reklama

Mamy z Reading

A ja się jeszcze błąkam po BB :tak:

Mangie wiem wiem, że jesteście i bardzo się ciesze jak piszecie :tak:

Madzia co do wynajmu mieszkania, to lepiej przez agencję, masz wtedy pewność, że wszystko będzie dopięte na ostatni guzik, a samemu, to niestety można się naciąć :-(Trzymam kciuki, aby mieszkanko znalazło się szybko i było fajne.

A teraz mówię dobranoc, bo jak znam życie to, Jędrek wstanie rano z okrzykiem "mamusiu już dzień jest wstajemy" nie istotne, że jest 6:00 :baffled:

Kolorowych snów!

reklama
Dziewczyny a mojejmu męzowi ktoś powiedział ze z agencji własnie po pierwsze drogo (chyba 250 funtów- i nie zwracają nawet jak nie znajdą mieszkania :baffled:)...a poza tym ktoś mu powiedział ze musi pracować pół roku czy iles tam żeby był dla agencji wiarygodnym klijentem....hmmm:dry:....
No zobaczymy co sie uda znaleźć....powiem mu że ma iść do tej agencji i koniec.....w końcu jeśli ja zdam tego 18 to jemy zostanie 10 dni :szok:....czy znajdzie tak szybko coś :baffled:...masakra...
Szkoda że mnie tam nie ma bo załatwiłabym to szybciej....hmmmm
U nas dzis też piękne słońce było.....aż miło :)))

Madzia wynajem kosztuje tyle samo tylko placi sie wiecej depozytu (ale depozyt zwracaja). Wynajecie 1 bed flat kosztuje okolo 600/650 funtow na miesiac (depozyt chyba okolo 1000). Najlepiej isc samemu i dowiedziec sie wszystkiego bo ludzie gadaja rozne rzeczy i nie koniecznie to jest prawda (najczescie to jest tak, ze ktos slyszal od kogos a ten ktos od kogos innego, itd itp).

A u nas dzisiaj tez slicznie na dworze :-D i po spanku znow na spacerek :tak:
Pozdrawiam

madzia podpisuję się pod tym co pisze Mangie :tak::tak::tak: najlepiej zadzwonić i samemu się wypytać, bo ludzie różne cuda potrafią wymyślać.

Oby mężowi udało się wyszukać fajną chałupkę..

A my dziś siedzimy w domu, bo pogoda pod zdechłym azorem, my zaziębieni.... nie będzie dziś wietrzenia :no:
Miłego dzionka życzę :tak:

Hej,

a ja czekam z utesknieniem na prawdziwa wiosne. W tamtym roku o tej porze drzewa byly juz zieloniutkie i bylo cieplo a teraz :-( - pogoda w kratke, wciaz chlodno.
No ale zaraz weekend i w koncu M. nie bedzie pracowal bo tak malo sie widzimy...... w ciagu miesiaca mial tylko 2 dni wolne :szok:

Sewa zycze zdrowka :tak:

Madzia powodzenia, kciuki juz zacisniete :yes:

Pozdrawiam serdecznie

Dzień doberek!

Madzia powodzenia na dzisiejszym egzaminie :tak:
Wypytałam dokładnie męża jak to jest z tymi agencjami od wynajmu mieszkań. no i ja jakaś nie zorientowana byłam :zawstydzona/y: dużo drożej to jednak wychodzi :-(

Agencji płaci się 234 funty i co rok za odnowienie umowy wynajmu 60 funtów. Jednorazowo płaci się czynsz i kaucję w wysokości 1,5 miesięcznego czynszu. W sumie w zależności od wysokości czynszu płaci się przed wprowadzeniem do mieszkania ok 1700-1900 funtów. Sporo.

Mangie dwa dni wolne to faktycznie malutko :-( ale już jutro sobie odbijecie :tak:

Miłego dzionka Wam życzę.

Hej dziewczynki,

Niestety wynajem kosztuje :-(, nie wiedzialam, ze juz tak podskoczyla prowizja agencji :szok: ( my wynajmowalismy z agencji 3 lata temu i bylo troszke mniej). A jesli chodzi o depozyt to wlasciwie wszedzie jest to rownowartosc czynszu 4 lub 6 tygodniowego.

Madzia mozecie tez probowac prywatnie bo czasami zdarza sie trafic na cos fajnego i niedrogiego.
Dwa lata temu wynajmowalismy prywatnie mieszkanie jednopokojowe, placilismy malo bo 550 £/miesiac. O wygladzie w srodku wole nie wspominac:wściekła/y:, pol roku prosilismy o wymiane spluczki w kibelku bo byla wylamana. Niestety musielismy sie wyprowadzic bo urodzila nam sie mala a sasiad z dolu to DJ (lubujacy sie w glosnej muzyce) z dwoma psami.
Na szczescie dostalismy counsil house (3 pokojowy) i teraz mieszkamy juz u siebie :tak:

A ja wciaz czekam na wiosne :happy: dzisiaj wieje okropnie :baffled:.

Pozdrawiam

Ps. Madzia i jak egzamin ???? Trzymalam kciuki :tak:

Witam!

U mnie dziś leje :baffled: dobija mnie powoli ta pogoda :-( Muszę iść na zakupy i targać ze sobą Jędrka. Jak ja to uwielbiam :sorry2:

Madzia pisz nam jak po egzaminie???????

Mangie miłego rodzinnego weekendu życzę.

Do potem :-)

Witam poniedzialkowo :tak:,

weekend mielismy milutki :-D, sobota troszke zapracowana bo M. w koncu zrobil pokoj dla swojego syna ( chyba Wam nie pisalam M. ma 11 letniego syna z czasow mlodosci i Mlody spedza z nami kazdy weekend). Ale za to niedziela byla bardzo rodzinna - praktycznie caly dzien w parku z dziecmi.

Sewa a kiedy Ty przyjezdzasz do Anglii??

Madzia i jak egzamin ????

Pozdrawiam goraco.

reklama
Witam!
No niestety....nie mogę pochwalić się wynikiem egzaminu....:zawstydzona/y:
Ogólnie szło mi naprawde dobrze, plac-rewelacja, potem miasto...też bezbłędnie....ale niestety 10 minut przed końcem (chyba z powodu zmęczenia tym stresem od rana...bo wsiadłam do auta dopiero o 19:30...:wściekła/y:...i już byłam naprawdę wykończona) nie zobaczyłam znaku STOP........:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.....przed nim stał "ustąp" no i porozglądałam się na ulice zeby sprawdzić czy ktoś nie jedzie .....aż nagle usłyszałam że mam zatrzymać samochód :-(......kiedy cofnęłam do tyłu ten "STOP" wyrósł mi jak spod ziemi....kurcze...ale byłam zła!!!!!
No i z tego powodu muszę czekać prawie miesiąc na nastepny egzmin....nici z wyjazdu w maju do męża:-(....tzn. on przyjedzie na tydzień, ale wróci sam :-(
Echhhhh......ale juz nic nie zrobię....

A ogólnie mój młody od soboty złapał jakiegoś wirusa, ma zapchany nosek i gorączkował, na szczęście byliśmy u lekarza i to tylko wirusówka.....mam nadzieje ze już jutro będzie lepiej.

Poza tym ok.....jakoś leci.....
tylko chciałam już szykować sie na wyjazd...a teraz...:-(:-(:-(

Pozdrawiam was kobietki i ściskam.....

Mangie counsil house to takie mieszkanie od miasta? Jak udało wam się dostać? Słyszałam ze ciężko jest z takimi mieszkaniami......koleżanka się starała ale jej odmówili...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry