reklama

Mamy z Reading

ciesze sie, ze was znalazlam :-) za kilka tygodni przeprowadzamy sie do Reading i bardzo jestem ciekawa tego miasta i waszych opinii, ale przede wszystkim milo wiedziec, ze sa tam tez inne mamy :tak: tylko.. czy ktokolwiek jeszcze zaglada na ten watek..?

reklama
ciesze sie, ze ktos sie znalazl :-D juz sie niepokoilam, ze bede jedyna matka polka w tej okolicy hihi
my do reading przenosimy sie za jakis miesiac -najpierw zalicze odwiedziny w polsce :-)
chetnie sie spotkam -milo miec z kim wypic kawe i poplotkowac, zwlaszcza, ze nasze dzieciaczki sa w podobnym wieku.
Czy reading jest ladne? Sa jakies ciekawe rzeczy, ktore warto zobaczyc?

Czesc dziewczyny:-)
Ja nieglugo przeprowadzam sie do Maidenhead, niedaleko Reading, do tej pory mieszkalismy z mezem w Londynie ale postanowilismy, ze dzidzius urodzi sie z dala od tego 'wariatkowa'. Jestem w 35 tyg ciazy i nigdy wczesniej nie bylam w Maidenhead wiec jest to dla mnie calkowicie obce miejsce:( no i zadnych znajomych...:zawstydzona/y:
Jak sie zyje w Maidenhead? Dziekuje za wszelkie informacje:-)
Pozdrowienia!

Hej
Maidenhead jest bardzo ładnym miasteczkiem, czuje sie tu bezpiecznie a to naprawdę ważne dgy ma sie dziecko. Tak naprawde to nie ma tu dzielnic których nalezy unikac. Nawet poznym wieczorem nie boje sie wyjsc z dzieckie. Tu jestem naprawde szczesliwa:-). Teraz bedziemy sie przeprowadzac, szukalam czegos w High Wycombe, Cookham i pomimo wielu plusow tych miejscowosci, wybralam dom w Maidenhead. Fakt, jest tu drogo, tzn, jesli chodzi o wynajem. Ale naprawde tu czuje sie troche jak w domu, jest zielono, duzo fajnych miejsc dla dzieci.Ludzie tez bardzo sympatyczni.
Readingu natomiast n ie znam zbyt dobrze, jezdzimy tam tylko na wieksze zakupy "ubraniowe", jest bardzo podobny do Londynu. Duzy, kilka dzielnic gdzie po zmroku lepiej nie wychodzic. No kazde miasteczko ma plusy i minusy.
Pozdrawiam

Witam:-).Jestem mama 5 miesiecznej Paulinki i od wrzesnia mieszkamy w Reading,Ja tez chetnie porozmawiam przy kawce o naszych pociechach:angry: I jak wam sie tutaj podoba? Bo jak dla nas to ok

Hejka,
Mieszkamy w Maidenhead juz ponad tydzien i musze stwierdzic Emilio, ze bardzo dobrze opisalas mi to miasto- jest cudownie i faktycznie troszke drogo;) mieszkamy 3min od rzeki wiec codziennie chodze na spacerki no a moj maz kupil sobie wedke i mam go z glowy hehe. Mam nadzieje, ze kiedys sie spotkamy:) no i oczywiscie jesli nie mialabys z kim zostawic swojej coreczki chetnie wezme ja na spacerek:) aaa no i zapomnialabym- strasznie duzo tu pajakow- WSZEDZIE!!!
Pozdrowienia!:-)

Hejka,
Mieszkamy w Maidenhead juz ponad tydzien i musze stwierdzic Emilio, ze bardzo dobrze opisalas mi to miasto- jest cudownie i faktycznie troszke drogo;) mieszkamy 3min od rzeki wiec codziennie chodze na spacerki no a moj maz kupil sobie wedke i mam go z glowy hehe. Mam nadzieje, ze kiedys sie spotkamy:) no i oczywiscie jesli nie mialabys z kim zostawic swojej coreczki chetnie wezme ja na spacerek:) aaa no i zapomnialabym- strasznie duzo tu pajakow- WSZEDZIE!!!
Pozdrowienia!:-)

Hejka!
Ta dzielnica jest naprawde piekna, powiedzialabym ze troche "posh" Z tymi pajakami to tragedia, wiem zwlaszcza nad rzeka, no a jak zostawisz otwarte okno wieczorem to caly sufit zaroi sie od muszek:szok:
Dziekuje serdecznie ze sie zaoferowalas, chetnie skorzystam jesli nie bede miala z kim Leanne zostawic:-).
Pozdrowionka
Emilia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry