reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcowe mamy 2015

Iman, Anulka, Zarunia, Żgutek, dopisuje się do klubu zmarzluchów.

Ja mam po wykończeniu góry naszego domu do wykorzystania dużo przestrzeni. Jak na razie swoje i męża rzeczy mieścimy w jednej dużej szafie. Ale już kupiliśmy komodę na rzeczy dla maluszka. Mamy dużą sypialnie więc lozeczko i wszystkie sprzęty będę miała pod ręką, ale mamy jeszcze do skończenia i zagospodarownia trzy pokoje więc teoretycznie możemy szaleć :)

Dziś miałam dzień wolny, ale bardzo aktywny. Dużo pracy się nazbierało w domu i owoce pomrozilam bo lubię zimą zrobić świeży kompot, nie taki zę sloika- dziś były mirabelki. Duuuużo :)

Do pracy zamierzam chodzić co najmniej do 15.12. Mam nadzieję że będę się dobrze czuła.

reklama
Zimno bo temperatura ciała jest wyższa w ciąży.
Ja już po usg. Moja na 60 procent trzecia corenka:-Dma 64 milimetry, przeziernosc w normie 16 mm i machala do nas rączką. Kocham ją, jest taka śliczna i malutka, wszystko ma na sswoim miejscu...ja już chcę ją przytulić:-) usg trwało godzine

Kradz zazdroszczę metrażu...ja mam cztery pokoje jakieś 80 m wszystko, ogródek ale teraz przy ttrójce dzieci w przyszłości porwiemy się kiedyś na sprzedaz tego lokalu i budowę domu, bo m planuje czwarte- póki co beze mnie, ale jak ponaciska kilka lat to nie wiem czy się nie zgodzę, u mnie instynkt odżywa co chwila

Patrycja piękny kotek, ja żeby nie było cudze kotki lubię ale po prostu jakoś tak ich się boje nie umiem się z nimi obchodzić. Zawsze mnie drapią
PrincessSara ja czasem w mojej pracy pracuje w weekendy a później to odbieram, wiec wszystkie wolne typu majówki, Boże ciała z tego odbierałam i jeszcze miałam tyle nadgodzin że cały tydzień wolnego się nazbierał. Teraz chill out ani weekendy ani nadgodziny ani praca w weekendy chyba że inna dodatkowa.

Zarunia Kochana jak ja Cie rozumiem mi każdy też mówi że chłopak, chłopak. Pewnie ładnie wyglądasz to dlatego :-)

Sunajka taa mdłości przechodzą ha ha ja mam od 6 tygodnia a już mam 13 tydzień i 2 dni i nadal je mam pffffff i to jeszcze intensywniejsze
BTW By the way à a tak przy okazji tak jak piszesz Sunajka

Anulka tak założymy klub taki przeciwny do Morsów, zmarzluchów

Z@t świetnie wieści, że wizyta udana i że Mamusia cała szczęśliwa i kolejne dzieciątko machało rączką , super że przezierność ok., cieszę się ogromnie.

Z tym L-4 ja to jestem cholerny pracoholik dopiero ciąża Mnie spowolniła, też ciężko mi siedzieć w domu. W domu w sumie zawsze się coś znajdzie jakieś generalne porządki w szafach, komodach, regałach. Był okres kiedy szukałam pracy i 9 miesięcy siedziałam w domu, chociaż całkiem bezrobotna nie byłam bo miałam po południami wykłady i to one właśnie powodowały, że frustracji nie było bo po pierwsze trzeba było je napisać a po drugie jak piszecie trzeba było o siebie zadbać i jak ludź wyglądać .

Ja jak pisałam w listopadzie się wybieram jeśli będzie to możliwe na wolne już bo nie mam zamiaru zamarzać , jest sierpień a ja dzisiaj marzyłam żeby siedzieć przy biurku w śpiworku takim kondomie. Żeby nie sfisiować to pewnie zapodam sobie jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży, pooglądam filmy, poczytam, pospaceruję nieco jak pogoda pozwoli. Pewnie będę pichcić obiady i sprzątać.

z@t - super, że wszystko dobrze! i gratuluję córci :-).
może i dla mnie jest szansa, że w piątek zobaczę COŚ :-)

ja mam pokój przeznaczony dla drugiego dziecka. i wszystko było by ok, gdyby nie narożnik, który tam stoi. a którego mąż nie chce się pozbyć:confused2:. a to wielkie skórzane bydle. ładne, ale wielkie i niepasujące do mej koncepcji. no ale jeszcze mam kilka miesięcy, by popracować nad zmianą zdania mojego m ;-). bo poza tym pkój pusty, ma tylko białą szafę w zabudowie.

z@t super, dzidzia rośnie i wszystko w porządku to jest najważniejsze.
Kradz to będziesz pracować do moich urodzin :-)
Zarunia ze zdwojoną siła to idealne określenie na te mdłości'
Cofam prośbę o pomoc ze zdjęciem to trzeba avatar wkleić, anie zdjęcie profilowe. wszystko git zajmę się tym później.
Na razie spadam zmywarka prosi o wymianę naczyń, przydały by się dwie, nie trzeba było by wypakowywać i wkładać potem brudnych :-D

z@t bardzo się cieszę,że na usg wszystko wyszło dobrze. Gratuluję ewentualnej córki :-)

Powiedzcie mi o co chodzi z tą przeziernością? Muszę chyba jeszcze sporo poczytać o tych wszystkich badaniach :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry