• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamy 2016

Dziewczyny, co uzywacie na brzuch? Jakich kosmetykow? Bo dopiero teraz zdalam sobie sprawe, ze czas najwyzszy zdbac konkretniej o skore. Do tej pory raz na jakis czas smarowalam bio oilem, ale tak strasznie nie lubie oliwek:/

I jeszcze do dziewczyn, ktore maja maluszki w domu-jak sobie dajecie rade? Np. z podnoszeniem? Bo ja czesto nawet nie pomysle, ze nie wolno a juz mam na rekach te moje slodkie 13 kg. Wyjac z lozeczka trzeba, do krzeselka wsadzic trzeba, do fotelika w aucie tez.. tego podnoszenia nie da sie uniknac. A przeciez nie wolno :(

Co do kosmetykow to od 4 msc uzywam kremu na piersi dla kobiet w ciazy i teraz oliwki na rozstepy.Balsamy na reszte ciala normalnie :-)

reklama
Magdalena gratulacje wizyty
Cień && za wizytę my chcieliśmy dziś posiedziec sami w końcu pogadac bo mój dziś nie jest zmęczony to wpadł teść naprawiać pralke tak bez zapowiedzi :\ wrrr masakra

Może któraś z wasz mieszka w Niemczech. Chcieliśmy w Listopadzie wybrać się na zakupy do Berlina, jakie sklepy polecicie plus tani nocleg na jedną noc

Kasia pisz do Lewuska.
Magda super, ze z malutka wszystko ok.
Cień trzymam kciuki za udana wizyte.
Kubusiowa u mnie podobnie. Przy mojej córce mama była miesiąc, a teraz chyba przyjedzie na jakieś 2 tyg. Ale jej pomoc również była nieoceniona. Kochana mamuśka :)

Oj ja jak już to do rodziny jeszcze więc się nie orientuje ani co do noclegu ani co do sklepów więc niestety nie pomoge
Teścia grzecznie splawilam bo to 1 wieczór na nowym mieszkaniu kiedy mój mąż nie śpi o tej godzinie :) dlatego będę sporadycznie pisać teraz :p

Kkasiaa a jakie sklepy Cię interesuja? Dla dzieci? Ja mieszkałam w Berlinie. W zeszła sobotę byłam na zakupach bo miałam kilka spraw do zalatwienia, ale jeżeli chodzi o wyprawke dla niemowlaka to nie uraczysz tam nic lepszego jak u nas. Co prawda zrobiłam zakupy w Toys r us i Babies r us, ale tylko dlatego ze byłam przy okazji. Te same sklepy masz w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu i nie tylko.

Ja się smaruję BioOilem, ale tylko wieczorem, bo rano mi się nie chce. W pierwszej ciąży stosowałam olejek ze słodkich migdałów- bardzo dobry, chociaż i tak na końcu wyszedł mi mały rozstęp na pępku, ale mało widoczny:-) Żałuję tylko, że nie smarowałam za często piersi i teraz mam brzydkie rozstępy, które najbardziej były widoczne jak przestałam karmić i piersi niestety zmalały- także pierworódki smarujcie cycuchy:-D
Co do pomocy przy noworodku to i mama i teściowa mieszkają niedaleko, ale raczej wpadały na parę godzin, bardziej, żeby pomóc dom ogarnąć. Z kąpaniem, karmieniem i nocnym wstawaniem radziliśmy sobie sami- na początku był strach, bo to jest niesamowita nowość w życiu człowieka, ale powoli uczyliśmy się siebie nawzajem i jakoś poszło:tak: Myślę, że z drugim dzieckiem będzie trochę łatwiej, no ale to czas pokaże:-)

Moja mama powiedziala, ze jak tylko bede chciala pomocy to przyleci do mnie na jakis czas ale na razie podziekowalam i powiedzialam, ze chcemy sami sie odnalezc i zorganizowac sobie czas :) Moze jak sie troszke nauczymy siebie na wzajem z dzidzia to wtedy zaprosze mame tak w odwiedziny :) No chyba, ze sobie zupelnie nie poradzimy z dzidzia to bedziemy kupowac bilety na gwaltu rety :D ale nie rozwazam takiego scenariusza :)
Dziewczyny jak czesto czujecie kopniaczki ? Zawsze jak np sie polozycie lub siedziecie to poczujcie to cos czy nie ? Bo dzis przed praca chyba z 20 min probowalam "wymusic" jakiegos kopniaka ale nic a nic nie bylo :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry