reklama

Marcowe mamy 2016

Manka 2 miesiące, szybko zleci ;-)

Arusiowa no właśnie pierwszy raz mu się taka przygoda przytrafiła, musiał za jakimś ptakiem czy owadem wyskoczyć, tak to boi się na zewnątrz wychodzić :sorry: To jest zwierzę po niemal traumatycznych przeżyciach, ktoś go musiał wyrzucić w okolicy stacji benzynowej na pustkowiu, tam został znaleziony, dookoła nie było ani jednego domu. A kot był nauczony czystości itp, bał się długo potem toreb. Mieszkamy na 2 piętrze, jakby to było wyżej to nie wiem co by było :zawstydzona/y:

Lilith i jak po wizycie?

reklama
Nailie mój Kot skoczyl z 4 piętra i jeszcze spadł tak pechowo ze nabiał się na palik podtrzymujący rozliny w ogródku sąsiadki z parteru a jakoś weterynarz go jeszcze z tego odratowal. No w końcu nie bez powodu mawiają ze koty mają 7 żyć ;)

Co do tego mojego skurczu to wcześniej takich nie mialam. Teraz leżę w łóżku ale cały czas mnie brzuch boli. Czekam na ta dzisiejsza wizytę jak na zbawienie. Dopiero o 17.30 mam.

Dziewczyny, co uzywacie na brzuch? Jakich kosmetykow? Bo dopiero teraz zdalam sobie sprawe, ze czas najwyzszy zdbac konkretniej o skore. Do tej pory raz na jakis czas smarowalam bio oilem, ale tak strasznie nie lubie oliwek:/

I jeszcze do dziewczyn, ktore maja maluszki w domu-jak sobie dajecie rade? Np. z podnoszeniem? Bo ja czesto nawet nie pomysle, ze nie wolno a juz mam na rekach te moje slodkie 13 kg. Wyjac z lozeczka trzeba, do krzeselka wsadzic trzeba, do fotelika w aucie tez.. tego podnoszenia nie da sie uniknac. A przeciez nie wolno :(

Nailie biedny kosteczek mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie :)
Ja od 2 tydz ciąży jestem na l4 ale mam ciężką fizyczna pracę przy chemii rozpuszczalnikach i farbach a klienci nie oszczędzał by mnie wogole a l4 lekarz sam mi wypisal jak się dowiedział gdzie pracuje a z drugiej strony to nawet lepiej teraz zobaczyli ile ja robilam a teraz oni to muszą robic i już mnie nie lubią :(
Lilith trzymaj się super że wszystko jest w porządku
Magdalena dasz radę && za wizytę daj potem znać:)
Ja zrobiła gulasz i zabieram się właśnie za niego :) mniam

Bar Bra-również brałam luteine na początku ciąży a później miałąm przerwe i teraz znów. Lekarz przepisał bo lepiej dmuchać na zimne,póki jeszcze się nie rozkręciło
Sarna80-no teraz mi nie badał szyjki bo miałam prenatalne ale na poprzedniej wizycie mnie badał i szyjka w porównaniu do początku ciąży była taka se czyli długość chyba oki ale ukształtowanie nie bardzo i minimalne rozwarcie.

Magdalena moj poprzedni kot to byl spadochroniarz, 4 razy z 3 piętra spadal i nic, tylko jeden ząb wybity. Ten ma chyba troche wiecej rozumu, to musial byc wypadek przy pracy :sorry:

Lilith ja teraz tez juz dostalam skierowanie na krzywą, musze sie zmobilizowac i isc ;)

Kubusiowa ja uzywam tylko oleju kokosowego, w porownaniu z oliwkami super się wchlania. Ja dzwigam małą tylko jak musze, tj wyjecie z wanny czy wniesienie spiacej na górę do domu jak mąż jest obladowany zakupami. 13 kg tez wazy

reklama
Jejku to ja Wam współczuję dziewczyny tak dzwigac. Teraz doceniam wygodę jaka mam ze moja sama chodzi.
Czekam właśnie na przystanku i aż jestem w szoku jak czasy się zmienily. Totalna znieczulica. Ja byłam zawsze nauczony ze starszym ludziom, kobietom w ciąży lub z małym dzieckiem na ręku miejsca się ustepuje. A tu siedzą ludzie w różnym wieku i nie to ze nie ma miejsca, porozkladali na siedzeniach zakupy, plecaki i zero reakcji ze ja stoję i nie mam gdzie usiasc. Dodam że mam rozpiętość kurtke bo się nie dopinam i obcisłe bluze. Nie da się przeoczyc mojego stanu. Nikomu nawet przez myśl nie przeszlo żeby zdjąć plecak lub zakupy z siedzenia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry