reklama

Marcowe mamy 2016

Heh mi sie dzisiaj pare razy wydawało że czuje coś innego ale za szybko to pewnie jelita. Co do kosmetykow szwagierka poleciła mi olej kokosowy i ze slodkich migdałów zamiast tych sklepowych kremow. Chyba zamowie

reklama
Aska ja tez do najchudszych nie należę 168 cm 67 kg
do dentysty tez zamierzam die wybrać bo cos na styku 4 i 5 zaczyna się dziać. U nas w ciąży i rok po urodzeniu dziecka dentysta bezpłatny.
Jesli chodzo ruchy to zaczelam czuc od jakiegoś tygodnia, 15 tydz. Ale to już nie motylki tylko takie pływanie. W pierwszej ciąży z kolei czułam motylki w 16 tyg.

Witam się porannie z kawką.
Jeżeli chodzi o motylki ja chyba wczoraj je czułam. Więc może w kolejnej ciąży czujemy wcześniej.
Dentysta o zgrozo. Na samą myśl mi słabo ale chodzę regularnie. Wybieram się tak ok 16 tyg.na kontrol.
Kustronka współczuję wizyty. Co za lekarz. Szkoda słów. Wykupiła$ ten żel czy poczytałaś o nim w necie?
Dziewczyny dzis prenatalne. Wiecie że bardzo ale to bardzo się boję. Trzymajcie kciuki.

Witam! Dziewczynki w przedszkolu a chłopaki spokojnie sie bawia wiec mam chwilke:) Wczoraj dostałam wynik prenatalnych i wszystko oki:) Jedynie w zaleceniach mam napisane ze zaleca sie ew.badanie kariotypu płodu ale to pewnie ze wzgedu na synka bo nie dawno wykryto u niego wade oun wiec na nastepnej wizycie wypytam sie co i jak.
Ja jestem w 13 +4 i juz czuje ruchy maluszka. Juz cos czulam w zeszlym tygodniu ale nie bylam pewna ale po wczorajszym jestem pewna ze to sa ruchy:) I to prawda ze w kolejnej ciazy mozna czuc ruchy wczesniej:)
A co do dendysty to jestem na biezaco z nim bo w poprzedniej ciazy bardzo zaczely mi sie sypac zeby i co jakis czas ciagle cos wychodzi. Dla mnie juz wizyta u dendysty to jak wizzyta u rodzinnego,poprostu juz sie przyzwyczailam.
Milego dzionka:)

Ja też się muszę do dentysty wybrać na przegląd. W tamtej ciąży leczyłam kanałowo bez znieczulenia. Byłam już po terminie i dentystka się bała, że urodzę na fotelu, a ja jej mówiłam, że jak wytrzymam ten ból to i poród zniosę- okazało się, że te bóle są nieporównywalne:tak:

Ja dziewczynki zmykam na zakupy i potem pakowanko i jedziemy nad jeziorko na weekend odpocząć bo babcia i teściowie mnie z równowagi wyprowadzają zanim się wyprowadzę to chyba do toszka trafię:-(

Ja w pierwszej ciazy pierwsze ruchy poczulam kolo 16 tygodnia. W tej tez juz czulam 'motylki' ale nie sadze zeby to byly ruchy dziecka;)

La_Luna ja zdecydowanie wole rodzic niz do dentysty bez znieczulenia pojsc:-D tak bardzo boje sie dentysty. Ale na szczescie zeby mam bardzo mocne, wiec niezbyt czesto mnie dentysta widzi;)

No ja byłam teraz w 13 i nadal miałam dowcipne.
A to, że leczenie kanałowe jest za darmo w ciąży to niewiedziałam, ale kurde jakoś sobie nie wyobrażam robić tego bez znieczulenia :(. A muszę wyleczyć i faktycznie warto to zrobić teraz jeśli jest za darmo, bo ostatnio przed ciążą to babka mi krzyknęła 800 zł za szóstkę.
A tak w ogóle powiedzcie, jak się leczycie przy przeziębieniu? Czuję od wczoraj, że mnie bierze- chodzę i psikam i gardło mnie boli. Nie wiem co mogę brać :(

Ostatnia edycja:
A wyobraźcie sobie ze byłam dziś u dermatologa. Jakiś dinozaur mnie przyjmował z poprzedniej ery. Na wstępnie powiedziałam, ze jestem w I trymestrze ciąży i mam trądzik na twarzy i chce uzyskać poradę jakie środki zewnętrzne mogę bezpiecznie stosować na twarz. Przepisał mi.. Acnatac, żel o działaniu teratogennym, który moze wywołać poronienie lub wady u dziecka! A pytałam sie go dwa razy czy oby na pewno mogę stosować ten żel.. Dodatkowo pytałam się jakie żele do mycia twarzy, kremy mogę bezpiecznie stosować podczas ciąży. Usłyszałam, ze to wszystko jedno, bo one nie mogą zaszkodzić.. Obłęd!!
Co za lekarz??!!!?:angry: Brak słów ... Człowiek idzie własnie do lekarza bo sa od tego żeby sie znac na lekach przeciwwskazaniach itd.... wrrr normalnie niektórzy to zawody pomlili :wściekła/y:
co do kremów to ja dostałam od koleżanki hypoalergiczny z Bielendy Sexy Mama Skuteczny Krem Hipoalregiczny przeciw pękającym naczynkom, do cery suchej i wrażliwej - Bielenda

wydaje się narazie bardzo fajny, dobrze nawilża, mam nadzieję że pomoże troche mojej skórze. a do zmywania do standardowo płyn micelarny i jakiś tonik.

mnie się ciągle wydaje, że czuję motylki w brzuchu co jakiś czas, zaczął się dopiero 13 tydzień, jak u was dziewczyny przy drugiej ciąży?
Ja przy drugiej ciązy czułam już ruchy koło 15 tc... a teraz juz czuje wyraźnie jak sie rusza maleństwo :)
Witam się porannie z kawką.
Jeżeli chodzi o motylki ja chyba wczoraj je czułam. Więc może w kolejnej ciąży czujemy wcześniej.
Dentysta o zgrozo. Na samą myśl mi słabo ale chodzę regularnie. Wybieram się tak ok 16 tyg.na kontrol.
Kustronka współczuję wizyty. Co za lekarz. Szkoda słów. Wykupiła$ ten żel czy poczytałaś o nim w necie?
Dziewczyny dzis prenatalne. Wiecie że bardzo ale to bardzo się boję. Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki ..... &&&
Ja też się muszę do dentysty wybrać na przegląd. W tamtej ciąży leczyłam kanałowo bez znieczulenia. Byłam już po terminie i dentystka się bała, że urodzę na fotelu, a ja jej mówiłam, że jak wytrzymam ten ból to i poród zniosę- okazało się, że te bóle są nieporównywalne:tak:
Ja to zawsze mówiłam że wole rodzic niż do dentysty chodzic :-D no ale jak mus to mus ...

Co do dentysty jeszcze nie byłam w tej ciązy ale musze sie wybrac w końcu...

U mnie starszy w szkole a młodszy leży w łozku...Gorączkował wczorajwiec ma dziś wolne.... a że w poniedziałek mamy mase badań alergologa i rehabilitacje to do przedszkola wróci we wtorek. Chociaż to w dużej mierze zależy od tego jak sie bedzie czuł po rehablitacji... Ostatnio jakiś pech nad nami wisi ciągle... Robimy badania i ciągle coś nie tak wychodzi... W poniedziałek zeszły miał EMG i wynik kiepski , uszkodzenie nerwów strzałkowych czyli tzw.polineuropatia:-(
Stan jego mięsni głównie w rączkach pozostawia wiele do życzenia niestety, syn ma 5 lat a porządnie łyżki utrzymac nie może przy jedzeniu takie ma słabiutkie mięśnie... może wzmożona rehabilitacja coś da...

Mam pytanko jeszcze, poradźcie mi jaki balsam wybrac do ciała...
Do brzuszka mam bio oil ale głównie na nogach moja skóra jest tak sucha że az biała... balsam z nivei jakoś niewiele dał, może Wy macie coś godnego uwagi?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry