reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Ja jutro wskocze w 31 tydzień :szok: Ale to zleciało!! Co prawda mam termin na 14.03 mam nadzieje, że jeśli tylko będzie Nelka chciała wyjść przed czasem to nie 29 lutego :-D
Wczoraj w TV mówili że obecna Miss Polonia (czy tam Polski) jest z 29.02 i że co 4 lata ma urodziny to wsumie do "planowej" 18-stki jeszcze chwile poczeka :-D:-):-D

Mój Tymon chyba już w ogóle przestał spać. W tym tygodniu weszłam w 7 miesiąc i chyba on też sobie zdaje z tego sprawę, bo już nie czuję milutkiego smyrania w brzuszku ale najzwyklejsze tłuczenie . Co on tam może wyprawiać :confused::confused::confused:.
No i dlatego nie mogę spać...
Zresztą niech się tłucze, byleby nie był taki nadpobudliwy jak się wykluje :-D:-D:-D

PrzyszłMamusiu - z tego co pamiętam to po ostatnim usg przesunęli Ci termin aż o 2 tygodnie :confused:. Więc chyba jednak możesz się spodziewać porodu w lutym...

No właśnie ją założyłam (niby) i miała być za 2 dni ale ciągle nie ma. Dziś rano napisałam im maila prosząc o wyjaśnienie. Także trzeba jeszcze 2 dni poczekać co odpiszą.

Cześć Dziewuszki:)
Wszystkiego najlepszego w nowym roku on dla nas bedzie wspaniały:-D:-D:-D
Damy swiatu nowych producentów musztardy:-p:-p:-p
Odnosnie kreski...ja juz ze 3 m-ce ja mam.Idealna prosta..i niezbyt ciemna.Powoli mi zaczął wyłazić pepek...ale o dziwo ogladam sie codziennie: żanych...ani jednego rozstępa na brzuchu!!!!mam jakieś ciemne brązowe plamy na "barze mlecznym" i to wszystko:tak::tak::tak:.Ja tez amm na przyszły tydzień wizyte u lekarzy (okulista i gienia).
Juz zaczynacie prać ciuszki?????:szok::szok::szok:Ja jestem na etapie stopowania w zakupach.Teraz juz tylko kilka rzeczy typu kocyczki i poscielki kupuję...
Mój synalek jest bardzo ale to bardzo ruchawy, tłucze mnie ze hej!!!!!:-):-):-)Zwłaszcza rano i wieczorem...Jak mu zapodam coś słodkiego to tez mi "dziękuje" na swój sposób;-)
Nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja zaczynam już dupskiem trzaśc na samą myśl o porodzie...to jeszcze 9 tygodni.Od przyszłego tygodnia ide na zwolnionko...chyba, bo juz przy chodzeniu zaczęło mnie " naddupie " boleć i chyba najwyższy czas sobie podogadzać w domku:)
A jescze jedno mój małz mi ostatnio ogolił...kocurka :szok::szok::szok:Dobrze że tej częci ciała sie zazwyczaj nie pokazuje, bo "fryzurke" mam koszmarną!!!! Nie wiem o czym myślał jak mnie golił ale estetyka pozostawia wiele do życzenia....

Dzień Dobry mamusie :))
Nadal jestem z wami nadal czytam, poprostu się nie przemęczam przy kompie mało czasu spędzam. Ale czytam bo jestem jedną z ostatnich co urodzą , więc dużo mnie uczycie, wiem czego mogę się spodziewać(przedemną picie glukozy:baffled: )
Moja ciąża przebiega tak jak u większości, bez większości problemów. Dzidziuchna rusza się niesamowicie, zaczyna jej chyba brakować miejsca. Miesiąc temu byłam na USG 3D wyszło że prawdopodobnie dziewczynka, ale myślę że wyraźnie określą przy następnym USG.
Większość ciuszków już na dziewczynkę przygotowane, więc fajnie by było jakby potwiedziła żeńska płeć:happy2:
Życzę Wam kobietki oby ten rok był dla Was jeszcze lepszy niż poprzedni, oby porody poszły Wam i mnie samej jak z płatka :-)
Oby pociechy były grzeczne, mężowie pomagali we wszystkim i wspierali nie tylko teraz.
A najwięcej zyczę zdrówka.
Jeszcze raz pozdrawiam i piszcie dalej, bo rady wasze są bezcenne. :-)

No ja nie piorę ciuszków z tego powodu, że mam ich mało - (dostanę wszystko po synku kumpla z pracy i mojej bratanicy Majeczce) - więc nie kupuję wyprawki - po prostu kupuję tylko takie, którym nie mogę się oprzeć.
Na kocyki , pościel itd. muszę poczekać , bo ZUS wstrzymał mi wypłatę za zwolnienie od listopada :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jestem 2 pensje do tyłu!!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A teraz jeszcze spłukaliśmy się na prezenty świąteczne (w sumie to dużo wyszło jednak)...

reklama
Witam Wszystkie Marcóweczki w Nowym Roku! Mam wrażenie, że to będzie wyjątkowy rok - moje życie się odmieni - już na zawsze. Nie wiem, czy zdołam przeczytać zaległości - od 19 grudnia nie bylo mnie na BB.
Miałam w święta nieplanowane USG, bo zobaczyłam plamkę krwi na majtkach i pognałam do lekarza,. Na szczęście to nic groźnego, wszystko jest w porządku. Lekarz potwierdził płeć żeńską no i moja Emilka waży już 1 kg! Kopie coraz mocniej, a raz obudziła mnie, bo chyba dosłownie robiła fikołki w brzuszku. Bardzo ciężko było mi wrócić do pracy, nie wiem, czy nie pójde wcześniej na zwolnienie, ale cóż, postaram sie jeszcze popracować. Jestem ostatnio ciągle zmęczona i śpiąca, no i od kilku dni zaczęły mi się dolegliwości żołądkowe - w sensie ból, poranne mdłości i brak ochoty na jedzenie, do tego dochodzi ucisk na splot słoneczny, jak wstaję z łóżka - a tak dobrze znosiłam do tej pory ciążę...
W sobotę zaczynam szkołę rodzenia no i stwierdziłam, że czas już zacząć robić listę zakupów i kupować to, co niezbędne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry