reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Ostatnio czytalam super zestawienie skladu kosmetykow dla kobiet w ciazy- i bylam bardzo zaskoczona- od razu sprawdzilam co tam
Moje cuda maja w skladzie i oczywiscie trafily do kosza... :)
Teraz uzywam bio oil i balsam babydream fur mama z rossmanna(10 zl- szok!!! A sklad serio fantastyczny) i musze sie zgodzic z autorka bloga z analizy- drogie nie znaczy, ze dobre.

Do tej pory stosowalam palmers (juz w smieciach) i mustela- zostawilam w razie W.

Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy

Asienkakk bez względu na to czy ważę 10 kilo więcej czy mniej, oponka na brzuchu nigdy się ze mną nie rozstaje :sorry: Dlatego też ciąża ma swoje plusy, można wreszcie założyć obcisłą bluzkę i prezentować brzuchal bez wstydu :rofl2: U mnie w 1 ciąży zęby strasznie się posypały, co chwilę do dentysty biegałam :zawstydzona/y: nawet nie chcę liczyć ile kasy na to poszło, bo chodziłam prywatnie. Teraz póki co mam spokój z jednym wyjątkiem, nie zdążyłam wyrwać ósemki i nie wiem czy mi ktokolwiek w ciąży ją wyrwie...

Asia1989 o, o to mi chodziło z tą teorią nuba :tak: Dobrze że krwiak już zniknął ;-)

Serduszko dobrze że wszystko z maluchem ok. Przykro mi że wyszła taka choroba u synka, da się jakoś zregenerować te nerwy? Kompletnie się na tym nie znam, ale życzę wam dużo siły :zawstydzona/y: Ja balsamów nie używam, bo szkoda mi czasu na wchłanianie :-D Jak już to dolewam sobie olejku na rozstępy z rossmana, albo kokosowego do kąpieli i skóra jest miękka. No chyba że czasami mnie natchnie to się tym olejkiem posmaruję :sorry: Po za tym, ten z rossmana jest rewelacyjny na włosy :tak:

Sylvi młody szybko się do szkoły przyzwyczai ;-) Ja wczoraj jakoś tak przycisnęłam brzuch na chwilę do biurka i mogłam sobie rękę uciąć że poczułam kopniaka, to było zbyt charakterystyczne, żeby to były jelita. Z drugiej strony to chyba za wcześnie :sorry:

Kustronka nie ma to jak fachowy lekarz ;-) Może bardziej w aptece popytaj? Tam powinni być trochę obeznani ze składnikami, co może przenikać, a co jest nieszkodliwe.

Mała_Mi kiedyś natrafiłam na artykuł w internecie właśnie o olejach (szukam go teraz i za Chiny nie mogę znaleźć :sorry:) i tam było wyraźnie zaznaczone, żeby przy cerze problemowej nie używać oleju kokosowego do twarzy, bo można sobie ją tylko pogorszyć (zapycha pory). Do ciała, włosów czy kąpieli jak najbardziej, ale do twarzy nie, zamiast tego lepiej użyć oleju lnianego, z pestek ogórka czy własnie z migdałów :tak: I faktycznie, jak używałam kokosowego oleju na moją trądzikową cerę efekt był bardzo mizerny. ;-)

Misssoni dziś usłyszysz same dobre informacje :tak: &&&

Słonko12 super że wszystko ok ;-)

La_Luna ja miałam w tamtej ciąży chyba 3 kanały robione i wszystko ze znieczuleniem, brrrr, nie wyobrażam sobie iść tam bez znieczulenia, odważna jesteś :-p Tak samo teraz mam z porodem, bez znieczulenia tragicznie mi szło, jak tylko dostałam byłam jak nowo narodzona hehe

Bursztynek sroka zrobiła aktualizację recenzji tego olejku z rossmana i sama nie wiem co o tym myśleć, na razie z braku laku używam...

Moja cera była problemowa do ciazy. Teraz piekna ale za co sucha. Taka zmiana. Od paru dni cieknie mi z nosa woda. To nie katar ale nowy objaw. I dzis znow plecy bola a wczoraj było juz tak dobrze

Naile, ja bym sie nie porywala na usuwanie osemki w ciazy, chyba ze masz stan zapalny i ból. Tych zębów bez znieczulenia się nie wyrywa, usuwa sie u chirurga, zdarzają powiklania po usunieciu, przed usunieciem trzeba wykonać panoramę, a po usunięciu zaleca sie antybiotyki.. Warto poczekać jesli wytrzymasz :)

U mnie z kolei nigdy z cera nie miałam problemów a teraz od dwóch miesięcy jestem niemalże non stop wysypana....
Rodzina mówi że córka zabiera mi urode :-D oby sie nie mylili :)

Ide gotowac obiadek..... dziś naszło mnie na łososia z makaronem :) szybkie proste i bardzo pysznee :-)

reklama
Kustronka, ja to wiem, bo już jedną 8 wyrywałam ;-) Fakt jest taki że odzywa się rzadko, więc nie mam wyjścia, muszę wytrzymać :sorry: Na pewno nie chciałabym brać antybiotyku w ciąży, a 1 wyrywanie strasznie ciężko przeszłam, już chyba wolę kanały :zawstydzona/y:

Mała_Mi to moja cera bez zmian :sorry: Ani mi to urody nie zabrało, ani nie dodało :-D

Serduszko o super się składa, bo nie mam dziś pomysłu na obiad i nie za bardzo mi się chce stać przy garach :-p Co jeszcze dodajesz do tego makaronu? ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry