reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Tak to moja pierwsza ciaza :D mi lekarka na prenatalnych powiedziała ze tak na 99% dziewczynka bo żadnego pylusia nie widać :p Ale była tak aktywna ze przez 20min.nie chciala nic pokazac... a kupujcie juz cos powoli czy jeszcze jest czas?

Juz kupujemy ;) To znaczy ja juz mam mebelki kupione i troszke ciuszkow :) Dzis zamowilam znow dwa zestawy na ebayu :D a z takimi wiekszymi zakupami typu wanienki/wozki to tak do grudnia/stycznia sie wstrzymuje :)

Juana wracaj szybko do zdrówka.

ja mam praktycznie cała wyprawkę po synku ,a ze ma rok i dwa miesiące to nic nie musze kupować ... no wiadomo ciuszki ,kocyki itp tylko ;) znając mnie jutro po wizycie coś kupie ,a na bank pojutrze jak jutro nie będę miała czasu ;D Młoda mamo jak znosisz ciążę ?;)

Witam nową mamę :)

Chrobek nie mam imienia bo się jednak bardziej na dziewczynke nastawiałam. Myślałam że jak się do tej pory chowa to wstydliwa dziewuszka ;) Problem mam taki że te co mi się w miarę podobają to już w bliskiej rodzinie są. Dla dziewczynki miałam kilka typów, dla chłopaka zero :szok:

Ja też się na dziewczynkę nastawilalam. Ale teraz powoli się oswojam i już nawet kilka ciuszków używek na allegro kupiłam. U nas z imieniem nie ma problemu, że już zajęte przez dziecko z rodziny, bo u nas same baby są:-)
Mój mąż się upiera na Tymona i chyba tak już pozostanie.

Edit1989 teraz już dobrze :p Ale pierwsze 3 miesiące były straszne :/ ja już dostałam parę ubranek trochę zabawek :D Ale tak w grudniu myślę kupić jakąś komode na to wszystko :p i powoli skupowac co trzeba Ale jak czytałam to ta wyprawka nie ma końca... haha

Ja juz po wizycie .Wszystko oki tak powoedziala lekarka .Filipek ma 403 gramy .Wlasnie ogladam wyniki i dziwi mnie ze glowka jest troche wieksza niz powinna.Ale lekarka nic nie gadala .Pytalam o ZD ale z tego co zrozumialam ona nic nie widziala pozatym zaden lekarz nie da 100 % pewnosci.Mam jakbyn nie bylo 36 lat .Jestem dobrej mysli ze wszystko bedzie dobrze.

Lewusek gratulacje.. widzisz, nie potrzebnie się zamartwiałaś.. A wiek o niczym nie świadczy.. sama jestem nieco starsza od Ciebie i na drugich prenatalmych też lekarz nie mógł się niczego doszukać..

Tez juz po wizycie :) Wszystko mierzyli, sprawdzali i babeczka powiedziala, ze wszystko w porzadku, nie widzi zadnych nieprawidlowosci. Sprawdzala wszystkie 'wymiary' i powiedziala, ze chyba jej sie pierwszy raz zdarzylo, ze dziecko ma wszystkie dlugosci identyczne jak powinny byc w danym tygodniu :D Dalej data porodu taka jak po pierwszym usg czyli 23 marca. Dzis 20 tc 1 d wiec suwaczek z 'okresu' troche mi ciaze odmladza :P
Nie wiem ile moje dziecie wazy itd no ale jak wszystko super to super :D Widzialam raczki, stopki i nawet twarzyczke ale troche jak kosmita wygladal. No i dalej chlopiec, nic mu nie odpadlo ;)

Manka a jaki ma być Twój synuś skoro mama taka zgrabna i ładna.. synek nie ma wyjścia, musi być idealny :tak:

Ja tez po wizycie :)

Dzidzia ok,wazy 450 gram,i...bedzie DZIEWCZYNKA :-D Dostalam skierowanie na prentalne,jutro ide na 11 :-):-) Wymiary w porzadku ladnie ruszala sie malenka :-)

Niee.. no jednego chłopca mniej w naszej drużynie.. a poważnie mówiąc GRATULUJĘ dziewczynki i trzymam kciuki za jutrzejsze badania :tak:

Co do Fridy to my też mamy.. używaliśmy jej za każdym razem jak mały miał katar. Co prawda mimo, że jako analityk miałam nie raz styczność z różnymi wydzielinami człowieka to jednak nie dałam rady ściągać kataru sama.. ale mąż nie miał z tym problemu,. Katarek widziałam u koleżanki i mimo regulacji siły ssania w odkurzaczu wg mnie za mocno ciągnęło.. ale to było dawno temu może coś się zmieniło w Katarku czy odkurzaczach..
Jeśli zaś chodzi o laktatory- nie polece nic bo nie miałam mleka więc i laktatora nie potrzebowałam.

Witam nową mamę. Wkręcaj się z nami w rozmowy a zabraknie Ci czasu na życie codzienne.. ;-) ale im więcej nas tym lepiej.. :tak:

reklama
Manka, Lewusek najważniejsze, że wszystko w porządku.

Cień gratuluję dziewczynki, Juana to teraz będzie wymyślanie imion dla chłopca :)

Ja używałam laktatora elektrycznego, z ręcznym też miałam styczność. Używałam elektryczny aventa i próbowałam też firmy Lovi ręczny i elektryczny. Laktatory elektryczne mają regulowaną siłę odciągania. Moim zdaniem częste odciąganie ma wpływ a nie to jaki laktator. Ja niestety odciągałam często, bo córka nie nauczyła się ssać. Potem już za późno było i miałam naleśniki ;)

Ja się ostatnio nie odzywam, ponieważ jestem chora :/. Mam wrażenie, że płuca wykaszlę. Męczę się już tydzień i końca nie widać.

Witam nową mamę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry