reklama

Marcóweczki 2011

Witam prawie wyspana, bo Pablo spał baaardzo ładnie aż matkę zalało mlekiem:tak::-D za to M przed 4-tą rano siadł plan rozliczyć a potem na kanapę mi się władował. Starsze w końcu w przedszkolu, więc komp wolny i mam czas dla siebie:tak::cool::cool2:.
Malinuś, wiesz że nasze kciuki pomagają;-):tak:, więc mocno trzymamy za dobre wyniki Jaśkowych badań &&&&&:tak::-).
Olu do logopedy trzeba mieć skierowanie.:tak:
Scarletko, u nas też dzień ramowy się zrobił, o 20-20:30 kąpiel, cycowanie i o 22-ej Pablo już śpi i tak do 4-ej, potem 6-7 pobudka na śniadanie i krótka drzemka.
Patik, współczuję nocki.
Futrzaczku na karmienie nie wybudzam :no:.
Pastelka, cudna Zosia - taka mała zachustowana żółwinka:tak::-):-).

reklama
Czesc:-)
Znowy wczoraj zmagalismy sie z brzuszkiem a raczej z kupka,były ciezkie do wydobycia a jak juz były to baardzo małe,naszczescie Małgosia spokojnie zasneła po 22 i spała do 5.30 z przerwa na papu o 2.Dopiero rano po 5 był znowu problem kupowy ale przed karmieniem zrobiłam masaz a po jedzonku było brzuszkowanie i po godzince była mega wielka kupa i dzieki temu pospałysmy do 8.Teraz mała znowu zasneła.
Futrzaczku my kapiemy miedzy 19.30 a 20.30 i po zaraz jemy i idziemy spac ,na nastepne karmienie mała budzi sie sama zazwyczaj około 1-2.
Malinus widzisz i wizyta w szpitalu przyniosła jakies pozytywy;-)
Patik wspołczuje nocki,dobrze ze chociaz rano pospałyscie:tak:
Scarletka fajnie tak wiedziec kiedy i co spodziewac sie po swoim dziecku:tak:

Miłego dnia mamusie:-)

Hej laseczki marcóweczki
Koncia-mam nadzieję że z chusty bedziesz zadowolona
Malinko-ja też myslę, że ten twój Jasiek to bedzie zdrowy, za dobrze i za szybko rosnie jak na dziecko które miałoby mieć hipoglikemię, bez wzgledu na przyczynę. Czekamy na dobre wieści jutro
Ola80- takie nagłe wypreżenie z rozrzuceniem rączek na boki "jakby dzecko sie czegos przestraszylo" to tzw. odruch Moro
Odruch Moro, inaczej zwany odruchem obejmowaniaodruch występujący w odpowiedzi na gwałtowną zmianę położenia ciała noworodka, nagły hałas, ostry dźwięk. Noworodek reaguje energicznym wyprostowaniem kończyn górnych i dolnych, wygięciem pleców w łuk i odchyleniem głowy do tyłu, po czym zaciska pięści, a odrzuconymi wcześniej na boki rękami wykonuje powolny ruch objęcia klatki piersiowej.
I jest to zupełnie normalna reakcja, która zaniknie
Bosa-a już miałam wyzuty sumienia, że tylko ja-matka wariatka i pracocholiczka już pracuję (na razie przy komputerze i przez telefon) ale widze że nie jestem sama:tak:

witam

ja tak szybko póki synuś jeszcze spi :tak:

my tez nie budzimy go na jedzonko czekam az sie sam obudzi:tak::tak:na odparzenia polecam puderek u nas załatwił sprawe szybciej niz sudocrem( a podobno jest silny) i pupa ładna i pekna............

musze dzis trooszke poprasowac imieszkanko ogarnąc + obiad ale czy mi sie uda to nie wiem pogoda do bani wiec w domu koczowac będziemy:sorry2:
ok lece cos zjesc bo to byc moze ostatnie minuty ciszy:-D:-D bo młody jak sie obudzi bedzie wrzask za jedzonkiem

futrzakowa- robiłas już Piotrusiowi focie???? ale takie wiesz profesjonalne:-D:tak:
wpadne pozniej

Futrzak ja nie wybudzam do karmienia. Zawsze po kapieli mała je i śpi 3 godziny i się budzi na jedzonko i tak do rana co 3 godzinki;) czas jej się unormował.

Bosa witaj w klubie "histeryczek" ja to ciągle słyszę. Nie wiem co w tym takiego histerycznego że się matka martwi o dziecko! Przed porodem też zrobili ze mnie histeryczkę bo wyłam z bólu a okazało się że ktg popsute było i nie wykazywało skurczy więc miałam prawo do histeryzowania:)

Pastelka fajnie wyglądacie:) a ja jakoś boję się tych chust...

Ola moja mała dzisiaj przeleżała w nowym foteliku całe 5 minut a potem jej się znudziło i zaczęła krzyczeć haha ale dobre i to bo zdążyłam zrobic sobie kanapki i nawet jedną zjeść. I mam love do Ciebie:) Jaką farbę kupić żeby bezpiecznie pomalować włosy w domu i ich nie zniszczyć? I żeby nie wyszedł taki ciemny kolor tylko taki jasny brązik;) po moim wcześniejszym malowaniu mi się kruszą i były wprawie czarne:( a nie mam narazie czasu na dłuższą wizytę u fryzjera...

jestem w szoku:szok::szok::szok:

moje dziecko zjadło o 8:00 120 ml i spi do teraz czyli juz 3-cią godzinę:tak::tak:a ja co chwilkę chodzę i sprawdzam czy oddycha bo to u niego nie normalne:-D:-D

zdązyłam pozmywac zjesc posciagac pranie i połowe poskładac a on dalej kima ciekawe jak długo?????/

Pinuś to korzystaj, bo nie wiadomo czy następnym razem też tak zaśnie, może się wyśpi i da mamie popalić ;)

Ewi ja przed porodem byłam zmuszona do farbowania w domu, bo bym nie wysiedziała u fryzjera 3h, stałam przed półką w rossmanie i w końcu kupiłam farbę Loreal Paris Feria Preference kolor Jasny Popielaty Blond i na moich włosach wyszedł jasny brąz, pokrył nawet siwe włosy, ale ledwie na jakies 2 tygodnie i znowu zaczęły wyłazić, teraz kupiłam sobie Jasny Beżowy Brąz, bo chcę trochę ciemniejsze, ale czekam aż mama wpadnie mnie farbnąć :)

Ewi moja na poczatku tez długo nie lezała w foteliku,dopiero od momentu jak zauwzyła wszystkie te zabaweczki to chetniej tam siedzi;)jedno co to denerwuje mnie ze ona w nim strasznie przechyla sie na bok i zgina w poł :( o farbie napisze Ci na pw co by nie zasmiecac;)
Pinus mały usłyszał Twe modły o chwilke na ogarniecie domku i grzecznie spi;) moja zjadła o 8 poszła spac i obudziła sie o 11,zjadła i tez spi juz;)

hejka! wracam tesciowie pojechali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hurrrrraaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!:-)

dobra tak poniekat was nadrobilam ale tylko watek glowny i jakos do przed wczoraj;/ jeszcze musze poczytac;p

wiec tak odpisuje mam nadzieje ze nikogo nie pomine:baffled:

koncia, futerko - dzieki cuda dzialacie lejemy wode troszke cieplejsza i cudooooooooooooo jakby mi ktos syna podmienil!!!!!!! 0 placzu i nawet sie smieje w kompieli i nawet go zagadywac nie trzeba i przy myciu glowy nie ma placzu!!! nie mozliwe i sama sobie daje rade z kompiela!!:))dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)):-D:-D:-D;-)

agnes - w wanience takiej z siedziskiem Fisher Price Aquarium Bath Centre: Amazon.co.uk: Baby i mu pasi ale dopiero po radach konci i futerka zeby wode cieplejsza lac. my nie zakladamy tegolezaczka tylko wanna ma takie wyprofilowane siedzenie gdzie mi go latwo polozyc i sobie siedzi teraz i sie smieje nawet jak mu sie glowe myje:szok:;-)

pinus- wlasnie nic mu nie podaje raz dalam jak mi tak plakal ale poza tym kompletnie zadnych herbatek nie dostaje... i temu te kupki mi sie nie podobaja... ale to nie zawsze takie ma... zwykle sa plynne jak to po cycku ale wlasnie czasem cos mu strzeli i wyjdzie troche fontanna piankowa:confused::baffled:

za bardzo sie pochwalilam ta pogoda:/ tydzien z tesciami minal a i pogoda padla dzis juz jest tylko 10 st:(((

a co do tego ile pampkow nam idzie to koncia nawet nie pytaj ... paka 52 pampki z siatateczka na 5 dni:/ ... masakra zbankrutowac idzie:-p
z siateczka co wsiaka kupki sa do bani maly ich nie chce jak w takiego narobi to amen w pacierzu zaraz zmiana bo beczy:/ a te bez siateczki super mu spasowaly wogole nic mu nie przeszkadzaja i mi noce jeszcze lepiej przesypia... np wczoraj zasnal o 20tej obudzil sie na karmienie o 2giej a potem o 5tej i 8.30 i tak nam sypia czyli wszystkie klopoty zniknely... aha sam zasypia w lozeczku dove:szok::-) ... problem z tym ze mam straszny problem kupic te pampki bez siateczki i dzisiaj chyba kupie huggisy bo jej nie maja bo takich z pampersa dostac nigdzie nie moge... nawet w tesco...

milego dzionka mamusie lece po pampki z malym poki kima i pojadl:)zajrze do was pozniej!!:-)

reklama
Dziewczyny w piatek idę do ortopedy na nfz i co powinnam mieć poza skierowaniem? Mała jeszcze nie jest dopisana do żadnego ubezpieczenia bo nie mamy jeszcze jej peselu. Zarobki rodziców mają jakieś znaczenie przy dopisaniu jej do kogoś? Bo nie wiem czy do mojego czy do meża lepiej:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry