Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To że dziecko chce drogą zabawkę nie oznacza, że ją dostanie.. Mój Oli chce wiele.. dostaje zdecydowanie mniej.. Ostatnimi czasy uczymy go zbierać pieniądze na to co sobie zamarzy.. Chcesz nerfa- ok ale wiesz ile to kosztuje, wiesz ile masz z kieszonkowego więc jak nazbierasz to sobie kupisz.. Uczy się od razu wartości pieniądza..Akurat z drogimi zabawkami sobie nie wyobrazam zeby spelniac takie zachcianki,bo koledzy mają. Bzdura. Tymbardziej 9letniemu dziecku mozna wytlumaczyc,ze na cos nie ma np.pieniedzy i musi to zrozumiec. Moje dzieci czesto prosza o cos z reklamy albo o cos co maja koledzy z przedszkola,ale im tlumacze!ze albo kupimy za jakis czas jak sie odlozy albo nie kupimy,bo za drogie.
Nasza Ola ma 3 latka i z mojego doświadczenia widzę, że mamy usprawiedliwiają niezdrową dietę tym, że ich dziecko to niejadek i niech zje chociaż parówkę czy te frytki... Kobiety - nigdy nie słyszałam żeby jakieś dziecko zagłodziło się na śmierć! To nie jest usprawiedliwienie... Moja Ola też ma fazy, że przez tydzień lata prawie o samej wodzie i owocach. Kiedyś przez 4 dni jadła tylko biały ser... Ale w życiu nie przyszło mi do głowy, żeby wobec tego dać jej niezdrowe jedzenie, bo tak właśnie się tworzą złe nawyki....
Kiedyś byliśmy na wakacjach ze znajomymi, którzy twierdzą, że mają niejadka. Ich synek nie jadł śniadań, obiadów ani kolacji. Za to potrafił zjeść rano 3 paczki herbatników i popić jakimś kubusiem play z toną cukru, później jakieś wafelki, chrupki przepijane napojami i na kolację parówki "bo niech zje cokolwiek". Moim zdaniem to dziecko nie było niejadkiem i gdyby przez te 2-3 dni nie dostawało skoczków i przekąsek, to w końcu zjadłoby normalny posiłek.
Co do jego niejedzenia- niestety zawsze tak było;.. mało tego tatuś jest taki sam.. bardzo monotonna dieta.. i nie udało mi się tego zmienić tyle lat więc wiem, że z Olim jest tak samo..Fanti ale to chyba nie bylo tak zawsze!ze byl niejadkiem,co? Bo jest taki!ze tak powiem konkretny facet. Czy to z innego powodu?
udanej zabawy do białego rana
Szczęśliwego Nowego Roku !!!