reklama

Marcóweczki 2011

Mami a dziekuje pokończone prawie wszystko teraz tylko na spacer i zbierać kamienie musze żeby dokończyć skalniak '

Patik Vecia ja chyba w jakąś depreche wpadam o tego odstawienia cycków jakies takie wyrzuty sumienia mam że sie nie przyłożyłam jak trzeba i trzeba było skonczyć karmienie pytanie tylko jak sie teraz na dobre tego mleka pozbyć bez wiązania sobie cycków na noc jak kazała doktorka wczoraj rano ostatni raz ściagłam ale i tak wylałam te20ml bo prawie przezroczyste było a dzisiaj dostałam te herbaty z herbapolu to już wogóle mnie szczeliło na pocieszenie zaraz sobie wypije kieliszeczek bananówki a co tam i tak młody ma dzisiaj dyżur przy małej

A no i chyba mi ktoś dziecko podmienił jeny jaka ona marudna sie zrobiła szok

reklama
Moja myszka na brzuszku może leżeć 24h i ładnie tzryma głowe ale ani mysli by na plecki sie przewrócic bo przecież leżenie na plecach jest bleee, juz nawet w wózku jeździ na brzuchu bo inaczej robi uryk.
Hmm... jedno piwko a w głowi mi szumi że hoho, a może to ten deszcz za oknem?
papciu - tez miałam takie wyżuty co ty, no i drugi raz w życiu tak samo się skończyło karmienie cycem. Wtedy choć na uczelnię chodziłam... Co do utraty mleka bez wiązania cycków, ja śpię w staniku sportowym, odciagałam po troszke w wannie, tyle by guzy sie nie tworzyły, piersi mi i tak nie twardniały i nie bolały, mozna pić szałwię - zasusza, ale najskutecznie - poprostu nie doić nic ponad to by ulżyć sobie. Sorry ze porównanie ale krowy zasusza sie z dnia na dzień poprostu nie dojąc i smarując wymie maściami ochładzającymi

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie. Jak u waszych dzieci rośnie obwód główek? Bo nam lekarka kazała zrobić usg, żeby sprawdzić, czy wszystko w porządku. A to dlatego, że od urodzenia obwód główki zwiększył się o 6 cm, z 30 do 36. Co prawda, jak zobaczyła moją minę po tej informacji, to szybko dorzuciła, że "to jeszcze nie jest patologiczny przyrost, ale trzeba sprawdzić, czy nic tam się nie tworzy", no ale tym to tylko jeszcze bardziej mnie zestresowała.

fifi - oczywiście że rośnie, u nas było 34 jest w 2 m.ż 38,5. Twoja Elunia rośnie w troszkę innym tempie bo to wczesniaczek, usg warto zrobić skoro masz skierowanie, ale absolutnie sie nie przejmuj, na wodogłowie to za mały przyrost obwodu główki, po za tym twoje córa m juz 3 m-ce, moja dopiero 2. No i Elunia jest i tak poniżej 3 percentyla obwodu główki dla swego wieku i w 3 percentylu po korekcji wieku urodzenia. Absolutnie nie masz czym sie przejmować

Ostatnia edycja:
Witam.
Fifciu, gdzieś była jak Cię nie było;-)? Pablowi główka urosła z 37 na 39cm ale ostatnio mocno skoczył wagowo i na długość:tak:.
U nas wieczór nerwowy:crazy:, Juli daje popalić na całym froncie, przez co się denerwuję i mało co a wychodzę z siebie i staję obok :crazy::crazy::wściekła/y: co oczywiście odbija się na Pablu:-(:-(. W przedszkolu zrobił się aspołeczny - wczoraj był na dywaniku u p. Dyrektor:zawstydzona/y::zawstydzona/y::no::-(, bo kary w postaci siedzenia na kocyku lub wyprowadzenie na inną grupę nie działają:no:.
Pawełek turla się z brzuszka na plecki od miesiąca:tak:. M na dyżurze na rejonie kumpla i od godziny nie ma go w domu:-p wróci ok.15-ej i weź nie zwariuj:confused2:.

mojemu do turlania tez dużo brakuje, teraz męczymy się z podnoszeniem główki bo na brzuchu nie lubi:/ więc nie jesteś sama kochana!

miłego weekendu laseczki!

I moja Majka też leniwa jest, na brzuchu owszem ale żeby się turlać czy główkę podnosić non stop to już nie. Raz tylko podniosła, już się ucieszyłam że zacznie ćwiczyć co dzień, ale gdzie tam. Jeden raz żeby matkę zadowolić wystarczy małej złośnicy ;)

Cześć :-)

I udało się!! Karmiłam na siedząco za pierwszym razem, ale w łózeczku Jasiek nie chciał usnąć, musiałam go dać do łóżka i przytulić do cycka, od razu spał, a pobudki były dzisiaj o 1, 4 i 7 :-D

U nas obwód główki sie zwiększył z 36 do 42cm, a turlanie już pełną parą, na plecach nie poleży za długo, od razu nogi do góry, bach na bok i bach na brzuch, maluch umie też wyciągnąć sobie rączkę, żeby go nie uwierała, z brzucha na plecy też się udaje, ale to już więcej energii i siły potrzeba ;-) Pewnie, gdyby Jasiek nie był taki duży i silny, to też bym się martwiła, bo jest raczej typem leniwca ;-) Z podnoszeniem główki to nawet lekarze z akażdym razem sie pytali, czy on w domu dłużej trzyma głowę, ale za to na ostatniej wizycie pani pytała czy dawała skierownaie na rehabilitację, że on tak się poprawił, byłam z siebie taaaaaaka dumna :happy: I z mojego synka też :happy: U nas poskutkowało kładzenie na brzuchu u mamy na klacie, całą bluzkę mam zawsze oślinioną, ale to działa! :rofl2:

Przyjemnego weekendowania!!

wpadam z kwekaczem na rekach powiedziec dzien dobry m w pracy wiec ciekawy dzien sie zapowiada

fifi naszej sie zwiekszył obwód o6cm w 6tyg głowa do góry

vecia ja nic juz nie doje podwiazałam wysoko stanik i niech schnie:)

malina gratki oby tak dalej

marta u mnie to masz nobla ja bym juz dawno oszalała

Malinka, ile usmiechow w twoim poscie! Gratuluje karmienia widac Jasio zjadal wiecej i pospal wiecej, oby tak dalej!
Jak widac nasze dzieci rozwijaja sie jak im pasuje.
Powiem wam , ze moja Laura plakala na brzuszku, ale troche ja zawsze meczylam, bo jak juz nerwowo chciala na plecki, to wtedy w placzu zaczela podnosic glowke, potem spodobalo jej sie lezenie, bo miala latwiejszy dostem do ssania piersi, az w koncu pewnego razu zobaczyla , ze widok z podniesiona glowka. Ie jest taki zly, i z ciekawosci zaczela ja podnosic. Smieszne , ze poki co zarzuca ja w lewa strone- czyzby jakies upodobania polityczne sie uwidocznialy w tym wieku?

Rzucilam pytanko na laktacyjny
Aaa i sierota ze mnie, dopiero teraz odkrylam zabawe w skojazenia :zawstydzona/y:
Dzis staram sie zrobic kangura z tatusia, chce odpoczac od malej, zobaczymy jak mi wyjdzie

Papcia a co to jest baranowka.? pierwsze slysze.

reklama
Witam weekendowo:-)
u nas nocka niezbyt udana,i to nie z winy Zosi, ktora pięknie spała do 9 i to w sumie ja ją zbudziłam do karmienia, bo piersi myslalam że mi eksplodują, tylko z powodu Hani, która zrobiła sobie przerwę w spaniu od 2 do 4.30:wściekła/y:
wybrałam sie dziś z Hanką na zakupy i wróciłam zdyszana i spocona jak mops, na taki głupi pomysł długo nie wpadnę...poza tym zapomniałam połowy rzeczy bo musiałam ratować sklep bo wszystko z półek leciało:angry:

malinkaa jak się cieszę że Wasza nocka w miare poukładana, no i brawo za mobilizacje:-)
Marta moja Hania też ostatnio przechodzi sama siebie, a ja szukam w sobie pokładów cierpliwości, które sa już na wyczerpaniu chyba, wiem że złością nic nie zdziałam, ale spokój i tłumaczenie nie zawsze działają:-(
tulip miłego odpoczywania i trzymam kciuki za tatusia!
fifronka u nas obwód głowy zwiększył sie o 5 cm w 8 tygodni
papcia nie smuc sie z powodu tego karmienia, dawałas swoje mleczko póki mogłas teraz dostaje butle z miłościa i to jest najwazniejsze! tyle razy mówiłyśmy o tym że cyc nie jest wyznacznikiem jakimi jesteśmy mamami:tak: wiec głowa do góry:tak::-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry