reklama

mamy z norwegii

ana79 ja probowalam mu wlaczyc inna bajke ale niestety - traktor tom i koniec!!!!!chyba jednak jakis autorytet:-)jak sie podoba niech ogladaja:-):-):-)

Istra-patrz dostalam pierwsza wiadomosc od Ciebie tylko na mojego prywatnego maila , na ktorego weszlam dopiero teraz (teraz tez dopiero odczytalam);-)
kurcze ale gapa ze mnie:rofl2:

reklama
tak jestem ze Stężycy tej w województwie lubelskim!z tego co sie orientuję to w PL jest aż 6 Stężyc:):)na Kaszubach również!kiedyś z ciekawości sprawdzałam, moja mama pochodziła ze Stężycy i tak jakos mnie zaciekawiło czy Stężyca jest aby jedna czy niekoniecznie jedna:)i okazało się ze nie jest jedna w PL:):)
jestem obecnie w Norge z mężusiem moim kochanym i mieszka mi sie tu bardzo, ale to bardzo dobrze!kraj bardzo mi sie podoba, jak rowniez uprzejmosc ludzi jest niesamowita!
nigdy nie myslalam ze znajde sie poza granicami PL, a lot samolotem dla mnie byl po prostu niemozliwoscia!pomijajac moj lek wysokosci:)
ale jak widac rozne rzeczy sie zdarzaja!
a Ty dlugo juz jestes w Norge?i jak TObie sie zyje w tym kraju?:)

ja dokładnie nie pamiętam ile tutaj jestem , chyba od 1.5 roku z przerwami , teraz na wakacje 3 miechy siedziałam w pl:-D. tez sie zgadzam z ta uprzejmością Norwegów :tak:.a z tym podobaniem to u mnie różnie bywało:rofl2:.....są kwestie , które mi się nie podobaja ..jak znachorstwo:-D:-D:rofl2::-D:-D. dobra życze wszystkimspokojnej nocy , juz na serio zmykam . pa

Iza jestem czasem ambitna!zdarza mi sie:)zapisalam sie w lipcu na kurs specjalista ds kadr i plac!tematyka mi sie podoba!tylko przy tym moim szkrabie niewiele mam czasu zeby poczytac a po poludniu jak maz wraca z pracy po prostu mi sie nie chce juz czytac:(materialy do nauki przesyla mi koja szwgierka, kwestia zdania egzaminu ktory odbywa sie w Poznaniu tylko 2 razy w roku (czerwiec i pazdziernik), a jak dobrze pojdzie (druga dzidzia:)!) to raczej w tym roku nie dam rady pojechac na ten egzamin!moze w przyszlym mi sie uda -a raczej napewno!!!!jestem dobrej mysli!
jesli chodzi o numer personalny to jeszcze go nie mam!:(
Izunia czy ja musze miec jakas karte zdrowotna swoja z PL?od czego mam to wszystko wogole zaczac?nie wiem:(

wiecie co ale ze mnie debilka i glupia baba normalnie....chodzi mi o moj termin porodu...wiec pierwszy czyli wyliczony z miesiaczki to 24 pazddziernik a z usg to 20ty, wiec jak co jestem dopiero 1 dzien po terminie a ja panikuje jak nienormalna juz:no:...brak mi slow za siebie...Natalka urodzila sie na 2gi dzien po terminie wiec teraz przypada na jutro :-D
no nie zapomnijcie o zegarkach :tak:
ide na serialik...kolejny sezon...
a u gory impreze ma mlody..chyba ostatnia w tym roku:-D

buziaki dla Was Mmuski!!!!!

ps u nie na topie bajki to "barbie" juz musze sukienke jej kupic i baletki oraz "specjalne rekawiczki jakie maja ksiezniczki" :-D:-D:-D

czesc

Marta ja tez z miesiaczki to dopiero mam na 7 listopada wiec kto wie czy tez sobie nie poczekam. A z USG mam na 30 pazdziernika:tak:

u nas nie jest tak szarawo dzisiaj, ale na niebie z jednej strony szare chmury. Tak mysle ze moze kawke na rozruch i trzeba wyprowadzic tego mojego brzdaca poki nie pada i nie leje. Wczoraj to sie wyjsc z domu nie dalo:baffled:

Ach ta strefa czasowa, przetrzymalam mala zeby pozniej poszla spac, to moze sie przestawi a ona pare razy w nocy sie budzila i myslala ze to juz rano:szok: wiec pare razy wstawalam do niej i jak kladalam spowrotem. Zasypiala, ale ja musialam sie budzic. Chociaz ostatnio bardzo ladnie mi spi cale noce wiec nie bede narzekac na ten raz:tak:

Milego dnia dziewczynki:-)

witam , ja juz przed 8 wstałam , Cezary sie zbudził przez kaszel:baffled:, ja do późna przed kompem i teraz ledwo na oczy widzę...kawusia nie pomogła:no:
igcc2e.jpg

a co tam u WAS?
Lila jak dzieciaczki sie czują...no i ty? pewnie padasz na mordke i znowu miałas ciężka noc :baffled:kurcze....co za choróbska nie możliwe :crazy:.
Marta jak tam , napewno w dwupaku:wściekła/y:, juz nie możesz wytrzymac:angry:
Jaga A TY kobito co sie nie odzywasz:confused2:...
pozdrawiam i życzę milego dzionka wszystkim mamusiom. pa

jeszcze coś wkleję zapożyczonego.....dla zniecierpliwionych::)))

1) pij napar z liści malin , zjedz ananasa
2) wchodz na czwarte piętro schodami, zjedź windą, znowu wejdź, i tak w kółko
3) zrób jesienne porządki w szafie
4) kup pudełko zapałek, rozsyp wszystkie na podłodze, pozbieraj schylając się po każdą z osobna, a jak pozbierasz wszystkie, to znowu rozsyp i znowu pozbieraj
5) popatrz przez okno - na pewno ledwo widać co na dworzu się dzieje - umyj w końcu te okna!!
6) zatańcz z mopem
7) namów mężusia na baaaaaaardzo długi numerek...
8) i nie myśl że już byś chciała sie pozbyć tych paru zbędnych kilogramów co Ci w brzuszku ciążą, bo Twója dzidzia i tak wyjdzie dopiero jak samo uzna to za zło konieczne!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,
Ania mnie zmobilizowała do aktywniejszego uczestnictwa na forum a nie tylko podczytywania:-) Dobre wskazówki Aniu dla tych, co im ciąży, a najlepsze zapałki - ja bym wzięła odkurzacz i po robocie:-D
Nie wiem czy Agacie udało się wyjść z małą na spacer, bo jestesmy z tego samego miasta i tu już po pierwszym deszczu - ta pogoda może wkurzyć, nawet w niedzielę ciężko się wybrać na spacer...Ale ja dzisiaj po trupach - nawet w deszczu ale wychodzę z domu bo zeświruję w tych czterech ścianach.

Dziewczyny, jak zwykle, mam pytanie i prośbe jednocześnie. Trochę poczytałam o Waszych doświadczeniach z lekarzami tutaj i brakiem kompetencji. O tym, że jestem w lekkim szoku już nie będe się rozpisywać ale mam prośbę w kwestii lekarstw i kontyngentu z Polski:-) Agata ostatnio pisała, że dostała paczkę z lekami i już jest spokojna - pewnie każda z nas ma jakiś zapas tego, co najpotrzebniejsze. Ale powiedzcie jak sie zabezpieczyć w kwestii dzidziusia? Czy macie jakieś sprawdzone polskie specyfiki na drobne dolegliwości maleństw, które warto zgromadzić do porodu?? Jeśli tak - podpowiedzcie, bo ja w tych sprawach lekko zielonkawa jestem...
Życzę wszystkim babkom miłego dnia w gronie rodziny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry