ciekawe czy to ma znaczenie...:szok:
Super fotki i rzeżby..
ja jeszce nie byłam w Hovden,chociaz z Kristiansand to najbliższe i bajbardziej popularne góry.
Ale Ty częściej bywasz w KRS więc można by się spotkać.,,,hmmmm?
Ja tu usycham z nudy...na co dzień.
Mamy związek Polonijek, ja to moderuje na Naszej klasie,widzimy sie raz w mcu....ale brakuje mi towarzystwa na co dzien. I tak mi przykro jak widze 3 norwezki z sąsiedztwa z wózkami idące na spacer...Na mnie nawet nie spojrzą...:no:
Lila jak u Was?
Ania oj to nieciekawie.....ciekawa co Wam powie dochtor od wszystkiego...Da Paracet na wszystko i tran? :wściekła/y:
agathe a my na rozdrozu..jakiś czas temu kupiliśmy mieszkanie w innej części miasta, niedaleko mojej pracy, ale po mcu je sprzedaliśmy ( nie mieszkaliśmy jeszcze w nim)...oczywiście zysku na tym troche było:-) (flaks:tak:)..no i teraz wynajmujemy i nie wiemy co dalej. W którą stronę pójść. Rafał narzeka ciągle na NOR : na pracę (chociaz siedzi od 4 lat w biurze i projektuje urządzenia-czyli uwielbia to robić), na brak integracji (chociaż jest b.otwarty i mówi po nor i ang), na nudę (chociaż jest bezstresowo, i teraz jest Niuńka która czas wypełnia.)...
Dla nas jest tu jałowo i bezpłciowo.... A pieniądze szczęścia nie dają....
No to se pomarudziłam
Ost.u nas w kinie leci PL film SZTUCZKI. widziałam go na kompie, fajny..ALe pokazuje biedę, i nie jest to dobry przykład do pokazania Norwegom,którzy nas kojarzą z Blokiem Wschodnim.

Mała śpi....chciałam tez bo nocka kiepska,budziła się 3 razy aż....ale wolałam się wykąpać i poserfować:-)
Miłego dnia

Powiem ci , że gdybysmy mieli tu zostac nie zastanawialibysmy sie nad kupnem domu i wzieciem kredytu, teraz w naszej sytuacji maz sie zastanawia, bo placic komus 6000 czy 7000 kr co miesiąc- to chyba lepiej miec swoje, my obliczylismy , ze na nasze potrzeby i ceny w mojej komunie płacilibyśmy 0k.9000 kr .

Istra przed Czarkiem też byłam w ciaży i jak robiłam teścik wyszły mi dwie bardzo leciutkie i cieniutkie kreseczki , no i była ciaża, tak jak piszesz....

a co do integracji , to w mojej miejscowości nie ma Polaków, tylko w pracy u męża, powoli sciagaja swoje zonki, ale to mozolnie idzie, bo , żeby znaleźc tu mieszkanie to cud:szok:
za to w Bergen to mnóstwo Polaków, ale ja tam rzadko bywam , tylko w niedziele na kursie.co do narzekania , to ja sie podłączam:-D

pytanie do Lili! co stalo sie z Twoim mlekiem i karmieniem Hani jak zaszlas w ciåze z Gabrielkiem? podzielam zyczenia Dziewczyn! szybkiego i sprawnego, bez bølu rozwiåzania!! buziaczki!!

hej,hej!

Agatko ja wiadomosci ostatnio nie oglådam, a co Oni tam w tej TV konkretnie mowiå o tej sprzedazy/kupnie domøw?
Aniu i Czarusiu zdrowka Wam zycze Kochani!!
get_well_mouse.gif

a ja Dziewczyny chce sie wstrzymac z testem do poniedzialku bo przeciez robilam go wczoraj rano i wyszly jakies dziwy.. tyle ze ja do tego czasu to chyba kota dostane a moje wlosy osiwiejå przez co zmieniå sie w kolor jasnego kwitnåcego bzu!!! :rofl2:

IZA ja juz jestem po 1-szym okresie.. tez tak myslalam ze to wszystko moze wywolane tym ze odciågam i to w dodatku nieregularnie (haotyczny tryb zycia, ciågle wizyty, zmeczenie, rzeczy do zrobienia etc.etc..)
..jak rozumiem ten film ukazuje Nas w zlym swietle? ze biedi tak? trzeci swiat? qrwa! jakby innych filmow produkcji polskiej pokazac nie mogli!! :wściekła/y: a skåd ten film wogole sie tutaj wziål? co to jakis bestseller? oscara dostal??!!! :wściekła/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry