reklama

Marcowe mamy 2016

Dziewczyny, co uzywacie na brzuch? Jakich kosmetykow? Bo dopiero teraz zdalam sobie sprawe, ze czas najwyzszy zdbac konkretniej o skore. Do tej pory raz na jakis czas smarowalam bio oilem, ale tak strasznie nie lubie oliwek:/

I jeszcze do dziewczyn, ktore maja maluszki w domu-jak sobie dajecie rade? Np. z podnoszeniem? Bo ja czesto nawet nie pomysle, ze nie wolno a juz mam na rekach te moje slodkie 13 kg. Wyjac z lozeczka trzeba, do krzeselka wsadzic trzeba, do fotelika w aucie tez.. tego podnoszenia nie da sie uniknac. A przeciez nie wolno :(

Co do kosmetykow to od 4 msc uzywam kremu na piersi dla kobiet w ciazy i teraz oliwki na rozstepy.Balsamy na reszte ciala normalnie :-)

reklama
Magdalena gratulacje wizyty
Cień && za wizytę my chcieliśmy dziś posiedziec sami w końcu pogadac bo mój dziś nie jest zmęczony to wpadł teść naprawiać pralke tak bez zapowiedzi :\ wrrr masakra

Może któraś z wasz mieszka w Niemczech. Chcieliśmy w Listopadzie wybrać się na zakupy do Berlina, jakie sklepy polecicie plus tani nocleg na jedną noc

Kasia pisz do Lewuska.
Magda super, ze z malutka wszystko ok.
Cień trzymam kciuki za udana wizyte.
Kubusiowa u mnie podobnie. Przy mojej córce mama była miesiąc, a teraz chyba przyjedzie na jakieś 2 tyg. Ale jej pomoc również była nieoceniona. Kochana mamuśka :)

Oj ja jak już to do rodziny jeszcze więc się nie orientuje ani co do noclegu ani co do sklepów więc niestety nie pomoge
Teścia grzecznie splawilam bo to 1 wieczór na nowym mieszkaniu kiedy mój mąż nie śpi o tej godzinie :) dlatego będę sporadycznie pisać teraz :p

Kkasiaa a jakie sklepy Cię interesuja? Dla dzieci? Ja mieszkałam w Berlinie. W zeszła sobotę byłam na zakupach bo miałam kilka spraw do zalatwienia, ale jeżeli chodzi o wyprawke dla niemowlaka to nie uraczysz tam nic lepszego jak u nas. Co prawda zrobiłam zakupy w Toys r us i Babies r us, ale tylko dlatego ze byłam przy okazji. Te same sklepy masz w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu i nie tylko.

Ja się smaruję BioOilem, ale tylko wieczorem, bo rano mi się nie chce. W pierwszej ciąży stosowałam olejek ze słodkich migdałów- bardzo dobry, chociaż i tak na końcu wyszedł mi mały rozstęp na pępku, ale mało widoczny:-) Żałuję tylko, że nie smarowałam za często piersi i teraz mam brzydkie rozstępy, które najbardziej były widoczne jak przestałam karmić i piersi niestety zmalały- także pierworódki smarujcie cycuchy:-D
Co do pomocy przy noworodku to i mama i teściowa mieszkają niedaleko, ale raczej wpadały na parę godzin, bardziej, żeby pomóc dom ogarnąć. Z kąpaniem, karmieniem i nocnym wstawaniem radziliśmy sobie sami- na początku był strach, bo to jest niesamowita nowość w życiu człowieka, ale powoli uczyliśmy się siebie nawzajem i jakoś poszło:tak: Myślę, że z drugim dzieckiem będzie trochę łatwiej, no ale to czas pokaże:-)

Moja mama powiedziala, ze jak tylko bede chciala pomocy to przyleci do mnie na jakis czas ale na razie podziekowalam i powiedzialam, ze chcemy sami sie odnalezc i zorganizowac sobie czas :) Moze jak sie troszke nauczymy siebie na wzajem z dzidzia to wtedy zaprosze mame tak w odwiedziny :) No chyba, ze sobie zupelnie nie poradzimy z dzidzia to bedziemy kupowac bilety na gwaltu rety :D ale nie rozwazam takiego scenariusza :)
Dziewczyny jak czesto czujecie kopniaczki ? Zawsze jak np sie polozycie lub siedziecie to poczujcie to cos czy nie ? Bo dzis przed praca chyba z 20 min probowalam "wymusic" jakiegos kopniaka ale nic a nic nie bylo :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry