reklama

Marcowe mamy 2016

Moja też jeszcze smoczek używa, ale tylko na noc. Wezmę się za odsmoczkowanie jak wyjdą jej piątki.

A ja od rana w nerwach przez kuriera. Pisze mi sms że będzie dziś o 10, ja mu na to, że nie będzie mnie w domu i czy może w innych godzinach lub jutro, on ze nie. To dzwonię do firmy ze kurier niemily, a tam bez problemu przesunięcie paczki na jutro.

reklama
Kamka u nas jeszcze nic się nie przebilo, ale boli mała np siedzi w nocy na łóżku płacze trzymając się za buzię i mówi ała. No i bywają dni, że nie chce jeść.

Witam się z rana.Ale Wy w nocy produkujecieja dzisiaj o dziwo w nocy nie mialam problemu z zasypianiem ale wypoczeta nie jestem bo corunia budzila sie 3 razy w nocy na karmienie...Ostatno nie wiem juz o co chodzi,zamiast budzic sie coraz rzadziej to budzi sie coraz czesciej...Najgorzej ze tylko butla ja uspokaja i tylko ja musze karmic,nie wiem jak tem moj M sobie poradzi jak bede w szpitalu i po porodzie.Dziewczyny jak oduczalyscie swoje dzieciaczki od nocnych karmien i pobudek?Synek jakos sam mi sie przestawil kolo roku a z Emi juz nie mam pomyslow...
Teraz jeszcze wylegujemy się w łóżku,a dzieciaczki bawią się razem u synka.Nie chciało się mam rano wstawać więc synek zostaje dzisiaj w domu,i tak w przedszkolu są ferie.

Chrobek kurier ma się dostosować do Ciebie a nie Ty do niego ...brrrr :/

Ja już po wizycie...
Mała już głową na dole szyjka zamknięta serduszko ładnie bije...
Miałam nieprzyjemne badanie wkladal mi patyczek w tylek i do pochwy :/ brr i znowu 35zł nie moje ostatnio placilam 80...za badania

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Młoda mama powodzenia, ja mam na 12, chyba pora się zwlec z łóżka ;) oo ty juz po.. to było badanie na paciorkowca do porodu, mi tylko wymaz z pochwy pobieral w poprzedniej ciąży

Kustronka to wychodzi na to ze się wyrobicie ze wszystkim przed porodem :tak:

Jej, nam na początku roku wyszły juz całkowicie wszystkie 5 i strasznie się z tego cieszę :) najlepsze jest to ze tych górnych w ogóle nie zauważyłam że już się przebił, a z dolnymi miałyśmy przeboje.

Kamka u mnie odsmoczkowanie poszło w jeden dzień z pół roku temu, powiedziałam ze smoczka schowamy dla dzidziusia bo ona jest juz duża i o dziwo podzialalo. Jeden wieczór czy dwa o niego pytała, bo używała tylko do spania, ale jak mama powiedziała ze sama dla dzidziusia oddała to pewnie tak było :sorry: po tygodniu miałam chwile słabości z jej zasypianiem i dałam jej smoka. Popatrzyła na niego dziwnie i mi go oddała.

Maya moja córesia nawet roku nie miała jak się przestała w nocy budzić, przebudzala się ok 6 rano na mleko, ale jak jej butlę zaczęliśmy odstawiac to śpi tą godzinę dwie dłużej. I mleko wcale takie niezbędne nie jest jak się okazało ;) jeszcze tylko na noc czasami jej robię, ale też już najwyzsza pora odstawic

AA i pochwale sie, że od tygodnia pożegnaliśmy pieluchy na dobre! Gdybym wcześniej zdobyła tą odwagę żeby próbować ją położyć bez do łóżka to już dawno byśmy się ich pozbyli, (Laura nawet w nocy wstaje i idzie na nocnik), no ale cóż, najważniejsze że wyrobilismy się przed marcem :D

Ostatnia edycja:
Fanti, 1/2 bo pokój był malowany w zeszłym roku a w tym na jednej ścianie przerabialismy prąd a na drugiej kaloryfer... więc jeszcze tylko jedna ściana hihi
Ale o 4 rano jak M się obudziłam to powiedział coś pozytywnego- dzisiaj zniesiemy meble do biura....
Zobaczymy
Czyli 3/4 za wami. wow. A skoro powiedział że coś dziś zrobi to zrobi. Nie trzeba mu co pół roku przypominać :P

Kubusiowamama jak to zrobilas? (odsmoczkowanie)? Matko ja juz niewiem jak mojego oduczyc wczesniej staralam sie dawac tylko zeby usnal i wyjmowalam na noc a teraz jak poczuje ze wyjelam zaraz ryk. W dzien to samo chwile nie ma to zapomni a zaraz drze sie smoka i koniec. Niemam pomyslu juz ;/
Najlepszy sposób na odsmoczkowanie (wypróbowałam na moim Olim) to odciąć końcówkę smoka. Tak nie dużo Ale jednak uciąć nożyczkami. Mały domaga się smoka jak nie dasz jest płacz. A W Tym wypadku dajesz on dostaje co wola więc nie ma problemu. Bardzo szybko dziecko samo wyrzuca takiego smoka. Ale nie możesz Ani razu ulec i dac normalnego innego.
Powodzenia.

Witam z rana.
Ja jeszcze leżakuje, młoda obok śpi. M dawno w pracy.
Ja juz powoli to bym chciała urodzić, niby czuję się o dziwo dobrze i wszystko umiem ogarnąć, ale jednak końcówka ciąży dłuży się.
W tej ciąży mój pęcherz nie cierpi, może raz dostałam po nim tak to tylko po żebrach. Jak nie z jednej strony to z drugiej.
Zauważyłam właśnie, że dużo cesarek się szykuje.

mloda- moja kuzynka jak szla rodzić to nie wiem czy ponad 40 kg miała, taki chodzący szkielet i 2 dzieci sn urodziła, wiec to chyba reguły nie ma.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry