• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

przeziebilam sie :(

chcialam tylko o tej witaminie D, najlepiej skonsultowac sie z lekarzem i tyle,

Cytat: "Czy witamina D przyczynia się do profilaktyki osteoporozy?

Witamina D pobudza absorpcję wapnia i mineralizację kości. Jeżeli brakuje witaminy D procesy te są zaburzone, co u dzieci prowadzi do krzywicy, a u dorosłych do rozmiękczenia tkanki kostnej (tzw.osteomalacji). Zdaniem współczesnych naukowców niedobór witaminy D i wapnia może zwiększyć podatność struktury kości na rozwój osteoporozy. Nie ma jednak dowodu na to, że przyjmowanie wyższych dawek jest istotnie korzystne.
Z uwagi na ewentualną szkodliwość przedawkowania witaminy D należy się stosować do zalecanych dziennych dawek."

moim zdaniem znacznie czesciej sa problemy z tego ze sie jej nie daje,a przedawkowac bardzo trudno,
Mysle ze rozsadnym wyjsciem jest np. dawanie 1 kropelki jak dziecko nie jest na sloncu, gdydby wit D byla taka szkodliwa to by jej nie dodawali do sztucznego mleka, podstawowe pytanie czy dziecko jest karmione piersia, jesli tak to na pewno nie dostaje tyle wit. D co dziecko karmione mieszanka, wiec dla czystego sumienia lepiej wyrownac, 1 kropla dziennie to nic groznego, mysle ze przypadki przedawkowania zdazaly sie dzieciom ktore matki wlewaly w nie np lyzeczke preparatu bo zapominaly regularnie dawac po kropelce, natomiast o skutkach krzywicy lepiej nie wpsominac

Dodam ze dawanie dziecku srodka przeciwbolowego/przeciwgoraczkowego gdy tylko podniesie sie lekko temperatura tez moze byc szkodliwe, i tez trzeba z tym uwazac i nie przesadzac, wybor nalezy do mamy :tak:

reklama
Hej kobietki!
Cale wieki mnie tu nie bylo :no: Komp sie spsuil i nie moglismy na nim pisac, w ogole cuda sie z nim dzialy, a pere dni temu kompletnie padl system operacyjny - pewnie jakis wirus :baffled: Mam nadzieje tylko, ze sie uda odzyskac dane, a przede wszytskim fotki Patiego bo jak nie to sie zalamie :-(na szczescie od wczoraj mamy nowego kompa, wiec mam nadzieje, ze teraz bede na biezaco :-)
Widze mnostwo nowych mam na forum, az ciezko ogarnac kto jest kto? Na razie witam was serdecznie :happy2:
Maggusia duzo zdrowka dla meza, oby reka sie szybko zagoila i wszystko wyjasnilo w spr. agencji. Powodzonka :tak:
Olis fajnie zakupki to cos co kobiety lubia najberdziej :-) Widzialam fotki Oliego, wooow jaki on juz duzy i bardzo sie zmienil, teraz jest bardzo do ciebie podobny :tak:
Maja33 jeszcze nie mialam mozliwosci przywitac was z powrotem w Londku, jak tam rehabilitacja Martuni? Sliczna z niej niunia i tez bardzo podobna do Ciebie, jak 2 krople wody :-)
Maxin dzieki za mailiki, Ty to zawsze o wszystkich pamietasz :tak:A jak Stokrotka, duzo ma juz zabkow? Nadal pracujecie, czy macie wakacje? Buziaczki :-)
Toola a jak tam Twoja praca? Ciezko pewnie cos zrobic przy malej, wiem jak przy Patim probuje cos napisac i wyciagam ksiazki to on juz przy mnie jest ;-)Mam prosbe jakbys mogla znow mi wyslac ta ksiazke o nauce czytania, bo jak nam padl komp to i ona przepadla :-(

Witam Was laseczki:-)
Wpadlam tylko na chwilke, bo znalazlam pewna stronke na ktorej jest troszke informacji na temat dodatkow w Anglii. Nie jest to jakas szczegolowa strona ale mozecie poczytac. Pisza komu sie co nalezy a co nie.

http://www.mamatata.co.uk/

Buziaki, milego dzionka....oby sloneczko swiecilo jak najdluzej!!!!!!!!!!!!

:-(:-(:-(:-(Hej Laski wpadlam zeby wam powiedziec ze u Mnie nic sie nie dzieje ...Niestety jestem cala i zdrowa nie mam zadnych skurczy...:-(:-(:-(niestety nie bede miala takiej slicznej daty....:-(szkodaa
zmykam na miasto pochodzic troszke moze cos wychodze...trzymajcie kciuki .busiaczki odezwe sie jak wroce :sorry2::-(pa

czesc dziewczyny,
ja nie nadazam teraz czytac wszystkiego, moja Natalka nie lubi spac a lubi krzyczec i jesc. Ja mam wrazenie ze nie robie nic innego tylko karmie ja i zmieniam pieluszki;-) i chodze niewyspana.
Jest najukochanszym malenstwem :tak:

Dzisiaj wreszcie slonce niesmialo wyjzalo zza chmur wiec pospacerowalismy troche wiecej:-).
A ja chcialam sie pochwalic, ze juz wrocilam do swojego rozmiaru i moge nosic moje ulubione jeansy;-).

Dziekuje za odpowiedzi odnosnie wit D

Nafnia - bardzo ci zazdroszcze tej rozkrzyczanej perelki :-) ja juz nie moge sie doczekac. Robie sie coraz ciezsza, zaczynam sie zle czuc w swoim ciele:-( Zawsze bylam szczuplutka a teraz tak napuchlam, ze najchetniej bym tylko lezala...nogi , nie wspominajac o stopach potwornie mnie bola po krociutkim spacerku.... bardzo watpie ze tak szybko wroce jak ty do swoich starych spodni :baffled:

Buziaczku - niezle ta malutka zagoscila w twoim brzuszku :rofl2:

No dzisiaj pogodynka SUPER, spacerki pewnie udane, bo cichutko dzisiaj. No ale tak juz powinno zostac, slonecznie, slonecznie, slonecznie:-D:-D.
Alex padl odrazu po kapieli a ja zaraz...;-), bo juz ledwo na oczeta partze.

OLIS - zostane jednak przy tabletkach, zastrzykow nie cierpie (mimo ze tylko raz na trzy mieiace ale sobie daruje), a spiralki te nie chce bo za jakies pol roku chcemy zaczac starania o nastepna dzidzie.

OLCIA - oczywiscie ze wszyscy za Toba tesknili. Fotka superowa, ladna z Was rodzinka, ale musze Ci z przykroscia powiedziec, ze mimo ze z ciebie ladna babeczka to Beniaminek pobija was w przedbiegach:tak::-D:tak::-D:tak::-D:-).

Nic uciekam sie troche pochlapac i zmykam spac.

KOLOROWYCH SNOW, dobranoc wszystkim.

Witam wieczorkiem, po pieknym pogodnym dniu.:-)
Pogoda sie pojawila tak jak mowilam ze slonce wyjdzie jak Blanka bedzie sie miala urodzic:tak: a dzis termin-minela piekna data, a Blanki nie ma:-(. Moze w nocy sie rozrusza. Licze na to:sorry2:. Dziewczyny jestem marudna no wiem wiem:baffled: ale wiece jak ja strasznie chcialabym miec juz za soba porodzik:happy2: i lulac Mala w ramionach..:sorry2::-(Strasznie jestem juz zmeczona tym czekaniem i noszeniem tego kluska - rozpycha sie nielitosciwie,kopie z sila, moje zebra sa strasznie obolale:baffled::sick::no:daje rady czasem juz wytrzymac i musze ja delikatnie przesuwac...:eek::sorry2::baffled: mam nadzieje ze jej nie uszkodze jak delikatnie przesune na druga strone?:confused::eek:
Po za tym to wrocilam wieczorkiem do domciu od Tesciow.;-) Oni tez tylko o jednym w kolko:baffled::sick:. Ugotowalam pomidorowke zjadlam i czekam na Mojego za dwie godzinki bedzie, wroci z pracki i Mnie przytuli.:tak: Jutro Mnie nie bedzie bo jedziemy na grilla jak bedzie ladna pogoda:rofl2: wraz z Tesciami i Szwagierka do jakiegos pobliskiego osrodka rekreacyjnego.
Moze odpoczne troszke..:sorry2:chociarz i tak bedziemy gadac tylko o jednym..wiadomo co slina na jezyk przyniesie.:-p
Pozdrawiam i zycze milego weekendu.
Jesli sie nie pojawie chociarz na chwilke przez dwa dni znaczy ze urodzilam. :-):tak::-D Obym sie nie pojawila...Pa

reklama
Mamusie ja na chwilke bo padnieta jestem.Bylismy w szpitalu M ma reke zlamana:-(nosi szyne uparl sie ze sie nie podda i jedzie jutro do pracy.Ja mam wielka nadzieje ze da rade :sorry2:
Jest mi smutno i jestem wykonczona Brianek tez dal popalic w tym szpitalu bardzo mu sie tam podobalo bo wszytko bylo do zbrojenia a pod koniec juz plakal bo byl zmeczony takze ja tez juz padam bo wiekszosc musze teraz ja robic chcialam wam tylko napisac.

P.S.Jutro odpisze kazdej z osobna mysle ze mnie rozumiecie?
Pozdrawiam i sle ciumaski!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry