reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

witajcie ja na szczescie pospalam dzis spokojnie nie narzekam :tak:
also dzieki za info o proszku dzidzius bo wszyscy polecaja tylko jelpa lub lovele a to dosc drogie jest niestety

reklama
hej
w spr szczepionek
Ponad 3 lata temu po narodzinach WIktora kupowaliśmy szczepionkę w aptece, aby nie szczepić tą Euvax - polożne na szkole rodzenia nas ostrzegły ;-) a i w szpitalu pytali czy mamy swoją szczepionkę, czy moją szczepic tą koreańską...
Mam nadzieję, że teraz juz wycofali, ale w takim razie trzeba się dowiedziec w szpitalu jak jest ;-)

tak w ogole to witam się
Wiki w przedszkolu, ale jutro idziemy do pediatry bo znów nocami kaszle tj. ja :-(

Mariusz zażyczył sobie w każdy poniedziałek placki ziemniaczane na obiad, wiec dzis nie musze sie wysilać :-p
miłego dnia

wiecie - każdy sam zadecyduje o szczepieniu. mnie po prostu szkoda że nikt mi wcześniej nie uświadomił problemu . a euvax nie jest wcale wycofany. spytajcie w szpitalu w którym chcecie rodzić. a zawiera rtęć w postaci Thimerosalu (inaczej tiomersal, timerosal) możecie same przeczytać ulotkę.

a temat szczepień jest oczywiście bardzo kontrowersyjny i każdy jak pisałam sam podejmie decyzję.

Cześć Dziewczyny,

Przyznaje że nie nadrobiłam Was i pewnie nie nadrobię chociaż sie postaram:) mam dołka i sama nie wiem co mam ze soba zrobić. Piszę tą swoją nieszczesną pracę i skończyć jej nie mogę!

Wczoraj miałam ciężką rozmowę z rodziną:ninja2::ninja2::ninja2:

Dzisiaj idę na ostatnie usg do lekarza ale dopiero wieczorem...

Pozdrawiam wszystkie mamusie i uciekam do dalszego pisania pracy!

Hej marcóweczki wczoraj widze nie tylko mnie wzieło na lody nawet wziełam ema do sklepu na spacer zrobiłam mine bitego psa że takie dobre lody mają ( bo ja nie wziełam kasiory) i mój m nie zajarzył że mam mi je kupić!!! myslałam że go zagryze a teraz za kare wysłałam go po ciasto do cukierni na drugi koniec miasta haha akurta tamtego mi sie zachciało niech cierpi właśnie pisał że już wraca zaraz sie objem!!!

u mnie dzis na obiad barszczyk ukraiński wpadnie któraś? a wiecie ile u mnie stopni 16!!!!!!!! poprostu wiosna jak sie patrzy pootwierałam wszedzie okna i delektuje sie tym cudnym świeżym powietrzem

Pinka a Ty nic nie skrobnełaś co na wizycie u położnej!!! albo ja nie doczytałąm
Milusia szacun za pasztet ja bym nie wciągła

aha ja też dostałąm wróżbe oczywiście 300zl gratis i 9 luty hehe musze szybko zacząć prac i prasować co bym zdarzyła bo to za 3tyg!!!:p

haha 9 luty znów? Wiedziałam, że to ściema...
a Milutek ma wczesniejszą datę, bo ona pierwsza z Was dostala wróżbę, pewnie co kilka dni data idzie do przodu :p
hahaha

Hej laseczki-marcóweczki
Wyjaśnienie związku autyzmu ze szczepieniami było związane z publikacją artykułu na ten temat w "Science" (jedno z najważniejszych naukowych czasopism na świecie) ale po 3 latach okazało się że badania tam opublikowane były nieżetelne i nie ma związku po między szczepieniami a autyzmem. Był to jeden z duzych skandali w "świecie naukowym"

Futrzaczku odeśpij w dzień, nie żałuj sobie :)

Mamii to pierz i prasuj póki są chęci ;) Ja wyprałam tydzień temu, ale prasować to już mi się nie chce ;)

Mila ja też dzisiaj wyklęłam tego kuriera za telefon o 7:12, miał być pomiędzy 11-12, a był chwilę temu, to po co on dzwoni i się umawia?? Po obiadku mam zamiar zabrać się za prasowanie, układanie i wymyslanie jak to wszystko pomieścić póki pokój jeszcze nie zrobiony.. Oby na chęciach mi się nie skończyło ;)

Also ja też jadę na nospie i magnezie, bo boję się, że ten ból to coś jednak oznacza ;) Mam identycznie jak TY - przy wstawaniu, potem przy siedzeniu na krześle, najlepiej na półleżąco, wtedy nie kłuje.. Też już myślałam, że to coś z pęcherzem.. Jak będziesz coś wiedziała po telefonie do lekarza, to napisz mi proszę, będę spokojniejsza.. Ja idę dopiero w piątek i wtedy spytam, ale pewnie usłyszę "normalka" jak on to zawsze powtarza ;)

Tulipku ja piorę w proszku Jelp i dodaję płyn zmiękczający Jelp, ale średnio polecam, bo mi zapach się nie podoba, taki chemiczny :/ Skoro już kupiłam to go zużyję tym bardziej, że piszą, że hipoalegiczny, ale później wypróbuję inny :)

Pinka ubrałaś się?? Ale czy aby na pewno??

Ewi jak to ostatnie USG?? :O To nie będziesz potem wiedziała jaki Wiktorek jest duży i czy go wyciśniesz ;p

Papcia a myślisz, że jeszcze spadnie śnieg?? Dla mnie już by mogła być wiosna :D

O tej szczepionce nie słyszałam :/ W środę spytam położną ze szkoły rodzenia jak jest u nas w szpitalu..

A tak z innej beczki.. Czemu pokutuje wciąż stwierdzenie, że "ciężko z pracą"? Moja psiapsióła się martwiła, że od lutego zostaje bez pracy, a ja ją motywowałam do wysyłania CV i udało się :D Mój mężuś też zadowolony ze swojej nowej pracy, nie wierzę że to już minęło tyle czasu, pisałam Wam o tym w paździenriku, zaczynał 2 listopada ;) A w tej firmie pojawiła się właśnie nowa lepsza oferta, a on spełnia wszystkie kryteria i jeszcze plus, bo poznał już tę firmę, więc złożyliśmy CV, a co tam ;) Zobaczymy..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry