reklama

Marcowe mamy 2015

Agamaja super wieści.....cieszę się bardzo!!!
faktycznie cukrzyca nic co mogłoby cieszyć...u mnie wyszła w drugiej ciąży...teraz miałam robione badania na obciążenie glukozą...ale nie mam cukrzycy..hurrra...a wynik miałam 139..także trzymam dalej za ciebie kciuki!!!
mi ostatnio jest tak zimno,że..napaliłam w piecu..reszta domowników pukała się w czoło!!!!przyjechały do mnie dzisiaj koleżanki z pracy...w krótkich spodenkach i rękawkach..a ja dwa rękawy i długie spodnie

u mnie nawet się nie spytał o genetyczne tylko powiedział,że zrobimy na następnej wizycie czyli 9 września!!!

Ostatnia edycja:
reklama
heven a możesz mi podać jakie są normy przy tym obciążeniu glukozą? tzn jakie normy po godzinie i po dwóch od wypicia glukozy? A to co piszesz 139 to wynik na czczo?

Agamaja u mnie to było tak....na dzień dobry pobrała mi krew i powiedziała,że jak wynik będzie dobry to dadzą mi glukozę do picia..tak więc musiałam czekać 30 minut za wynikami...wynik mam rewelacyjny(tak mi powiedziała)96 i mogę pić glukozę..po wypiciu musiałam czekać 2 h nigdzie chodzić nic nie pić,nie jeść!!!a wynik na drugi dzień!!!!mi wyszedł wynik 139..położna mówiła,że norma do 140,ale gin mi powiedział,że nawet jakbym przyszła z wynikiem 156 to będzie norma,bo od tego roku podnieśli normy!!!

Dzięki heven! :-)
No to Ty masz super wynik na czczo. Mi wyszło w jednym tygodniu 112 a w następnym 92
Nie wiem skąd taka różnica, co prawda robiłam w innym labo ale chyba takiej rozbieżności nie powinno być
Ja mam sprawdzić stężenie po 1 godz i po dwóch, tak że czeka mnie aż 3 wkłucia :szok:

Agaawa no to widze ze identycznie mamy ja tez dzisiaj 12 tydzien i 6 dzien i oby rzeczywiście objawy minęły . Ja niestety rano porcelana a co jakżeby inaczej J

Sofi 89 , Mamusia ja pracuje w laboratorium chemicznym i jak tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży dostałam od lekarza zaświadczenie że nie mogę pracować w labie i zostałam przeniesiona do dokumentacji J

Ha ha pomidorowa króluje nadal ja cały czas wszystko co pomidorowe, zupa, sok, gołąbki z sosem pomidorowym cale mnóstwo pomidorów wcinam

Tak pisałyście o wagach że dzisiaj postanowiłam się zważyć i bilans -1kg id ostatniego ważenia

Ewa zdrówka
Anulka ja w pracy ubieram skarpety narciarskie bo tam zimno jak nie wiem a to sierpień smieją się ze Mnie co w zimie będę ubierać

Heven współczuję Ci bólu głowy ja odpukać nic nie mam a przed ciążą miałam okropne ataki migreny takie właśnie 3 dniówki że nic przeciwbólowego nie pomagało jak nie wzięłam czegoś w pierwszej fazie bólu

Agamaja świetne wieści że kolejna wizyta marcóweczek udana :-)

Dzisiaj zawitałam do Wro do rodziców i od Mamy sobie wezmę 2 pary spodni akurat mają gumkę na górze więc na chwile będą dobre, bo ile można w legginsach chodzić a zimno sie robi wieczorami jak chodzę na spacery. Jutro ruszam szukać ciążowych spodni mam nadzieję, że coś znajdę. Siostra moja mi mówiła żeby najlepiej z takim długim pasem i żeby nie był taki "rajstopowy" i że lepszy taki dłuższy a nie taki dluższy z gumką tylko miękki

A właśnie czy któraś z Was jest z dolnego śląska?

Życzę dobrej nocy i udanego weekendu
Buziaki dla was dziewczyny

Ale produkujecie;)
Ja generalnie pracuje w domu, dom dziecko praca czasmk sily brak wiec nie bardzo jak sie oszczedzac ...
A zAkupy chyba w 8 miesiacu zaczne jakos mi sie nie spieszy. Tyle rzeczy mamy jeszcze nie rozwiazanych tyle niewiadomych ze te przygotowania jakos nie widze;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry