reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

To już mi nerwy puściły:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: rozryczałam się na środku ulicy i jak jeszcze wróciłam do domu to nie mogłam się przez 1,5 godz. uspokoić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Niepotrzebnie, choć wcale Ci się nie dziwię....

Bo powiedziała, że nie ma się co bać, że dzidziuś taki duży, bo to nie znaczy, że będzie miała ponad 4kg...tempo wzrostu dziecka jest bardzo różne(tak jak np. z brzuchem ciężarnej, raz rośnie na koniec ciąży a raz stopniowo)ale to dobrze, że jest większa, bo jakbym miała już dziś urodzić to nie było by tragedii.

Oj dobrze Ci, że już nie musisz się martwić!
No i faktycznie, dzieci rosną "skokowo" i tak naprawdę do ok 26 tygodnia można określić wiarygodnie ich wymiary - tzn. czy rosną prawidłowo, nie są za małe czy za duże.

Normalnie złota kobieta...i mimo, że za wizytę zapłaciłam 80 zł to zapłaciła bym i drugie tyle aby nie przechodzić takich horrorów:baffled:.

No widzisz, miałaś szczęście, że na nią trafiłaś... Rzadko się taka trafia. Jak wiesz, ja jestem z góry uprzedzona do państwowych lekarzy, a za przykład może właśnie służyć historia z zastępczynią Twojej ginki. I sama przyznajesz, że dużo byś zapłaciła, żeby czegoś takiego nie przeżywać - i właśnie na mnie tak trafiło :sorry2:

ninja- śliczny porządeczek na naszym forum:-D:tak: Bravo!

Dzięki - wszystko dla Was! :-)

reklama
Wskoczyłam w 8 m-c :szok: bobas na suwaczku mi sie przesunął :-D Ja dziś od rana sprzątanie i prasowanie ciuszków - trochę tego się uzbierało, no i pozostały do prania kocyki, pieluszki i poszewki.

A u nas dziś śliczny dzionek 8+ i słoneczko świeci aż miło, kurcze tylko w co ja się ubiorę :confused: Nie mam "przejściowej" kurtki a płaszcz już dawno za mały :zawstydzona/y::szok:

Przyszłamamusiu
- niektórzy lekarze są naprawdę beznadziejni. Dobrze, że chociaż Ginka uratowała ich twarz ;-)

Ninja - dziękujemy :cool:

Ninja tobie sie samej nudzi a ja sie wlasnie ciesze samotnoscia bo moi panowie wybyli na dlugi weekend i mam 4 dni (w sumie to jeszcze tylko 2) totalnej swobody. Dzis wstalam o 9 i to chyba byl rekord od niepamienych czasow:-) No i wogole to sie bycze i tylko szkoda, ze pogoda dzis nie dopisala bo leje od rana nie ma za bardzo jak z domu wyjsc:-(

Właśnie wróciłam ze spaceru z psiurem - u nas przepiękna pogoda! Teraz wprawdzie już słońce zachodzi ale niebo błękitne, cieplutko i zero wiatru! Szkoda tylko, że zielono nie jest.
Ale za to jak przyjemnie będzie na świecie jak nasze Dzieci się porodzą - świeża zieleń i wiosenne powietrze! :-):tak::-D:tak:

Ja tez się strasznie cieszę, że jak nasze maleństwa pojawią się na świecie to będzie prawie wiosna:tak::-D W Wielkanoc z wózeczkiem na spacerek.... oby było ładnie:tak:

Ninjacorps- Wiem ze usg mozna miec ile sie chce i ze to nie szkodzi, ale jak wszystko jest ok to u moja ginka nie robi chyba ze ja poprosze no i tak sie zastanawiam czy lepjej jest zrobic jeszcze jedno troche blizej do porodu czy juz nie potrzeba:confused:

Ninjacorps- Wiem ze usg mozna miec ile sie chce i ze to nie szkodzi, ale jak wszystko jest ok to u moja ginka nie robi chyba ze ja poprosze no i tak sie zastanawiam czy lepjej jest zrobic jeszcze jedno troche blizej do porodu czy juz nie potrzeba:confused:

Dusia
- w takim razie to zależy jak z kaską - jak ją masz to rób, a co tam! :-D Mi się wydaje, że zawsze warto sprawdzić przed porodem, czy Maleństwo jest prawidłowo ułożone, czy się nie przekręciło itp.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry