reklama

Mamy z Radomia :-)

olenka123 możliwe ze dziecko jest uczulone na tą mieszankę,same objawy wskazują na nietolerancję pokarmu. Popros lekarza o zmianę mleka bo bobas się niepotrzebnie męczy i Ty razem z nim.

reklama
małalinka1 najpierw synek pił zwykłe mleko początkowe bebilon 1, ale pediatra zmieniła mu na antyalergiczne bebilon pepti na recepte i te problemy nie ustąpiły. Bardzo żałuję , że nie karmie piersią bo przez pierwsze dni , gdy mały nie umiał i nie chciał ssać podawałam mu moje ściągnięte mleko i nie było takich problemów :-(

małalinka1 najpierw synek pił zwykłe mleko początkowe bebilon 1, ale pediatra zmieniła mu na antyalergiczne bebilon pepti na recepte i te problemy nie ustąpiły. Bardzo żałuję , że nie karmie piersią bo przez pierwsze dni , gdy mały nie umiał i nie chciał ssać podawałam mu moje ściągnięte mleko i nie było takich problemów :-(

Hej Dziewczyny!
Paulinka leży już w łóżeczku i zasypia więc mam czas żeby pisać...
po pierwsze ogromne gratulacje dla rachel- niech się Jaś zdrowo chowa!!!a dla Ciebie mamusiu dużo cierpliwości i uśmiechu:-)
olenka co do mleka to moja mała jak przestałam karmic tez była na pepti ale nigdy nic jej nie było...a dlaczego pediatra zmieniła z bebilon1? miał alergię?
wiesz jak mojej Pauli zaczeły dokuczac kolki i męczył ją brzusio też podawałam espumisan w kropelkach i pomagał choć tak naprawde długo problemów u nas nie było...
co do tego że miałaś malo pokarmu- dokramiasz maluszka czy juz wogole jest tylko na mleku zastepczym??? może jescze warto powalczyć o pokarm?!naprawdę warto i jest to możliwe- wiem po sobie!

a teraz z innej beczki do mamusiek dzieciaczków starszych;-) czy wasze brzdące też są takie głośne? moja mała ostatnio tak się nauczyła protestować- krzykiem, że czasami wysiadam...zawsze była głośna ( do tej pory mąż się śmieje że na poporodowym czy poźniej na szczepieniach naszą małą gwiazdę było słychać najgłośniej) ale teraz momentami bije rekordy:szok:

edit_p mój syn też zawsze był okropnie głośny. Krzyczał tak, że aż nie mogłam się nadziwić skąd taki wokal ;-) Nawet dziś pomimo tego, że w czerwcu będzie miał 6 lat potrafi donośnie wyrazić swoje niezadowolenie ;-):tak::-D taki typ i już. Trzeba się przyzwyczaić :tak::-D

edit p ciężko u nas było z tym karmieniem, przez pierwsze 2 dni maluszek nic nie jadł, nie chciał ani piersi ani butelki, w dodatku pielęgniarki wkładały mu do buzi palce, żeby sprawdzić odruch ssania i nic...waga spadła powyżej 10%. Miałam karmić strzykawką, w końcu zaczełam ściągać moje mleko i karmić go na siłe butelką, co jak wiadomo jest łatwiejsze dla dzieci niż ssanie piersi. Na początku nie chciał ale wkońcu się przyzwyczaił do butelki, niestety u mnie było coraz mniej pokarmu i nie byłam w stanie go wykarmić. Poczatkowo karmiłam mieszanie ale doprowadziło to u mnie do straty pokarmu i teraz zostało nam tylko mleko modyfikowane. A pediatra zmieniła je synkowi na pepti bo bardzo ulewał. Teraz też ulewa ale troszkę mniej. Martwią mnie te problemy z brzuszkiem, czy to może być kolka czy może coś innego? Synek często puszcza te bączki i wyrażnie się przy tym męczy,bo płacze, napina się i wyrywa go to ze snu :-( i często też ma czkawkę.

reklama
olenka123 przypomniało mi się, że mój syn też miał takie bóle brzuszka, a na pewno to nie była kolka :no: nasza pediatra powiedziała, że to takie atrakcje występujące przy słabo rozwiniętym przewodzie pokarmowym ( to nic strasznego wiele dzieci tak ma, mija z czasem) przepisała nam taki lek w syropku DEBRIDAT. Pomógł bardzo :tak: może i Ty powinnaś przejść się do lekarza i porozmawiać na temat tego leku :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry