reklama

mamy z norwegii

usunelam jednego tego samego i tego co napisalam ze sa dwa na stronie
Aniu a tutaj z tego co wiem nie mozna szcepic polskimi szczepionkami...musza byc stad...tak mi ostatnio tlumaczyla tesciowka....
mis ie to pierwszy raz zdarzylo
a wiecie na co czekam w sklepie na "julebrus" och jak juz mam na niego ochote...juz nie mowie o "juleol" :-p

Dobranoc Aniu :-)

reklama
Marta jak masz ochote to pij i to szybko po jak dzieciak bedzie mial wrazliwy zoladek to sobie gazowanego nie popijesz:baffled:

ps... pamietaj ze tam jest mnostwo cukru, poprostu bomba kaloryczna, wiec nie pij na wieczor jak sie uda oczywiscie;-)

Aniu dobranoc,,, ja kurcze nie spalam w dzien, w nocy kiepsko,, mieszkanie wymyte a spac wogole sie nie chce:crazy:

znacie jakis sposob na czkawke w brzuchu,,, maly czka juz dlugo i rzuca mi calym brzuchem:baffled:

zjedz to czego nie lubi :tak:
a jule jeszcze nie ma u mnie w sklepach:-(...ale pozniej mysle ze tak pol szkalneczki nie zaszkodzi ja bede karmic :sorry2:...ahhh

A mi juz pszeszlo z ta bezsennoscia:tak:...moze Tobie tez przejdzie nidlugo...a wiem jakie to zlekka wq..., nie?

a wiesz co mi powioedziala polozna? ze nie moge sobie zrobic lewatywy w domu, zeby dziecka nie :szok: stresowac ze co??? a ma przyjechac do szpitala na 7-10cm rozwarcia i wtedy jest juz za pozno na lweatywe a ja nie chce rodziec w kupie :no:, bo to sie zdarza u 90 % rodzacych
najchetniej to bym juz nic nie jadla zeby nie miec czym srutkac :-D

ja mam po tym blokowaniu wåtku to samo..musze przeleciec pøl strony i dopiero så wpisy..
Marta na co jest ta "rotarix"? bede poprostu musiala zglosic ze chce i tyle, a o tej na pneumokoki tez rozmawialam i niby bedziemy robic.. tylko juz sama nie wiem kiedy bo czytalam ze 1 robi sie przy 3m-cach.. a wogole Emma jest opøzniona ze szczepionkami. wszystko zaczelo sie ze na intensywnej zapomnieli jej dac przeciw gruzlicy (w Norge stosuje sie jå dopiero chyba w 13roku ale z racji tego ze jestem Polkå i chcialam), tutaj pielegniarki mialy urlop!! i dostala dopiero w polowie sierpnia, a przy okazji przeciw zoltaczce.. nie wiedzialam ze za szczepionki w PL sie placi! i to jakie pieniådze!! :szok:

to ci doradzila i to jeszcze polozna:crazy:

kurcze lewatywa wspomaga akcje skurczowa, wiec wszystko idzie szybciej... mi robili i tym razem jesli tylko zdaze to tez bede chciala. To tylko plyn wpuszczaja i male posiedzenie w toalecie max. 20 mintu. Masz pewnosc ze nie musisz sie wyproznic po porodzie, a po szyciu to slyszalam ze nic przyjemnego.

A co do jedzenia przed porodem to wlasnie zjedz cos tresciwego bogatego w energie zeby sily miala. Nie rozumiem tego podejscia co w polsce jest ze nie daja jesc przed porodem i w czasie.... to skad sily brac na taka walke:szok:

oj Kasia placi sie placi i to wiele szczepionek ktore sa tu darmowe tam sie placi.... fajnie co, a ZUS tyle kasy sciaga co miesiac na ubezpieczenie:crazy: no to jestes ubezpieczona jak nic:baffled:

Sandrze podawali przeciw gruzlicy w ramie jeszcze w szpitalu, bo nawet ulotke dostalam po polsku. Kilka dni jej ropniala i potem sie zagoilo. Powtorka wlasnie w 13 roku zycia.

reklama
usunelam jednego tego samego i tego co napisalam ze sa dwa na stronie
Aniu a tutaj z tego co wiem nie mozna szcepic polskimi szczepionkami...musza byc stad...tak mi ostatnio tlumaczyla tesciowka....
mis ie to pierwszy raz zdarzylo
a wiecie na co czekam w sklepie na "julebrus" och jak juz mam na niego ochote...juz nie mowie o "juleol" :-p

Dobranoc Aniu :-)
a wyszłam spod prysznica i odechcialo mi się , ja nie chce szczepic polska szczepionką, tylko napisałam , że mam w pl w mojej lodówce, one musza byc w odpowiedniej temperaturze trzymane , więc jak ja przeiweżc - nie da rady:), a tu pójde do pielegniarki:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry