reklama
mamii
Fanka BB :)
Buziaczek to kiedy znowu do PL przyjeżdżasz??? Bo w Bielsku to ja cię dopadnę
, a najlepsze lody i tak dają w Delicjach i tam trzeba iść. Co prawda mało klimatyczna knajpka ale lody wyborne, od podstawówki tam chodzimy....:-)
Pastelka głowa do góry, będzie dobrze &&&&&&&&&
A mnie tam cieszą odgłosy wiertarki kucia ściany i takie inne, bo to znaczy, że ten chol*** remont się posuwa do przodu
kurde już dawno miało by po, ile ja się muszę namarudzić żeby to szybciej robili - koszmar.
Papcia ..... a może to .... :-)
Co do pracy to masakra
jak się ma studia skończone to ciężej o pracę niż z niższym wykształceniem. Ja od dwóch lat pracy nie mogę dostać, możliwości niestety niewiele, bo z wykształcenia pedagogiem (biologiem) jestem, a w szkole, żeby pracę dostać, to znajomości się przydają - a ja już na studiach załapałm pracę w szkole i myślałam sobie, że świat zawojuję jak będę po studiach i z doświadczeniem - ehe
pomarzyc można zawsze......
Brat męża też po studiach i bez pracy - koszmar.
, a najlepsze lody i tak dają w Delicjach i tam trzeba iść. Co prawda mało klimatyczna knajpka ale lody wyborne, od podstawówki tam chodzimy....:-)Pastelka głowa do góry, będzie dobrze &&&&&&&&&
A mnie tam cieszą odgłosy wiertarki kucia ściany i takie inne, bo to znaczy, że ten chol*** remont się posuwa do przodu
kurde już dawno miało by po, ile ja się muszę namarudzić żeby to szybciej robili - koszmar.Papcia ..... a może to .... :-)
Co do pracy to masakra
jak się ma studia skończone to ciężej o pracę niż z niższym wykształceniem. Ja od dwóch lat pracy nie mogę dostać, możliwości niestety niewiele, bo z wykształcenia pedagogiem (biologiem) jestem, a w szkole, żeby pracę dostać, to znajomości się przydają - a ja już na studiach załapałm pracę w szkole i myślałam sobie, że świat zawojuję jak będę po studiach i z doświadczeniem - ehe
pomarzyc można zawsze......
Brat męża też po studiach i bez pracy - koszmar.mamii ja po obronie bede mgr historii zeby byc nauczycielem musialabym dorobic jakies kursy pedagoiczne kosztujace ok.3 tys a pracy pewnie zero by blyo po tym wyobraz sobie ze ja po tym studium farmaceutycznym dostalam prace po 2 tyg. od otrzymania dyplomu technika
wiec po obronie nie zamierzam zmieniac pracy nadal bede pracowac w aptece mysle jeszcze o jakis studiach podyplomowych ale juz w innym kierunku niz historia :-) no chyba ze eMek zdecyduje sie wrocic na studia wtedy ja nie pojde narazie bo nam kasy nie starczy na oplacenie 2 kierunkow(mojego i eMka) i nie wiem czy tesciowa dala by ewentualnie rade siedziec z Emilka
wiec po obronie nie zamierzam zmieniac pracy nadal bede pracowac w aptece mysle jeszcze o jakis studiach podyplomowych ale juz w innym kierunku niz historia :-) no chyba ze eMek zdecyduje sie wrocic na studia wtedy ja nie pojde narazie bo nam kasy nie starczy na oplacenie 2 kierunkow(mojego i eMka) i nie wiem czy tesciowa dala by ewentualnie rade siedziec z Emilkabuziaczek1
PATIK - ale ten swiat jest maly:-)no to gratuluje ze ja ukonczylas bo mnie niestety nie przyjeli
nie powiem ze to dobrze bo liczylam na nia troche ale co tam nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem...
wlasnie moj tato tez ile razy tel z pracy dostaje ze im jakies elektryki albo stacje paliw nie dzialaja w zakladzie nawet o drugiej w nocy i czy chce czy nie chce to musi jechac... bo autobusy nie rusza na bielsko bo zadnego innego elektryka nie maja w takim wielkim zakladzie za to maja nowe napisy na zakladzie za 30 tys zl
...wiedza w co inwestowac niewatpliwie
oto polska wlasnie dobre inwestycje:-)
ja tez jak wygram w totka to kupie sobie dom
a wogole to powiem wam taka ciekawostke ... tutaj kiedys w wiadomosciach mowili ze teraz jest tutaj tak ciezko ze w londynie osoby majace 35 lat dopiero stac na wziecie kredytu na mieszkanie i placenie go... malo komu ponizej trzydziestki udziela sie teraz takiego kredytu...przynajmniej tutaj tak jest...nawet angoli na chaty nie stac wiec pinka nie mamy co sie zalamywac
pastela nie strasz ze jutro ty bedziesz rodzic
ja to juz sie przyzwyczajam ze kazdego dnia jak tu wchodze to ktoras juz ma dzidziusia przy sobie:-)
mami - - ja tez lubialam do delicji chodzic
a do pl teraz to chyba dopiero w listopadzie wczesniej musze do pracy wrocic i zaleglosci finansowe ponadrabiac zanim chrzest zorganizujemy dla rodzin z polnocy i poludnia ;-) bielsko to cuda nie dziwy z ta praca:-(
wlasnie moj tato tez ile razy tel z pracy dostaje ze im jakies elektryki albo stacje paliw nie dzialaja w zakladzie nawet o drugiej w nocy i czy chce czy nie chce to musi jechac... bo autobusy nie rusza na bielsko bo zadnego innego elektryka nie maja w takim wielkim zakladzie za to maja nowe napisy na zakladzie za 30 tys zl
...wiedza w co inwestowac niewatpliwie
oto polska wlasnie dobre inwestycje:-)ja tez jak wygram w totka to kupie sobie dom
a wogole to powiem wam taka ciekawostke ... tutaj kiedys w wiadomosciach mowili ze teraz jest tutaj tak ciezko ze w londynie osoby majace 35 lat dopiero stac na wziecie kredytu na mieszkanie i placenie go... malo komu ponizej trzydziestki udziela sie teraz takiego kredytu...przynajmniej tutaj tak jest...nawet angoli na chaty nie stac wiec pinka nie mamy co sie zalamywac
pastela nie strasz ze jutro ty bedziesz rodzic
ja to juz sie przyzwyczajam ze kazdego dnia jak tu wchodze to ktoras juz ma dzidziusia przy sobie:-)

mami - - ja tez lubialam do delicji chodzic
Ostatnia edycja:
mamii
Ewe my na szczęście mieliśmy taki kurs do zrobienia dla chętnych w czasie studiów, jak ktoś był uparty i miał trochę oleju w głowie to się zawziął i zrobił - wiadomo jak to jest jak zajęcia nieobowiązkowe , a bez tego kursu to w ogóle bez zawodu bym była ... 

katjusza77
szczęśliwa mama :-)
katjusza, a pokażesz efekt?![]()
Koncia ja przyszywałam podeszwę do papcia i szczerze mówiąc efekt nie jest aż tak imponujący, żeby mu fotę strzelać ;-)
Katjusza żonka jak się patrzy. Ja już dawno igły i żelazka w ręce nie trzymałam aż wstyd ale co zrobić jak nie lubie?!
A ja dzisiaj oba narzędzia miałam w ręku - a igłę to nawet raz w palcu!! ;-)
ja tez ogladam majtasy przy kazdej wizycie w WC-pikerze potem jeszcze patrze na srajtaśme(papiery toaletowy) a propo dat ja mam termin na 11.03.11 ale podobno tylko 5% rodzi w terminie wiec nie licze ze sie zmieszczeza to 3.03 odpada jak juz pisalam to tłusty czwartek
ja mam na ten dzien plany jedzeniowe nie porodowe
![]()
A ja bym chciała urodzić właśnie 3-go i na to konto zjadłam dzisiaj już dwa pączki i jeszcze dwa na mnie czekają

katjusza77
szczęśliwa mama :-)
katjusza, a pokażesz efekt?![]()
Koncia ja przyszywałam podeszwę do papcia i szczerze mówiąc efekt nie jest aż tak imponujący, żeby mu fotę strzelać ;-)
Katjusza żonka jak się patrzy. Ja już dawno igły i żelazka w ręce nie trzymałam aż wstyd ale co zrobić jak nie lubie?!
A ja dzisiaj oba narzędzia miałam w ręku - a igłę to nawet raz w palcu!! ;-)
ja tez ogladam majtasy przy kazdej wizycie w WC-pikerze potem jeszcze patrze na srajtaśme(papiery toaletowy) a propo dat ja mam termin na 11.03.11 ale podobno tylko 5% rodzi w terminie wiec nie licze ze sie zmieszczeza to 3.03 odpada jak juz pisalam to tłusty czwartek
ja mam na ten dzien plany jedzeniowe nie porodowe
![]()
A ja bym chciała urodzić właśnie 3-go i na to konto zjadłam dzisiaj już dwa pączki i jeszcze dwa na mnie czekają

reklama
hej
cos mnie dzisiaj brzuch jak na @ pobolewa, ale w porownaniu z waszymi bolami i skuraczami to pestka
Zaraz chyba wezmiemy sie z synkiem za robienie ciasteczek, tylko jeszcze nie wiem czy napewno mi sie chce
Co do cen w pl. mnie tez czesto przerazaja jak tam jedziemy.... a jak np. B. byl mniejszy i wybralismy sie do reala kupic pampersy, chusteczki, sloiczki, soczki....
to dopiero bylam w szoku,a przede mna w kolejce stala babka z corka i jej chlopakiem (albo synem i jego dziewczyna ;-) ) i babka mowi do nich zeby sie mnie zapytali ile to wszystko kosztuje, to zapytali, jak im zaczelam mowic ceny to stwierdzili,ze w takim razie sobie poczekaja ;-) (ceny jako metoda antykoncepcyjna
)
Choc tak jak madzikm pisze, nie kazdy zyje od pierwszego do pierwszego. Wszystko zalezy od zarobkow.Sa ludzie,ktorym nawet przy takich cenach w polsce zyje sie dosc dobrze.No i wiadomo,ze jak sie ma swoj wlasny dom to czesc kosztow odchodzi (wynajem ;-) )
My narazie powrotu nie planujemy,ale jak bedzie za jakis czas- tego nie wiem.
W pl zawsze mamy gdzie wrocic (moja siostra dostala od rodzicow dzialke i sie koncza budowac,a my mamy dostac ten dom po rodzicach jesli bedziemy chcieli i duza dzialke /pole ,wiec budowac tez sie mozemy jesli chcemy). zobaczymy.
Zreszta tak jak dziewczyny pisza, tu tez nie zyjemy jak krolowie ;-) czasem jest dobrze a czasem gorzej z kasa .Zarabiamy tutaj,ale wydajemy tez tutaj ;-)
dobra zajrze potem, spokojnie z tymi postami bo potem nie dam rady was nadrobic
cos mnie dzisiaj brzuch jak na @ pobolewa, ale w porownaniu z waszymi bolami i skuraczami to pestka
Zaraz chyba wezmiemy sie z synkiem za robienie ciasteczek, tylko jeszcze nie wiem czy napewno mi sie chce

Co do cen w pl. mnie tez czesto przerazaja jak tam jedziemy.... a jak np. B. byl mniejszy i wybralismy sie do reala kupic pampersy, chusteczki, sloiczki, soczki....
to dopiero bylam w szoku,a przede mna w kolejce stala babka z corka i jej chlopakiem (albo synem i jego dziewczyna ;-) ) i babka mowi do nich zeby sie mnie zapytali ile to wszystko kosztuje, to zapytali, jak im zaczelam mowic ceny to stwierdzili,ze w takim razie sobie poczekaja ;-) (ceny jako metoda antykoncepcyjna
)Choc tak jak madzikm pisze, nie kazdy zyje od pierwszego do pierwszego. Wszystko zalezy od zarobkow.Sa ludzie,ktorym nawet przy takich cenach w polsce zyje sie dosc dobrze.No i wiadomo,ze jak sie ma swoj wlasny dom to czesc kosztow odchodzi (wynajem ;-) )
My narazie powrotu nie planujemy,ale jak bedzie za jakis czas- tego nie wiem.
W pl zawsze mamy gdzie wrocic (moja siostra dostala od rodzicow dzialke i sie koncza budowac,a my mamy dostac ten dom po rodzicach jesli bedziemy chcieli i duza dzialke /pole ,wiec budowac tez sie mozemy jesli chcemy). zobaczymy.
Zreszta tak jak dziewczyny pisza, tu tez nie zyjemy jak krolowie ;-) czasem jest dobrze a czasem gorzej z kasa .Zarabiamy tutaj,ale wydajemy tez tutaj ;-)
dobra zajrze potem, spokojnie z tymi postami bo potem nie dam rady was nadrobic