reklama

Marcowe mamy 2016

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! :)

Manka_tk ja ciagle czuje ruchy. Ten moj Brzdąc chyba nigdy nie spi.. w pierwszej ciazy czulam duzo mniej i nie tak wyraznie. Moze Kubus byl wiekszym leniuszkiem :)

Edit1989 my dwa lata temu tez spalismy na takiej kanapie. Wytrzymalam do 25 tygodnia ciazy i szybko jechalismy po lozko bo bol kregoslupa byl nie do wytrzymania.. wiec bierz Meza i szybko wymieniajcie poki plecy nie bola ;)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Witam się i ja :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Lewusek na pewno wszystko jest dobrze u twojego synka i nie masz się czym przejmować :-)

Co do snów to ja dzisiejszej nocy miałam ich kilka i to bardzo głupich, m.in. miałam siusiaka i mąż uczył mnie jak z niego siusiać :-) mieliśmy ubaw dziś rano z tego :-)

A co do kremów ja smaruje się bio oilem ale nie jest to systematyczne.

No Kubusiowa ,łóżko to ja mam na hali u męża swoje .. ale w salon go nie wstawię wiec łudze się,że jak kupie jakąś sofę czy coś nowego to i tak będzie wygodniej niż na wyrobione kanapie.. a do łóżka pewnie wrócimy jak za kilka lat coś większego kupimy w sensie mieszkanko czy coś , buuu ; (

Hej :)

A ja za to w przeciwieństwie do większości z Was zasypiam już o 20 i spie do rana, z przerwą na siku, która mi w ogóle nie przeszkadza, żeby zasnąć znowu. Aż się boję co będzie jak się dzidziuś urodzi, bo będę mogła zapomnieć o takiej ilości snu:P

Manka ja jestem w 23 tc ciąży, a kopniaki codzienne mojego maluszka czuje dopiero od paru dni, wcześniej były bardzo nieregularne. Teraz to ma swoje godziny brykania w brzuszku i z dnia na dzień coraz bardziej odczuwalne to jest :-DCo mnie bardzo cieszy :-)

Kciuki za dzisiejsze wizyty &&

Ja ruchy tez czuje wieczorem.
Co do wyprawki
Raczej wszystko będę kupować z allegro, chociaż narazie stoję w miejscu bo nie znamy płci i nie wiadomo jaki kolor wybrać. Ubranek mam masę więc tylko coś nowego kupie na wyjście że szpitala i myślałam o jakimś dresiku na 62cm, bo na koniec marca nie wiadomo jaka pogoda nasz spotka, kombinezon gdyby co to też mamy.
Co do wózka to będzie to Adamex Pajero Alu, ale z zakupem poczekamy do stycznia a lutego, oglądaliśmy go kilka razy w sklepie i cena przystępna a wózek fajny.

Cześć dziewczyny,

ja miałam okropną noc, co godzina budziłam się zeby wstać i rozmasować skurcz łydki raz w jednej, raz w drugiej nodze..aż się poryczałam z bólu:( napisalam wlasnie do gina i zalecił aspargin 2x 2 tbl, więc muszę się wybrać do apteki.
Czytałam wczoraj, że te skurcze nóg mogą być od Urofuraginum, a jeszcze 2 dni muszę go brac:/

na szczęście przełożylam sobie trochę zleceń na przyszły tydzień to może chociaż w dzień uda mi się pospać, bo nastrój i kondycja do bani..
ja też mam bardzo głupie i realistyczne sny, a poród już mi się śnił dwa razy.

Kopniaki u mnie przeważnie rano i wieczorem, a w dzień raczej na pęcherz;)

chociaż po dzisiejszej nocy mała jest bardzo spokojna, no ale coś tam się poruszyla.chyba też ją moje dolegliwości wymęczyły,

Udanych wizyt!

Jeżeli chodzi o ruchy to u mnie są wyczuwalne tak konkretnie dopiero od kilku dni. Właściwie to od skończenia 23 tygodnia ciazy. Nigdy nie czuje dzidzi jak jestem w ruchu, tylko jak siedzę lub leżę.
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty, samych dobrych wiadomosci :)

To ja dziś padłam z córcią o 23 i spałyśmy z moją przerwą o 2.30 do 8, ale się wyspałam;-) I też mi się głupoty śniły, kolejny raz telefon od mojej matki, że ktoś z mojej rodziny nie żyje :sorry:

Co do ruchów to ja najwięcej czuję wieczorem jak się położę, tak to nie zawsze. Jak dużo chodzimy to dużo "bujamy" dzieciaczki, wobec tego śpią i uaktywniają się jak już same potrzebujemy odpoczynku:-p

Co do odwiedzin rodziny to ja tylko marzyłam, żeby sobie poszli. Moi rodzice mieszkają może z 10 km ode mnie, ale jak przyszło co do czego to tylko kręcili się bez celu. Teściowa mieszka powiedzmy po drugiej stronie ulicy, ale tu na szczęście mogłam bardziej liczyć na pomoc :sorry: Najgorsze jest to jak rodzina słysząc słowo pomoc po porodzie definiowała to jako pomoc przy noworodku, a nie w ugotowaniu obiadu na przykład :sorry: A z dzieckiem to sama sobie mogę poradzić :-p

Lewusek i jak po wizycie? i jak reszta dziewczyn, bo chyba przeoczyłam kto jeszcze wizytuje ;-)

Chrobek u nas też piątki i to dwie na raz!

Dorwałam się do mandarynek, dziewczyny znalazłam idealne, nie za słodkie i nie za kwaśne, chyba zaraz zjem wszystkie na raz :sorry:

reklama
Ja już wróciłam, pielęgniarka była bardzo delikatna i nic nie poczułam. Udało mi się załatwić wizytę u dentysty, ale dopiero na początek stycznia.
Kciuki za wizyty &&
Ja też miałam głupi sen, w ogóle co nocy mam ich kilka, rano połowy nie pamiętam- i zazwyczaj budzę się bardziej zmęczona niż kładę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry