reklama

Marcóweczki 2011

witam sobotnio, u nas jutro komunia więc pojawię się dopiero w poniedziałek.
Papciu- u mnie po 5 dniach już susza w cycach, i juz się z tym pogodziłam, mimo, że przecież i tak nie zamierzałam karmić do 6 m-ca zycia to pożegnanie z cycaniem w 2 m-cu życia było dla mnie smutne. Ale posmutkałam się 5 dni i już mi lepiej, mogę wszystko jeść - dziś był makaron z sosem na śmietanie i serze pleśniowym, mąż poszedł z małą na dłuuugi spacer, bo wzieli butle w razie czego. Sa dobre strony bycia mama butelkową

reklama
a Was wszystkie gdzie wywiało?;-) pewnie weekend pełen spotkań towarzyskich bo pogoda na spacery nie najlepsza...
my w domku same siedzimy, dziewczynki po kąpieli, Zosia zasnęła ale pewnie około 21 się jeszcze obudzi na porządne jedzonko...Hancia wsuwa kolacje, a ja się nudzę hi hi
od wczoraj wertuje nasz watek z przepisami...bo układam sobie menu na chrzciny:tak: i szukam czegoś fajnego...
znalazlam przepis Bosej na schab w cieście francuskim:tak: już wcześniej mi sie spodobał a jakoś nigdy nie skorzystałam, chyba nadszedł odpowiedni moment:-D

miłego wieczorku:-)

Vetuś, byłam na zakupach w Biedronie i przede mną chyba tatuś małego komunisty i starszy brat zakupy robili - napoje zgrzewkami, śledzie które wiadomo lubią pływać;-);-) a z tego zakupu to by moje akwarium wypełnił:tak: - musiał gościu w drugi wózek ładować przy kasie:tak::-D:-D. Udanej uroczystości:tak::-).
M wybył na pifko ale mi za to malinowe Karmi zostawił:tak:.
Pablo wczoraj odkrył coś niesamowitego:tak::tak: -jakby powiedział to Osioł ze Shreka - MAM KCIUKA I NIE ZAWAHAM SIĘ GO UŻYĆ:tak:
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
. Wkłada ślicznie do pysiaczka i rośnie jak na drożdżach - śpiochy rozmiar 74:tak:
shocked.gif
:-).
Patik, jakby co to pisz z przepisami to pomogę.:tak: U mnie był barszcz biały z takową kiełbasą i jajkiem a na drugie drobiowe roladki z serem żółtym i frankfurterką zapiekane pod beszamelem i sałatka z ogórem i papryką, jajka z majonezem i czerwoną papryką, sałatka z zupek amino i hawajska - wędliny kupiłam wszystkiego po trochu to tylko 8 plasterków cienkiej kiełbasy poszło. Z ciast tort i Shrek i kupna rolada.

No leżę i kwiczę http://www.youtube.com/watch?v=3NNevNhePUo&feature=related

Ostatnia edycja:
Patik ja właśnie robiłam na spróbe sałatke z tortellini żeby na chrzciny zrobic o mamo niebo w gębie już nie moge sie doczekać kiedy porzadnie sie przegryzie a na kolacje robie tylko golonki kurczaka kotlety klopsy 2 sałatki bigos i 2 rodzaje kiełbachy no i ciasta wczoraj byłam zamówić tort będzie w kształcie szatki bo matoły zwykły okrągły to mi taki zaprponowali jak robiły nasze babcie50lat temu:wściekła/y:

Tulip bananówka to wódka mojego pomyślunku na bazie nektaru bananowego tak grzeje że wypiłam kieliszek i poszłam spać:tak::-D:-D:-D

Vecia to mam nadzieje że u mnie też tak szybko zaschnie szkoda że nie idzie kupic tych wszystkich cennych składników co w mleku mamy wtedy wszyscy byli by szczęśliwi

Marta no to chlup ja dzis przy redsiku jabłkowym:-)

Dziewczyny ten skok rozwojowy to naprawde mija po tygodniu bo ja osiwieje jak potrwa dłuzej:angry::angry::angry:

Pati dzielna mama z Ciebie, zawsze z taką czułością piszesz o swoich dziewczynkach nawet jak coś zbroją :tak::rolleyes:

Tulipku mam nadzieję, że udało Ci się trochę odpocząć i zregenerować siły :happy:

Vetka udanego przyjęcia :*

Marta Twój synek rośnie niesamowicie po prostu, już przegonił nawet mojego Jasia :eek: U nas jeszcze wbijamy się w 68cm i mamy 7300g :happy:

Papcia całusy dla Lenki z okazji ukończenia 2 miesięcy :) Zerknij tutaj na te skoki https://www.babyboom.pl/forum/dziec...011-r-f357/skoki-rozwojowe-1-rok-zycia-50269/ Jak minie to się nie nadziwisz, co nowego Lenka potrafi :rofl2:

A u nas spkojny dzień, Jasiek powoli sobie układa pory snu i aktywności, bo jak wstajemy po 7ej to po godzinie już zalicza drzemkę tak średnio z 45min, potem zabawa do około 11-12ej i jak zaśnie to 3-4h ładnego snu z jedną przerwą na karmienie w śpiku, potem popołudnie już bez spania aż do kąpieli przed 20 i właśnie próbuje zasnąć, jeszcze się turla w łóżeczku, aż padnie ;-)
Jutro planujemy małą wycieczkę, ale zależy od pogody..

Edit: Jasiek już śpi, ta niania czasem takie odgłosy wyłapuje, że szok, np. ciumkanie smoka tak jakby się ruszał, a on rączki złożone i oczka już zamknięte hihi

Edit: O faq właśnie zerknęłam na tę tablicę ze skokami, we środę kończymy 14 tydzień i czeka nas 5 TYGODNI SKOKU?????? Przecież to będzie jakaś masakra!!!!

Ostatnia edycja:
Marta ale pięknie tańczą do melodii:-D jak znajdziesz chwile to chętnie bym zerkneła na przepis z tymi roladkami i sałatke hawajska:tak: ja zupy robic nie będę, bo najpierw bedzie kawa tort i ciasta o 18 kościół, a potem ciepła kolacja, przyjaciółka robi bigos, mama flaczki, ale chce miec jakies mięsne danie np. myślałam nad pałeczkami z kurczaka, do tego może pieczone ziemniaki i jakas sałatka

Patik, z roladkami możesz pójść na łatwiznę - Pomysł na roladki schabowe tylko zamiast synki to kiełbaska :tak::-). a HAWAJSKA ZARAZ WRZUCĘ. - sirki za capsa lewa piszę;-):tak::-D.

No to mamy z M. moment "uffffffffff". Młoda nakarmiona, uśpiona i mamy chwilę luziku do ok. 23.00/23.30 - do "dotankowania" głodomora.

Lipna dzisiaj pogoda, strach było się normalnie na spacer wypuścić, bo deszcz ciągle judził. Koniec końców pojechaliśmy szukać witryny/wysokiej szafki na książki do sypialni. I wydawało mi się, że białe meble w wysokim połysku teraz modne, to coś znajdziemy, a tu klops. Jak już mi się jedna witryna spodobała, to kosztowała 5900 zł, wrrr!!! I znowu pewnie będę musiała zamawiać na wymiar.
Wpadliśmy jeszcze do Ikei i są w promocji fajne ręczniczki z kapturkiem po 20 zł. Ale tłumów się na klopsiki najechało, dzikie kolejki, więc zwialiśmy szybko. Podjadę może w poniedziałek to kupię i pewnie jeszcze kilka innych rzeczy znajdę.

Oprócz tego jestem na etapie wkurzenia na pościel Stellki, bo nie podoba mi się jakość zestawu. Tani choroba nie był, a bawełna sztywnawa, ochraniacz za to za miękki i się zwija i załamuje. Znalazłam piękny zestaw w Świecie Dziecka, ale tylko na ekspozycji, więc zamówię przez internet. Pościel Candide - cuuuudo!!!!!! Że ja tego wcześniej nie znalazłam, tylko ten badziew kupiłam :wściekła/y:
www.baby-design.com.pl/Lapin-FRAGILE/

Marta, obśmiałam się jak norka z teletubisiów! A to moja ulubiona przeróbka disco-polo:
http://www.youtube.com/watch?v=GmU7_qMIkPw

Ostatnia edycja:
paticzku to będzie kolacja ful wypas! :tak:goście chyba pękną, bo baaardzo dużo szykujesz tego jedzonka.
My co prawda robiliśmy obiadek w knajpce, ale był gorąc i ludzie najchętniej dzbanki z sokami i wodą opróżniali.:tak: Mieliśmy żurek staropolski z kiełbaską, boczkiem, ziemniakiem, jajem i grzybkiem, a na drugie fryty, roladki drobiowe z serkiem i szyneczką, plus zestaw surówek. Po tym samym obiedzie wszyscy byli ustrzeleni. Na deser była szarlotka na ciepło z bitą śmietaną i lodami.:-p

papciu sałatkę z tortellini uwielbiam i często robię. Najczęściej zamieniam je i dodaję zwykłe uszka z mięsem lub kapustą i grzybami. niebo w gębie.:-) A tej twojej nalewki chętnie bym skosztowała. Ja mam brzoskwiniówkę. Robiliśmy w zeszłym roku, bo dostaliśmy od sąsiada całą skrzynkę i nie wiadomo było co z tym zrobić.:eek:

Martuś Pawcio rośnie expresowo!:-D:szok: Młodszy od mojego, a tak go przegonił. czym go karmisz kochana?:eek: Bartuś pewnie ma już z 6kg, a ubranka nosi jeszcze na 62cm.

Malinuś no niestety nic nie poradzimy, trzeba będzie te skoki przeżyć. Mój też je ciężko znosi, a w ich trakcie najchętniej wyprowadziłabym się z domu..:angry:

Muszę się wam pochwalić, że mój kochany synuś zasnął dzisiaj sam w swoim łóżeczku i przespał ponad 1,5 godz w dzień!:szok::laugh2:istny anioł, to jakiś cud! nie mogłam w uwierzyć, bo przeważnie usypia bujany na leżaczku i kima jakieś 15-20 minut.:baffled:

Pogoda dzisiaj koszmarna, cały dzień leje. Pojechaliśmy do centrum handlowego kupić dzieciom prezenty, bo Dzień dziecka zbliża się wielkimi krokami, a dzieci do obdarowania mamy sporo. :nerd:Swoich dwoje i jeszcze dwójkę chrześniaków. Myślałam, że dostanę oczopląsu, tyle tego wszystkiego, ale wybrać coś dla rozpuszczonych dzieci, które mają wszystko nie było łatwe.:confused2: Mam nadzieję, że każdy będzie zadowolony. Piotrek już swój prezent rozpakował i radochy miał co niemiara.:tak:

reklama
Witam sie szybciutko:)
Dzis mam mega bol głowy i cyckow:(no i troszke goraczki,M sie smiał ze zakupy mi zaszkodziły;) kupiłam w koncu cos do tej spodniczki na komunie co Wam fotke wklejałam,niestety zakiecikow nie było,jedna fajna bluzeczka była i nawet przeceniona o połowe ale oczywiscie w cyckach sie nie zapiełam wiec skonczyło sie na dzianinowej ,czarnej bluzeczce z krotkim rekawkiem(cos w stylu chanel;)) a przy okazji wpadłam do lumpeksu i małej kupiłam jeansowe ogrodniczki za całe 7,50zł;) a i w tesco kilka ciuszkow za grosze bo sa przeceny;)

Malinka,Papcia jesli to co u mnie sie dzieje to skok rozwojowy to rwa juz ok 17dni:(

Bosa z ta pogoda to oszalec mozna,u nas rano było zimno i deszcz wisiał w powietrzu a potem sie ociepliło i wcale nie padało.Fajnie ze niunia juz grzecznie spi i da Wam odsapnac:) u mnie tez ostatnio pobudki ok połnocy a przeciez kiedys po kapieli umiała wytrzymac nawet do 6:( co do poscieli -kolejny raz widac ze cena nie swiadczy o jakosci:(
Marta pieknie dobrana pioseka,usmialismy sie z eMkiem;)
Fifrus a mi ciagle pielegniary dogaduja ze Małgoska ma bardzo mała głowe,a po kim ma miec duza jak dla mnie i dla M zawsze wszystkie czapki sa za duze;)
Patik mniam ale beda pysznosci:) my za dwa tyg idziemy na komunie i kuzynka nawet zamawia osobne menu dla karmiacych bo beda dwie takie co nic zjesc nie moga;) a ja to bym tam wszystko wciagneła;)

M oglada mecz,niunia spi a ja chyba pojde sie wymoczyc w pianie;)
spokojnej nocki mamusie:)

ps
moja Małgoska dzis w czasie przewijania złapała sie za palec u stopy;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry