Hej! Wczoraj po powrocie od diabetologa nie miałam siły w ogóle odpalać komputera, więc byłam dzisiaj zaskoczona ilością wpisów do nadrobienia

Powrót do domu tez miałam z przygodami, bo słabo mi się zrobiło w autobusie i musiałam zrobić przymusową przerwę w podróży.
Mała Mi, no bo z tą cukrzycą ciążową właśnie nie ma znaczeniaani waga, wiek, styl życia czy sposób odżywiania, czyli to co powoduje wystąpieniechoroby u innych osób. Ja też przy pierwszej ciąży byłam zdziwona ale co tam –zastosowam dietę i luz, a przy tej nie doś, że mam już zdiagnozowaną cukrzycę dużo wcześniej, to jeszcze zaczynam od insuliny nanoc
Ania Be, no topiąteczka! Ja też będę rodziła w Madurowiczu. Córeczkę też tam rodziłam i byłamzadowolona. Lekarza też mam z tego szpitala. Napisz mi na PW do kogo Tychodzisz.
Moja córka też napoczątku nie chciała słyszeć, ze w grę wchodzi także możliwość posiadania brata, ale jak na prenatalnych lekarz powiedział że na 70% może być chłopak, to zaczęliśmydelikatnie ją przekonywać, że ogólnie chłopcy nie są tacy źli i teraz jest ok.Chociaż znajoma powiedziałą mi o horoskopie chińskiem płci dziecka, który „podobno-zawsze-się-sprawdza”i tam mi wychodzi dziewczynka. A najbliższe usg za tydzień...
LilithGoth, czy tobędzie duże świństwo jak napisze, że ucieszyłam się że jesteś doświadczonąsłodką mamą??? ;-) Na usprawiedliwienie napiszę, że to dlatego, że sama dopierodebiutuję z insuliną i poszukuję mentora :-)
Kubusiowa, pomimo, żeja nie narzekałam na opiekę podczas i po porodzie, to jak czytam jak jest wNorwegii, to jest po prostu przepaść. Fajnie. Dzieki takiemu podejściu ( w tympomocy finansowej) nikt nie odkłada w nieskończoność decyzji o dziecku, a potemmaluchy nie muszą iść do szkoły „jak tylko zaczną chodzić” bo nie ma kasy naemerytury..
Edit, gratulujęsilnej postawy. Ja niestety mam tendencję zaczynania kilku książek na raz, bozawsze jak pojawia się jakaś nowa, to wydaje mi się, że jest taka super, że nie mogę się doczekać. Generalnie czytam ok 3-4 książki jednocześnie
BaarBra super że idziesz do domu. W domu zdecydowanie szybciej wraca się do zdrowia
Ciekawe co tam uLilith…