reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
volka- właśnie, czemu kobiecie, która poświęca się i woli wychować dzieci nic się nie należy? przecież to też ciężka praca.
Jak urodziłam Emi i miała może z 5 mc, to usłyszałam od teście, że mam wracać do pracy- niestety ona na mnie nie czekała. Nie wyobrażam sobie zostawić takiego maleństwa i iść na 8h.

Sorry ale to już tak trochę masakra dla mnie więc się wypowiem ;) Poświęca się i woli wychowywać dzieci? XD A kobieta która wraca do pracy po urodzeniu nie poświęca się i jest wyrodną matką? XD Ona po powrocie z normalnej pracy, też wychowuję dzieci i wcale nie musi robić tego gorzej, a nie leży w łóżku i pachnie, więc nie rozumiem powodu "premiowania" kogoś bo postanowił zostać w domu.
Wiele kobiet nie stać na wyobraźnie i najzwyczajniej w świecie muszą wrócić do pracy nawet jeśli żal serce ściska. :)
Sorry za mój pogląd ale trochę mnie przerażają takie opinie :P

Ja np wezme cały rok macierzyńskiego bo mam taką możliwość a chce jak najdłużej zostać z moim maluszkiem :) potem praca po 7 godz bo matki karmiące pracują godzinę mniej tylko najbardziej mnie przeraża niedziela 10 godz bez mojego syneczka malutkiego jeszcze go nie ma a już wiem że ciężko będzie mi go zostawić na 10 chyba że bez względu ile godz pracy to zawsze mamie karmiące przysługuje 7 godz pracy to muszę sprawdzić
Fanti torty super też bym chciała tak potrafić robić :)

Fanti to ja zamawiam cos dla mojego meza 4 stycznia ma okragle urodzinki.!!!
Bardzo ladne i pewnie przepyszne, rozwijaj skrzydla! U nas koleżanka robi takie torty i zawsze pełno chetnych.!!!
Manka dowiedz sie dokladnie jak to z chorobowym bo np u mnie do miesiąca płacą 100% a jak dłużej to automatycznie na macierzyńskie. Na nockach to fakt nie powinnaś pracować niech Ciebie przesuna na inne zmiany! ! A jak nie moga dać Ci pracy zastępczej to do domku i musza Ci płacić. Poszukaj sobie na internecie, a najlepiej na direct.gov
kolorowych snów!!!

Dzień dobry Dziewczynki:) jak Wam minęła noc? Wyspane jesteście? M wrócił do domu o godz 23 a o 5 rano już jechał do Wolbromia:/ nie mam pojęcia o której wróci do domku, mam nadzieję że jak najszybciej bo Z tęskni za nim. Moja córka wstała po godz 6, a w tyg jak trzeba wstawać to budzi się po 8... możecie mi wyjaśnić dlaczego tak jest? Bo ja nie mam pojęcia:/

reklama
Ja dziś wcześniej na nogach i już po śniadaniu z mężem :)
Hehe jakoś mi się żaden tort nie przysnil :) hehe :p
Rano Grzesiu przemieścił się chyba z prawego na lewy bok :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry