• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kurcze dziewczyny mialyscie prasowac a nie tyle pisac:-D:-D
ledwo nadrobilam:-)

Gosia pewnie ze mozesz podrzucic cos do prasowania, i tak co dwa dni mam mnostwo wiec nie robi mi roznicy:-Da teraz jak jestes w pl paczka wyjdzie taniej:rofl2::-p

izka tez robie ta salatke gyros, jest przepyszna a tej z szynka musze sprobowac bo widze same moje ulubione produkty, no moze oprocz seleru:-p:-Da jest taki w puszcze? bo jakos nie kojarze:no:

Pinka cierpliowsci i tak ladnie sie do wszystkiego przekonuje:tak::-)a u nas przeciwnie jak je raczkami to czysto a jak lyzeczka albo widelczykiem to wszystko brudne lacznie z nim!!

ja wlasnie pije sobie kawke,maly spi wrocilismy ze spacerku, pogoda w miare ok poza wiatrem ale chyba tez zapowiada sie na deszcz bo jakos tak ciemno sie zrobilo wiec nici z drugiego wyjscia na dwor:baffled:

reklama
Izka- no co ty ja sie nie obrazniłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D

to chcesz mi powiedziec ze twoj mały je normalne obiady ale nie sztućcami tylko rączkami tak...............to masz fajnie:tak::tak::tak:

Martuchaa- no nareszcie jestes ja to myslałam ze juz spisz za sterta prasowania hehe:-D:-D:-D no mała sie szybko uczy ale nie tego co powinna hihi

a to ja tez poprosze kawke

Dzien dobry!
Siedze na forum juz dosyc dlugo, ale mama w UK jestem dopiero od 2 m-cy. Podczytuje co u Was sie dzieje i jak radzicie sobie na emigracji, ale jakos nie moglam zebrac sie na pisanie z Wami :zawstydzona/y:
Dzis postanowilam to zmienic. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona :sorry2:

Izka - to ja jednak poprasuje sobie sama ... wole to niz zmywanie... :zawstydzona/y::tak:! Ogolnie nie mam nic do zelazka ale w taki dzien jak dzis to bym zasnela nad deska i przypiekla se pyszczysko!:-D:-):-D

Pinka - cos wiem na temat popackanej podlaogi po obiadkach dzidzi...co jej nie pasowalo to w garsc i pyk-za burte...czasami pol obiadu bylo na podlodze! Taki etap - wyczytalam ze przejdzie samo i przeszlo! Cierpliwosci...znudza jej sie papki.

Mega-doskonalym wynalazkiem jest sliniaczek z ceratki z "korytkiem". Taki zbiorniczek w ktory leci wszystko co skapnie z dziobka maluchowi. Moja Michasia jak zje co ma na talerzu to pozniej wyjada resztki z korytka... smiesznie to wyglada :-). No i lapie widelec w lewa reke-jak i wszystko inne tez. Czy to znaczy ze bedzie leworeczna czy to sie jeszcze zmieni? Nie wiecie? Nie mam nic przeciwko - bron boze , ciekawosc jeno mnie gnebi!

Teraz mloda spi wreszcie juz od godziny i mam nadzieje na jeszcze jedna...udalo mi sie nawet obciac jej pazorki!!! :tak:
Czy Wasze dzieci tez sa takie "pijane" i obijaja sie o wszystko co maja na drodze? Michaska czasami na prostej drodze sie wywraca...moze dlatego, ze ona biega nie chodzi. Siniakow ma na czole bez liku! Wyglada jak z rodziny patologicznej... ;-)!
Pedze ukrecic jakas zupine dla babla poki spi.

Buziaczki

Martucha ten seler w Pl jest w słoikach malych takich jak dżemy,takie paseczki cienkie w zalewie.

Pinka chcialabym zeby jadl,on poprostu wszystko ciapie łapkami a do buzi nie wsadzi twoja chociaz nnabierze reka i do buzi.a on jak scicnie w reku to wtedy wyrzuca na ziemie.wiec ja dostaje goraczki i sama mu daje.

Michaga - to mnie pocieszyłas z tymi obiadkami a ten slinki to chyba kupie heheh

moja tez sie tak obija zalezy od dnia czasami chodzi ładnie a czasami sie ciągle przewraca:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: nie wiem od czego to zalezy??? co do trzymania w lewej raczce to u nas tak samo jest wszystko prawie w lewej:laugh2::-p
a jesli chodzi o obcinanie paznokci to u nas koszmar co ja sie napoce by małej paznokcie obciąc to masakra normalnie..................

sewa - witaj -pisz kochna pisz pełna mobilizacja:tak::tak::tak::tak:

izka- no na poczatku wszystko powywala a potem zbiera i je ale tez mietoli w rece potem wyrzuca ale wiecej zje raczkami;-);-) za to z kubka takiego z dziubkie za cholere nie chce pic z butli albo normalnego takiego jak my...........

dzis rosołek jej zrobiłam wiec nagram filmik i pokaze wam jak je a raczej wywala

Pinka dzieki :-) oj pewnie bede czesto zagladala, bo moj syn to juz jest gosc, ktory sam potrafi sie soba zajac :tak: a ja zdycham z nudow.

Jest szansa, ze niedlugo bede zajmowala sie trzyletnim synkiem znajomych wtedy troche bede miala urwanie glowy, ale..... jakos dam rade. Oooo wlasnie. Czy orientujecie sie ile w UK licza sobie nianie. Bo niby mam pilnowac tego szkraba od wrzesnia, ale zupelnie nie wiem ile mam sobie za takie pilnowanie policzyc :baffled:

Witaj Sewa! Pisz ile wlezie...:-);-):tak:

Wkleje kilka fotek mojego poobijanego i posznitowanego dzieciatka...:tak:. Wiele tego nie widac - photoshop dziala cuda!;-)

Załączniki

• mimki.jpg
    mimki.jpg
    47,1 KB · Wyświetleń: 44
  • mimiki1.jpg
    mimiki1.jpg
    106,4 KB · Wyświetleń: 45
  • mimiki2.jpg
    mimiki2.jpg
    43,6 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC_1389.JPG
    DSC_1389.JPG