reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

No to nieźle z tymi trojaczkami-gratuluje!:-)
A z tymi trojaczkami a ok.Zakopanego też nie wiem co i jak -ale bardzo często o nich myślę .
milutek ale Ci fajnie że już niedługo będziesz mieć swoje córy ze sobą.byłam wczoraj u moich bliźniaczek w rodzinie i normalnie masakra!!! obie krzyczą i płaczą: mama,mama i chcą na ręce-normalnie szczęka opada!a mają 20 miesięcy.mam nadzieje że twoje nie będą aż tak robić:-) Oszczędzaj się kochana -aby te 2 tygodnie zleciały!:-)
Z tymi wróżbami to niezłe !-dobrze że nic nie robiłam bo ogólnie lubie takie cuda a potem się wściekam że szkoda kasy bo bzdur samych się dowiem:-)
Gratuluje zdanych egzaminów:-)
nie wiem czy to normalne przy końcu chyba tak bo ze starszą córą też się czułam jeszcze gorzej i szybciej ale myślałam że lato i dlatego a teraz czuję się okropnie! nocami nie mogę spać -chodzę jak tan nocny marek i nogi mi puchną jak tak się wlekę cały dzień i ogólnie bo bani.
Dzisiaj jadę do gin-ciekawe ile już waży ???:-)

reklama
A ja dzisiaj dostane paczkę od naszego allegrowego sprzedawcy:):-D O 7 rano dzwonił kurier potwierdzić odbiór i juz nawet wiem jaka to firma kurierska- jakby komuś to miało się przydać to paczki wysyła GLSem.

Wiem to dlatego ze tylko z jednej firmy- jeden buraczany kurier dzwoni o 7 rano do odbiorców paczki czy będą w domu! Raz mnie wystawił bo byłam w pracy i nie odebrałam a była to ważna przesyłka. Czekała na nią specjalnie moja mama w domu cały dzień a ten matoł jej nie wziął bo nie odebrałam tel.Zrobiłam mu straszna awanturę wtedy- ze mnie to g***odchodzi ze on m ataki system pracy:);-)

Dziendoberek,widzę ze ja jedna tutaj dłużej pospalam :) a noc miałam całkiem niezła. Twardnienie brzucha mi trochę odpuscilo i mała chyba wreszcie zmeczyla sie kopaniem i znów będę miała 2 dni przerwy. A na marginesie to w tym twardnieniu chyba mi espumisan pomógł bardziej niż nospa! W Ostanie dni miałam strasznie spuszony brzusio( to taka moja dolegliwość ciazowa- zamiast mdłości)

Milu faktycznie teraz za późno na spotkanie..ale może w lato gdzieś na pikniku..tylko trzeba będzie o kolejna wrozbe pisać,żeby 'wyczaic' ten 'szczesliwy' dzień hihi

Patik co za sen! Jak mogą ciężarną o kradzież posadzac!

Ana4- wiesz ja myślę ze to ze one takie sa będzie w dużej mierze wina ich mamy- może się mylę ale wygląda na to ze sa cały czas z nią?! Zgadłam? Ja mam mamę która wychodzi z założenia ze będę mogla spokojnie dzięki niej sama wyjść z domu żeby naładować baterie a i potem jak już zdecyduje to żebym wróciła do pracy:) :-)
Co do wróżby to możesz spróbować- chętnie sie przekonamy czy ta Tara wszystkim wali te same daty bo tylko u mnie dała inna i zastanawiamy sie czy to zależy od dnia kiedy sie do niej pisze- a my ostatnim razem napisałyśmy wszystkie w jednym dniu:) To nic nie kosztuje- dopiero potem chce nawiązywać pseudo współprace i kasy- ale wtedy można sie z tego spokojnie wycofać:)
Trzymam dzisiaj w takim razie kciuki za wizytę:)a z samopoczuciem nie jesteś sama- my tez tak mamy:(;-)

Tulip- juz to sobie wyobrażam- na tym spotkaniu gdzie sie będę dwoić i troić za moja żywa dwójeczka:) musiałabym sobie nianie jakaś wziasc:)

Ostatnia edycja:
Milutek fajnie, że masz mamę przy sobie i ze już teraz deklaruje swoją pomoc przy dziewczynkach, to naprawde dużo, choćby i przez chwile mieć czas dla siebie:-) ja zaraz po macierzyńskim i urlopie wypoczynkowym po Hani wracałam do pracy, Hania była od ukonczenia pól roku na zmianę ze mną i M. między naszymi zmianami była przez ok. 2 godz. u niani , czasami jak nie zgraliśmy grafiku przyjeżdzała moja mama, jakoś to się kręciło no i Hania nie robiła problemów jak mnie nie było... teraz jestem caly czas w domu, i już sie boje co będzie jak wrócę do pracy - wystarczy że znikam na chwilę, np. na poddasze pranie powiesić, a ona pomimo że jest z M. to już krzyczy "mama". wiele razy sobie obiecuję że po prostu musze gdzies sama wychodzic chocby na chwile, zeby ją przyzwyczajać ale w praktyce to nie zdaje egzaminu, bo tak naprawdę nie mam gdzie... rodzina i znajomi daleko, na wsi dwa sklepy na krzyż, a i samopoczucie nie pozwala na samotne wycieczki i kolo się zamyka...no to se ponarzekalam;-)

Hello kochane ciężarówki,

Ja po weekendzie w szkole, normalnie idzie się zachlastać:baffled::baffled: wczoraj pod wieczór byłam tak opuchnięta ,że ledwo się ruszałam:-(
Dziś pogoda nie rozpieszcza..ponoć ślisko, więc siedzę na dupie i piorę końcówkę rzeczy dla Wikiego i prasuję;-) resztę rzeczy też już wczoraj domówiłam więc teraz tylko czekam na paczki z łóżeczkiem, koszulami do karmienia i na resztę gadżetów;-) będę więc już spokojniejsza choć o to!!

Zajrzę do Was pod wieczór bo trza w chatce trochę ogarnąć, obiad jakiś zrobić...ech...a poleżałoby się bo ostatnio tylko sennie i brak sił...:zawstydzona/y:

Buziaki słoneczka i miłego dzionka!!!!!

:-)

cześć dziewczyny! jestem październikówką 2010. chciałabym się z Wami podzielić informacjami, o których ja się dowiedziałam o wiele za późno - ale mądry Polak po szkodzie.

W szpitalu Wasze dziecko zostanie zaszczepione na gruźlicę i WZW. Większość szpitali do szczepienia wzw posiada koreańską szczepionkę EUVAX która zawiera rtęć (!) i może być bardzo szkodliwa (można poczytać w necie).
Możecie sobie ją odpłatnie zamienić na inną, która jest lepsza, np Engerix B. Trzeba mieć receptę od lekarza i wykupić w aptece (koszt ok 50zł). Na przykład może wykupić ją mąż w dniu porodu i od razu zdeponować w szpitalu w ich oddziałowej lodówce.

trzeba trochę wysiłku - pamiętać np o tym żeby uprzedzić lekarza o zmianie szczepionki. Nikt Was nie zapyta o zgodę na zaszczepienie! - ale moim zdaniem warto. Nie pozwólcie truć Waszych dzieci! W wielu krajach EUVAX został wycofany z obrotu!

Patik, a może to taki wiek, że tylko mama się liczy? Mój Ignaś ma to samo, a jest w tym samym wieku co Twoja Hania. Ja ostatnio przez pogodę i samopoczucie bardzo rzadko wychodzę, jednak jak jest sam z eM to jest ok, ale np. wieczorem jak go Przemek usypia to bardzo często woła: "mama, mama, mama" potem jest chwila ciszy i zaczyna wołać "Ala", haha, cwaniak mały. Jak byliśmy na Święta to z teściową też bez problemu zostawał, nawet zasnął z nią w południe chyba z 2 razy.

Malinaa, no właśnie ciężko określić ten ból, tak całkiem w dole brzucha jakby mi się chciało do kibelka, i w pewnym momencie nawet myślałam, że może to od tego? No ale i wczoraj i dzisiaj po pójściu do toalety było w sumie to samo, także to na pewno nie od tego. Najgorzej jest jak wstaje, bo jak siedzę albo leżę to raczej nie boli, chociaż czasami też. No i czasami przychodzi tak falami. W sumie niby już rodziłam, ale czegoś takiego nie miałam, myślę, że to nie są skurcze, ale z drugiej strony to już sama nie wiem. Ja chyba dzisiaj znowu zadzwonię do gina, a póki co będę się faszerować nospą.

Ulisia, dzięki za info! Właśnie się zastanawiałam czy jest coś zastępczego. Przy pierwszym dziecku w ogóle nie byłam obcykana ze szczepieniami a teraz to już jakiś czas temu zdecydowałam, że nie chcę, żeby mi dziecko tą szczepionką z rtęcią zaszczepili.

Ostatnia edycja:
dzien dobry :)

my dzis wybieramy sie po wozek, mam nadzieje,ze bedzie ten 3 kolowy jak i ten 4 kolowy, zebym mogla wybrac,bo chce miec juz to z glowy.

Ktos tu wczesniej pytal czemu my kupujemy rzeczy z polski- ja przewaznie kupuje wszystko tutaj.A z allegro zamowilam sobie rozek i pieluchy flanelowe (tutaj o nie ciezko), no i posciel- bo byla sliczna i nie moglam sie oprzec. A wlasnie dostalam odpowiedz od sprzedawcy,ze za wysylke tej poscieli do ie chce 160 zl. (!) bez jaj... wysle do polski i mama mi przywiezie (nie bede placic za przesylke wiecej niz zaplacilam za posciel hehe).
A tak poza rzeczami,ktorych tu nie dostane to raczej rzadko cos z pl kupuje.
Mysle,ze najwieksza roznica w jakosci jest w zabawkach. Mamy kilka zabawek z pl (ktore B. dostal na prezent) i one sa wykonane z calkiem innego materialu niz te tutaj i psuja sie,lamia, strasznie szybko. Mam porownanie bo Bartek ma dwie prawie takie same straze pozarne - jedna kupiona tutaj,a druga dostal od cioci z pl. podejrzewam,ze cena byla podobna (po przeliczeniu) i tak ta straz kupiona tutaj ma dluzej a jest cala, a ta druga juz polowy czesci nie ma bo poodpadaly.....

Gdzies chyba przegapilam temat o wrozce :p ale widze,ze ona z tych 'profesjonalnych' hehehe

Mnie dzis czeka wizyta u poloznej, ciekawe co tam wymaca ;-)

reklama
ulisia- dzieki za info. cos juz slyszalam o tym problemie. Podobno rodzice dzieci autystycznych podejzewaja, ze ta szczepionka tez przylozyla sie jakos do choroby. Ja wiem ze nie moge dostarczyc szczepionki do swojego szpitala- ale moge poprosic szpital zeby ja zamowil na moj koszt ( szzpital nie moze szczepic zewnetrznymi lekami)
poza tym istnieje jakas szczepionka zintegrowana z ta na gruzlice ( podobno lepsza)- ale musze o nij jeszcze doczytac- wiec nie chce was wprowadzac w blad
Jesli chodzi o euvax to nie ma co panikowac- ale wiadomo jesli za 50 zl mozna miec cos lepszego- to czego sie nie zrobi dla malenstwa.

cliford- i inne piorace marcjanki- czego wy uzywacie do prania ciuszkow- proszkow czy plynow? ( podobno plyny sie lepiej wyplukuja) aaa i czy uzywacie czegos zmiekczajacego? Ja dopiero przymierzam sie do zakupu srodkow pioracych :) ( pewnie ten temat walkowalyscie wczesniej-jak bylam w pracy i niemoglam was podczytywac za czesto) Poza tym zastanawiam sie gdzie trzymac te uprane ubranka :/ nie mam jeszcze komody- moze dotrze do mnie w lutym albo wogole w marcu..

Do góry