reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

Hej
my mamy fajną pogodę , ubrałam sie w strój bo mieliśmy sie poopalac na motorowce a w drodze męża nawiedziło na Bergen ...i pojechalismy na lody, wjechaliśmy na tą góre kolejką , no gorzej z zejściem , bo Czarek marudził:wściekła/y:, uciekał , rzucał kamieniami, umazał się, nam dał w kośc a w drodze powrotnej zasnął i do tej pory śpi:eek:, masakra .....
Agata jak mały ....:confused2:

reklama
hejka

Ania - tak na sto procent to nie wiem jak to z nim jest, bo niby w dzien da sie przezyc z nim, ale w nocy mi sie budzil z 10 razy:wściekła/y:

ale dzisiaj od popoludnia bo z rana odespalam troche pojechalismy nad wode, tam bylismy ze 3 godziny. Sandra sie pluskala z przyjacioleczka w fjordzie. Potem szybki grillik u znajomych, powrot do domu. Daniel zjadl wielka miske kaszki, kapanko i spanko. Dlatego tak sadze ze skoro daje rade taki tryb dnia zniesc i my tez nie odczuwamy ze krzycz caly czas, to chyba lepiej. We wtorek sie okaze na badaniach jak przyjdzie posiew i bedzie wiadomo co to za bakteria byla.

A ja normalnie nie moge na siebie patrzec ostatnio bo tak sie zapuscilam ze powoli wylewa sie ze spodni. Normalnie waze tyle samo co szlam do porodu:szok: choc wiem ze to moja wina. Ale nie dam rady nic z tym zrobic poki nie uspokoji sie z Danielem bo nie daje rady juz sie odchudzac jak on ciagle krzyczy. No i jeszcze odmowic sobie jedynej przyjemnosci jak jedzenie, ktorym sobie wynagradzam caly dzien - szkoda tylko ze wieczorem, ale tyko wieczorem jest chwila spokoju,, to wszystko robi swoje:sorry: no i siedzialam nad woda w spodenkach i koszulce.. mam za swoje bo sie opalilam w koszulke, no i jak zwykle w okulary bo mnie oczy boja bez i nosze ciagle:baffled: jutro jesli pojedziemy gdzies sami to mam to gdzies co bede sie przede norweszkami krepowala skoro one nie sa lepsze:tak:

a i chcialam pochwalic Sandre ze dzisiaj sama usiadla na nocnik i zrobila kupe:-) wchodze do salonu a ona sama siada na nocnik, pomoglam jej usiasc i kupa wyladowala w nocniku.. ale super bez mycia tylka. Za takie osiagniecie to sie czekolada nalezy:tak:

tylko ze pozniej nad woda to juz siku i kupa wyladowala w majtkach, ale coz tyle atrakcji bylo. Najwazniejsze ze wiem ze sama potrafi i ze rozumie bo niby sie jej pytalam czy chce, ale gdy usiadla to bez pytania;-)

oj biedny ten Danielek...:-(
Agata a jak mu pobierasz mocz?
fajnie , że Sandra załapała z nocnikiem:tak:, bravo dla Sadruni:tak: , najważniejsze , że rozumie , pewnie zdarzy sie jej nie raz wpada :-D, a z tą czekoladka to taka mobilizacja, nasz dostał lizaczka , choć wiem , że przekupstwo nie popłaca:laugh2:, powodzonka ....
wiesz co ja tez ja coś nie tak...nie moge na siebie patrzec , jak dzisiaj ubierałam strój to myslałam , że zemdleje przed lustrem:eek:moje celulitis przeniosło sie na ramiona:crazy::eek::szok::szok::szok:przeciez to jakaś porażka , na rękach!!!czujecie ten klimat????ja chce miec znowu 20 lat:zawstydzona/y:....

Ania - u chlopcow to nie ma problemu z pobieraniem moczu, bo zaklada sie takie woreczki kupione z apteki. Zakladasz w dziurke i tyle, gorzej z dziewczynkami bo musisz tak ulozyc zeby trafic no i zeby sie nie przesunelo jak zapmniesz pieluche:sorry: dobrze ze w racie czego to juz z Sandra bedzie latwiej;-)

a Ania ja to podlukalam Twoje foty ze slubu ktore wstawialas i masz super brzuszek:tak: mi sie znowu oponki robia. Ale naprawde uwierz mi ze nie mam sily i zaciecia teraz. Ja jak sie odchudzam to chodze zla i glodna, mimo iz sie nie glodze, a przy takich przygodach co ostatnio to bym pol domu mogla powybijac na diecie i no jak sie do tego ruszac czy cwiczyc jak sie na pysk pada:no:

ja mialam problem z pobraniem moczu , też miałam te woreczki , jeśli ci chodzi o te co przyklejasz do pisiaczka ..., chodzi o to , żeby zebrac mocz z środkowego strumienia, druga rzecz wiadomo , że siusiaczek musi byc na maksa odkażony, a zawsze przecież gdzieś się czają bakterie.ja tak nosilam dwa razy mocz do badania i cos wychodziło:wściekła/y: i dawali mu antybiotyk bo nie chciał jeśc i ciągle płakał, gorączka.... w końcu miał biedulek cewnikowanie , ale badanie wychodziło dobrze...a jakie podejrzenia, ho ho, wyszło na to , ze to zęby....
jak sobie to przypomne to mnie trzęie jak widziłam to cewnikowanie:-(

o rany cewnikowanie:szok: ja mialam po porodzie z Sandra ale po porodzie to juz pestka dla mnie byla,, ale biedny dzieciak:sorry:

mi ten polski lekarz powiedzial ze dlatego badanie z woreczka ktore pokazuje tylko 1 na leukocytach to on nie podejrzewa zapalenia bo tyle to wszedzie moze sie przypaletac jak to nazwal. Ja nawet nie odkazalam malemu siusiaka. A i tej torebki tez nie przyklejalam tylko zalozylam i zapielam pieluche. Ale moze uzywalysmy roznych torebek;-)

ja to robilam w pl , wiec mozliwe , że inne ...
kurcze , że dzieiciaki musza chorować:-(...
hej a co z tymi fotkami z ślubu:laugh2:

ahhh nic mi nie mow:angry: normalnie nie ma czego pokazywac....ahhh i poprosic faceta zeby zrobil fotki gdy ty jestes zajeta dzieckiem:no:

nic w telewizji nie ma, chyba bede sie zbierac do lozka z ksiazka bo wczoraj od 1 Daniel zaczal sie budzic, choc dzisiaj mial duzo wrazen i nie spal duzo popoludniu, wiec moze bedzie lepiej;-)

witam poniedzialkowo juz;-)
Anka grill fajnie, pozno odwiazlam znaomych do domku :-D no a jutro umowiona jestem naplaze z dzieckami :tak: ahhh moze w koncu sie opale :-D
Agata mam nadzieje ze to jakas maloszkodliwa bakteria i nie wyrzadzi juz wiecej szkod w Jego malutkim organizmie :-(....duzo zdrowka a no i wielkie gratki dla Sandry za nocnik :tak::happy:
a u Was alski w stavanger nie ma piaszczystych plazy?? bo slyszalama ze sa
ja jutro porobie foty z dzickami :tak:
Agata spoko, na pewno nie wygladasz tak zle ;-) a 5 kilo to nie duzo, szybko zrzucisz, zobaczysz :tak:, trawa do koszenia czyli kosiarka w ruch i zobaczysz ;-):-)
Ana celulit na rekach powiadasz :-D, jak dla mnie wygladasz naprawde super

ja tam sie wbijam w stroj jutro i juz :-p
ok spokojnej nocki Laski :tak::-)

reklama
Do góry