reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Witam Was porannie, wpadłam tylko powiedzieć,że Ania przespała po raz pierwszy całą noc!!!:szok::-D Nie wiem czy tak zadziałało na nią to górskie powietrze,ale położyłam ją wczoraj o 20.00, a wstała dziś o godz. 7.45:-) Strasznie się cieszę! Odwiedzę Was wieczorem,a teraz znów wybywamy nad rzekę, bo upał,że nie da się wytrzymać:-)

reklama
Pabella próbowałam karmic Zuzie kleikiem ale sie strasznie denerwowała - pewnie dlatego, że miałam problemy z piciem bo dawałam jej tak jak mleko ze smoczka dwójki TT...Dosypywałam pół miarki na 150ml hmm
No ale nie bede ją kleikiem dokarmiac. Wprowadziłam kaszke i marchewke wiec kleik w mleku wydaje mi sie zbedny.
Wybieram sie w sobote do Mothecare. Myslisz ze beda wieksze przeceny pajacy i bodziaków? W jakiej cenie są teraz?
Ewi i Tupli uffffffffffff czyli moja Zuza nie jest jedna w swojej nienawisci do gondoli? Jejku dla mnie spacery nie były nigdy czyms miłym...Zawsze konczyły sie na rekach. Teraz jezdzi w spacerówce i jest git :) Wszystko widzi i o to jej chyba chodziło :)
Spring gratulacje dla Ani :)

Ostatnia edycja:
Dzień doberek ...
spring ... gratuluję pierwszej przespanej nocy! :tak:

A my dziś mieliśmy drugą noc z rzędu którą Malwi caaałą przespała ... zasnęła wczoraj ok 19:30 i obudziła się o 6:30 ... normalnie bajka :-)
Na 11 mykamy na ćwiczenia, potem uciekamy na ogródek. Malwi mimo że cały czas w cieniu i pokremowana to załapała ładny brzoskwiniowy kolorek :-)

Spring, lokata - gratuluję dziewczynom przespania całej nocy! Do Gaby chyba dotarło, że matka śmiała marudzić na jej sen i my dzisiaj tez pierwszą pobudkę miałyśmy o 6.30 :-)

Kika jestem na 99% przekonana, ze będzie większa obniżka. Z tego co pamiętam w zeszłym roku kupowałam rzeczy po niższych cenach. Pewnie to będzie w sierpniu, jak już końcówki towaru zostaną. A jak nie zrobią większej przeceny to wolę kupić bodziaki i pajace w Tesco. Cena niższa, jakość jest ta sama, tylko wzory trochę mniej ciekawe (no ale nie będę świrować przy kupowaniu piżamy ;-))

My na 11.30 idziemy na szczepienie. Ciekawe jak tym razem Gabrysia to przeżyje..

:-):-):-)

piekna pogoda za oknem znajoma miała wpaść z dzieciakami ale Wiki po poludniu zagorączkowała i trzeba bylo się uwakuować do domu wiec zakupy na szybko i kupa kasy poszla bo nie było czasu szperać w promocjach.....dzis gorączki ciag dalszy:wściekła/y::wściekła/y:leki i okłady dzialaja tylko na chwilę ehhhhhh a młody alej walka z dziąsłami masakra jakaś:szok:

Spring- brawa dla Anki.....

no to se popisalam buuuuuu

Hey

U nas nocka w miare przespana pobudka o o 5-tej i pospal potem do 9-tej, jestem zadowolona bo na wiecej na razie nie licze:-)

Koncia wpolczuje Ci bardzo, mam nadzieje ze malutki szybko wyzdrowieje

A ja wlasnie slysze moja syrene:no:nic nie moge zrobic ani odejsc od niego na 5 minut

Patik, Magdzior rozumiem wasze oburzenie ale nie bierzcie mnie od razu za zla matke. Ja tez zapinam swoje dziecko jak wyjezdzam nawet 100 metrow od domu. A moi rodzice jak nie chcieli zapiac mlodszej siostry to mowilam poprostu ze nigdzie nie pojedziemy jak malej porzadnie nie zapna. My oszczedzilismy na roznych *******ach ale kupilismy najlepszy fotelik malemu do auta ze wzgledu na bezpieczenstwo.
Niestety stalo sie tak bo Gabrys po tym jak go przycielam pasem tak sie zanosil ze az mu powietrza brakowalo. Zrobilismy postoj zeby go uspokic wszystko na nic, to bylo juz po 2 godzinach jazdy w aucie. To nie jest zadne usprawiedliwianie ale kazda mama znajduje sie czasami w takiej sytuacji ze nie chce skrzywdzic wlasnego dziecka ale tak sie niestety stanie

Spring, Lokata super takie nocki aby tak zostalo

Kika nie tylko Twoje dziecko nie lubi gondoli. U nas od poczatku maly wlozony do gondoli drze sie jak opetany, a wiec usypiam go najpierw a potem do wozeczka a w razie czego na spacery zabieram chuste

Ale skwar i duchota za oknem. Ja już umyłam okna, powiesiałam firanki i zasłony, stare wyprałam i rozwiesiłam i padam. Młody teraz zasypia to chwilę odetchnę. Dziś powinna nam przyjść mata, więc będziemy szaleć na podłodze:-D

Spring, Lokata – oby więcej takich pięknie przespanych nocy było:-)
Pabella – powodzenia na szczepieniu i zera skutków ubocznych &&&

Pinka – współczuję:-( dużo zdrówka dla Wikusi i ulgi dziąsełkowo-ząbkowej dla Eryczka
Iza – za złą matkę Cię nie biorę tylko wiesz, że zazwyczaj dzieje się tak, że raz o czymś zapomni i akurat wtedy dzieje się coś złego:-( najważniejsze, że nic się nie stało
Ewe – obu tylko Emilce nosidełko spasowało;-)

Ale skwar i duchota za oknem. Ja już umyłam okna, powiesiałam firanki i zasłony, stare wyprałam i rozwiesiłam i padam. Młody teraz zasypia to chwilę odetchnę. Dziś powinna nam przyjść mata, więc będziemy szaleć na podłodze:-D

Spring, Lokata – oby więcej takich pięknie przespanych nocy było:-)
Pabella – powodzenia na szczepieniu i zera skutków ubocznych &&&

Pinka – współczuję:-( dużo zdrówka dla Wikusi i ulgi dziąsełkowo-ząbkowej dla Eryczka
Iza – za złą matkę Cię nie biorę tylko wiesz, że zazwyczaj dzieje się tak, że raz o czymś zapomni i akurat wtedy dzieje się coś złego:-( najważniejsze, że nic się nie stało
Ewe – obu tylko Emilce nosidełko spasowało;-)

nosilysmy sie juz 2 dni poki co spacerek po domu i 2x po 30 min kolo domu i po ogrodku spacerowalysmy nie protestuje mam nadzieje ze jej tak juz zostanie :tak:

reklama
dzień dobry Marcóweczki!
za nami nocka udana;-):-p Zosia właśnie się przebudziła z drzemki.... ona to ma radar jak matka do kompa siada:baffled:

Patik, Magdzior rozumiem wasze oburzenie ale nie bierzcie mnie od razu za zla matke. Ja tez zapinam swoje dziecko jak wyjezdzam nawet 100 metrow od domu. A moi rodzice jak nie chcieli zapiac mlodszej siostry to mowilam poprostu ze nigdzie nie pojedziemy jak malej porzadnie nie zapna. My oszczedzilismy na roznych *******ach ale kupilismy najlepszy fotelik malemu do auta ze wzgledu na bezpieczenstwo.
Niestety stalo sie tak bo Gabrys po tym jak go przycielam pasem tak sie zanosil ze az mu powietrza brakowalo. Zrobilismy postoj zeby go uspokic wszystko na nic, to bylo juz po 2 godzinach jazdy w aucie. To nie jest zadne usprawiedliwianie ale kazda mama znajduje sie czasami w takiej sytuacji ze nie chce skrzywdzic wlasnego dziecka ale tak sie niestety stanie
izabela - ja nie napisałam że jesteś złą matką! zdaję sobie sprawę że każda z nas popełnia błędy, dobrze że Wasza historia skończyła sie dobrze i pewnie będziesz do końca życia już pamiętać o tym! a oburzylam się dlatego że bez wzgledu na to jak dziecko płacze nie mozna ryzykować jego bezpieczeństwem...przecież nie zapinając dziecka w foteliku jesteśmy świadome konsekwencji w razie wypadku, no nie? a to o czym piszesz, to dla mnie wszystkie te sytuacje kiedy naszym maluszkom przez przypadek, nie chcący sprawimy ból...wiem cos o tym bo wiele razy Hanka się potknęła a ja ją ratując zahaczyłam np. paznokciem że miała aż slad i siniaka na buźce, czy tez będąc na wyciągniecie ręki przewróciła się i spadła z sofy, też było mi strasznie przykro:((

Pinka trzymaj się dzelnie mamuśka i niech kurują się te Twoje pociechy! buziaki:)
magdzior ale szalejesz z porządkami! ja w taką pogodę umieram, nic nie robię a i tak ze mnie leci....ale za chwilę bedzie trochę lepiej bo się pięknie rozpadało:tak:
Ewe wygląda fajnie te nosidelko, tylko drogie:-( życzę udanych spacerków:)

Ostatnia edycja:
Do góry