reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcowe mamy 2026

Mnie dzisiaj autobus skręcił w inną stronę, wysiadłam i stwierdziłam, że się przejdę te 1,5 przystanku. Dostałam takiego zjazdu ciśnienia i błysków przed oczami po tym marszo-spacerze, że musiałam w lobby siedzieć zanim weszłam do biura i od razu po wejściu pocisnąć mocniejszą kawę...

Idziemy za 2 tygodnie na wesele do rodziny i zupełnie nie wiem w co się ubrać. Nie chcę jeszcze się jakoś za bardzo afiszować, nie mam też za bardzo ubrań, które by się nadawały i żeby jakoś ukryć ten bęben i nie wiem co robić, szkoda mi kupować sukienkę na raz, nie chodzę na co dzień w weselnych sukienkach. Potrzebuję też natychmiast nowych majtek ciążowych z h&m, bo mi się brzuch kiepsko układa. First world problems...

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie dzisiaj autobus skręcił w inną stronę, wysiadłam i stwierdziłam, że się przejdę te 1,5 przystanku. Dostałam takiego zjazdu ciśnienia i błysków przed oczami po tym marszo-spacerze, że musiałam w lobby siedzieć zanim weszłam do biura i od razu po wejściu pocisnąć mocniejszą kawę...

Idziemy za 2 tygodnie na wesele do "mojej" rodziny" i zupełnie nie wiem w co się ubrać. Nie chcę jeszcze się jakoś za bardzo afiszować, nie mam też za bardzo ubrań, które by się nadawały i żeby jakoś ukryć ten bęben i nie wiem co robić, szkoda mi kupować sukienkę na raz, nie chodzę na co dzień w weselnych sukienkach. Potrzebuję też natychmiast nowych majtek ciążowych z h&m, bo mi się brzuch kiepsko układa. First world problems...
Okres wakacyjny to możesz sobie kupić jakąś fajną kwiatową sukienkę letnią, one sprawdzają się na wesele i na codzień.

Idziemy za 2 tygodnie na wesele do rodziny i zupełnie nie wiem w co się ubrać. Nie chcę jeszcze się jakoś za bardzo afiszować, nie mam też za bardzo ubrań, które by się nadawały i żeby jakoś ukryć ten bęben i nie wiem co robić, szkoda mi kupować sukienkę na raz, nie chodzę na co dzień w weselnych sukienkach. Potrzebuję też natychmiast nowych majtek ciążowych z h&m, bo mi się brzuch kiepsko układa. First world problems...
Możesz kupić i wystawić na vinted od razu po jeśli korzystasz

Okres wakacyjny to możesz sobie kupić jakąś fajną kwiatową sukienkę letnią, one sprawdzają się na wesele i na codzień.
Szukam....nic mi się nie podoba ;/ co jest dziwne, bo ja uwielbiam kwiatowe printy, a teraz jakoś mam wrażenie, że we wszystkim będę wyglądać jak beczka, bo ja już kurde naprawdę mam widoczny brzuch ;)

Szukam....nic mi się nie podoba ;/ co jest dziwne, bo ja uwielbiam kwiatowe printy, a teraz jakoś mam wrażenie, że we wszystkim będę wyglądać jak beczka, bo ja już kurde naprawdę mam widoczny brzuch ;)
No to ja mam tak samo, ale sukienki Hiszpanki ze ściągaczem na piersiach i rękawami są odcięte pod piersiami więc plusy same bo brzuch zakryty, stanik nie uwiera 😅

Hejka! Czy któraś z Was farbuje włosy sama w domu? Macie jakieś sprawdzone farby, które możecie polecić?
Kiedyś farbowałam henną, później przez dwa lata regularnie chodziłam do fryzjera. Ale zauważyłam, że już po miesiącu mam ogrom siwych włosów 🙈 A szkoda mi trochę wydawać tyle kasy co miesiąc, zwłaszcza że efekt nie trzyma się długo. Mam wrażenie, że to przez hormony farba szybciej się wypłukuje 😕
Szukam więc czegoś fajnego do domowego farbowania. Macie jakieś hity?

No to ja mam tak samo, ale sukienki Hiszpanki ze ściągaczem na piersiach i rękawami są odcięte pod piersiami więc plusy same bo brzuch zakryty, stanik nie uwiera 😅
Ja mam właśnie wrażenie, że te odcinane to tylko większy bebzol robią ;) Ale coś tam sobie poszukałam, pozapisywałam i może coś kupię. Taki głupi termin tego wesela, dwa dni przed prenatalnymi i tak jakoś nie chciałabym się jeszcze afiszować z tematem przed ciotkami ;)

Hejka! Czy któraś z Was farbuje włosy sama w domu? Macie jakieś sprawdzone farby, które możecie polecić?
Kiedyś farbowałam henną, później przez dwa lata regularnie chodziłam do fryzjera. Ale zauważyłam, że już po miesiącu mam ogrom siwych włosów 🙈 A szkoda mi trochę wydawać tyle kasy co miesiąc, zwłaszcza że efekt nie trzyma się długo. Mam wrażenie, że to przez hormony farba szybciej się wypłukuje 😕
Może normalna farma i dobierz sobie toner z onlybio żeby utrwalać sobie kolor.

Dziewczyny u mnie od kilku dni zawroty głowy zaczynają odpuszczać... tak samoistnie. Dalej biorę progesteron besins w tej samej dawce, widocznie mój organizm przyzwyczaja się powoli do tego innego stanu i zaczyna normować chociaż pod tym względem :) na szczęście wymioty tak jak niektórym z was mi nie dokuczają. Za to problem z brakiem apetytu, delikatnymi nudnościami przesyłki co chudnę, jestem też bardzo zmęczona, cały czas by spałam i zwyczajnie jestem słaba, wszystko mnie męczy ale potrafię zrobić koło siebie cokolwiek, nie tak jak w ostatnich 3 tygodniach. Nawet moze bede w stanie podjechać sama do labu na badania krwi :) muszę w końcu je zrobić żeby lekarze mieli pełny obraz i mi powiedzieli co mam robić w związku z ostatnimi niezbyt dobrymi wynikami. Ale jest już chociaż trochę lepiej więc się cieszę :)

reklama
Ja farbuje sama w domu i osobiście zamawiam poprostu farbę fryzjerska + utleniacz :D starczy na dlugo, a mam właśnie ten sam problem ze pasowałoby maksymalnie co 3tyg juz zafarbowac. U mnie sie sprawdza super w ten sposób:)
Ja akurat farbuje taka co jest ciezko dostępna na internecie(zamawia mi znajoma fryzjerka)
Ale np z firmy inebrya moge polecić wczesniej nimi farbowałam w salonie u fryzjerki parę lat potem, zamawiałam tez sobie do domu :)

Do góry