reklama

Marcóweczki 2011

Ewi a masz jakiś pomysł jak zmienić taki nastrój??

Mamii racja, uśmiech wynagradza wszystko :D

Tulipku może pożegnacie kolki już na dobre, oby :)

Pinka samych dobrych wieści i udanej wyprawy!! I bezobjawowego zaszczepienia :) Klikam codziennie na Twojego przystojniaka :D

U nas jak na razie udało się zaszczepić 2x bez gorączek, biegunek, tylko marudzenie było. Trzecia porcja pod koniec czerwca plus pneumo i meningo, choć to jeszcze się zobaczy, bo nie wiem czy będziemy go kłuć aż 3x, pediatra zdecyduje czy rozkładamy, ale cieszę się, że już tyle za nami.. a jak skończymy koki to dopiero po roczku kolejne porcje uff
Jasiek zasnął o 8ej i zaraz na papu wstanie i zabawa do 11ej, tak było w zeszłym tygodniu, zobaczymy.. o juz woła ;)

reklama
hej:)
wpadam na chwilke przy dojeniu;) mała jeszcze spi a ja pomału sie szykuje,pies oporzadzony,sniadanko przygotowane a o 10.30 wychodzimy:)
Pinus my mamy dzis ten sam plan- lekarz itd;) powodzenia

aaa Malinka,Koncia i kto tam jeszcze ,sie zastanawiał do ktorej sie pospi po mega porcji mleka, i jak było,o ktorej pierwsza pobudka? bo moja Małgoska mimo ze zjadła 160ml to i tak obudziła mnie przed 3 na papu;)

za oknem pieknie dzis u nas,zycze Wam słonecznego dnia,paaa

Mam pytanie ile śpią wasze 6-8 tygodniowe dzieciaczki?

Mój chyba przestawił się na tryb nocy w ciągu dnia jest bardzo aktywny, przysypia po pół godziny a w nocy śpi ciągiem 5-6 godz. i budzi się 2 razy.

U Mai zależy chyba od pogody, nastroju i nie wiem czego jeszcze.
Jednego dnia potrafi spać w nocy ciągiem 6-8h, w ciągu dnia też po 3h pod rząd kilka razy, a innego dnia marudzi cały dzień, nie ma na nią sposobu, śpi max pół godziny, godzinę i w nocy tez budzi się co 3h.

Hej laseczki-marcóweczki
U nas tez dziś pediatra i szczepienie, wczoraj był ortopeda i wszystko ok.
Pinkus - też klikam:)
Tulipku- mam nadzieję, że pożegnacie kolki na dobre
A je dziś miałąm przygodę w mięsnym, pani nie miała wydać więc musałą lecieć kase rozmienic, mała kwekała w wózku więc taka starsza pani o kuli powiedziała że ją polula w wózku a ja zebym szybciutko rozmieniła sobie tę kasę. Wracam i co widzę?! Starsza pani rozpromieniona, bez kuli, kuśtyka sobie po sklepie z Nadią na rękach, bo mała terrorystka urządziła uryk na całego a na rączkach spokojna i usmiechała się do "babci" a "babcia" taka rozprominiona była że aż jej nic nie powiedziałam na ten temat że Młodą wyjęła z wózka. Takie niby nic, a jakbyście widzieli tę starsza panią - dawno nie widziałąm takiego szczęśliwego człowieka, a nie było mnie może 5 minut. A mała odłozona do wózka nawet nie kwękneła, chyba wiedziałą że dobry uczynek spełniła, uszczęśliwiając te panią:)

Ostatnia edycja:
hej hej

malina, kiedyś robiłam 120, ale jak on tyle wcina, to robię więcej, jak sobie postoi 2h w podgrzewaczu, to nic się z tym nie dzieje, potem jak nie wypije, to wylewam. ;-)

a pobudka była jak zwykle o 1, od kąpieli zawsze śpi 4-5h (z czego ja 2-3, bo resztę spędzam z M), potem o 4, 6, 8 i 9:30. Tak, tak przetrzymałam potworka do 9:30!!! Udało mi się jakoś przycisnąć roletę do okna, żeby słońce nie wpadało szparką :-p

A u ns też już chyba nie ma kolek, ale wolę nie sprawdzać, więc nadal używam tylko butli dr Browna

A tutaj taki link o charakterkach naszych dzieci :-) ale chyba mamusie 2 dzieci wiedzą, że na początku dają popalić, a potem grzecznieją :-p (np. Pinka, cały czas pociesza Bosą, że Wiki też dawała czadu, a teraz jest grzeczniutka :-D)

Dzieciowo mi! � Czy można przewidzieć charakter dziecka?

Ale coś czuję, że mój pozostanie łobuziakiem :baffled:

Vetka, wzruszyłam się :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki Koncik fajna ta stronka, poczytałam o rozwoju dziecka i tak się zastanawiam teraz.. jak piszą np. "3 miesiące" tzn., że tak się dziecko rozwija od końca 2 do dnia, kiedy ma 3 miesiące, czy po tym dniu do dnia kiedy ma 4 miesiące??

Malina, myślę, że od dnia kiedy skończy pierwszy dzień trzeciego miesiąca, czyli dzień po tym, jak minie ostatni dzień drugiego miesiąca ;P
pomogłam?

A mój mężczyzna usnął sam pod karuzelką ze smokiem. Jestem zachwycona, dorośleje mi ah! :D

W poniedziałek muszę porobić ankiety w szkole, wygląda na to, że zrobię je z dzieckiem w chuście :O oby nie dawał czadu, strach się bać, dawno go nie nosiłam...

witam się przy kawce, właśnie odpoczywam:-p mały ma dzisiaj dzien pod tytułem "nie śpię i marudzę", więc narazie się huśta, zaliczylismy już dzisiaj 2 krótkie spacerki i jeszcze nas jeden czeka po Karolinkę do szkoły o 15

Ale się zdenerwowałam, akurat ten głupi wulkan wybuch a moja mama ma przylecieć za tydzień i pewnie nie przyleci :-(:no::angry:

Jutro na szczepionkę idziemy, oj jak ja tego nie lubię:-(

Pinka, Ola powodzenia u lekarza

Koncia
ale Ci dobrze, mój mały za chiny usnąć sam nie chce :no: tylko w huśtawce mu się to zdarza i w wózku

Miki u nas też bardzo różnie, potrafi przespać kilka godzin w dzień a czasem tylko zaliczy pare drzemek po kilka minut, natomiast w nocy zawsze tak samo, czyli idzie spać o 20, budzi się o 12, potem o 3 i o 5 już zazzwyczaj nie chce spać i marudzi :baffled:

o maruda zanęła w koncu w huśtawce, muszę go przełożyć do łóżeczka i pewnie się obudzi :baffled:

reklama
Dzięki Koncia, też mi się tak wydaje, że 1 miesiąc to od 1 dnia życia przez miesiąc, 2 miesiąc od 1 dnia po zakończeniu 1 miesiąca itd. W sumie logiczne, nie wiem co mnie tak zastanowiło teraz hahahahaha ;))))
Musisz Maksiowi wymienić karuzelę skoro tak go nudzi, że aż zasypia ;) A z ankietami na penwo dasz radę, Maksiu wyczuje, że ma być grzeczny i będzie git :)

Agnes może za tydzień już pyl opadnie i wszystko wróci do normy :) Powodzenia na szczepieniu!!

A Jasiek miał karmienie, zabawę, oglądanie tv i po półtorej godziny znów śpi, złote dziecko :) Prawdopodobnie mam godzinkę dla siebie i zamiast zrobić coś w domu siedzę w necie ;) Norma ;p A na obiad pizza z mrożonki ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry