nailie
Fanka BB :)
Lewusek mój też ma większą głowę o tydzień w stosunku do brzucha i głowy, w 12 tyg też miał, może to taka uroda. A kość udowa to wyszła nam na 22 tc. Mojej znajomej synek całą ciązę miał głowę o 3 tyg większą i jest zdrowy.
Barbra ja się przyłączam do pytania, miałam ręczny avent i dla mnie porażka. Strasznie mnie bolało od niego, a i jedyne co wyciągnęłam to 40 ml po godzinnym pompowaniu. Może tu wina w moim organiźmie że po prostu miałam mało mleka, stąd takie odczucia, znajoma też go używała i u niej problemu nie było. a, i cycki też powyciągane, używany był sporadycznie, dziecko karmione tylko 3 miesiące
Aspirator rzecz niezbędna, my używamy/używaliśmy campolu, ale teraz się przymierzam do katarku na odkurzacz.
Manka faktycznie jakiś model będzie ;-)
Cień gratuluję dziewuszki
Barbra ja się przyłączam do pytania, miałam ręczny avent i dla mnie porażka. Strasznie mnie bolało od niego, a i jedyne co wyciągnęłam to 40 ml po godzinnym pompowaniu. Może tu wina w moim organiźmie że po prostu miałam mało mleka, stąd takie odczucia, znajoma też go używała i u niej problemu nie było. a, i cycki też powyciągane, używany był sporadycznie, dziecko karmione tylko 3 miesiące
Aspirator rzecz niezbędna, my używamy/używaliśmy campolu, ale teraz się przymierzam do katarku na odkurzacz.
Manka faktycznie jakiś model będzie ;-)
Cień gratuluję dziewuszki

U nas do 2 lat katar był tylko okazjonalnie przy ząbkowaniu, także aspirator dawał radę, teraz wydmuchiwać nosa nie bardzo potrafi, a ja nie mam siły na ciągnięcie tego wszystkiego