Ruda obrączkę można zmniejszyć poprzez dodanie złota od środka, będzie grubsza ale dobra rozmiarowo albo poproś o zrobienie nowej z Twojej starej. Jest możliwość wstawienia też tzw. mostka albo możesz ją podtrzymywać pierścinkiem. Niestety jest niewielu jubilerów którzy to robią. Trzebaby było szukać jakiegoś jubilera starej daty. Minusem obrączek łączonych i ze wzorkami jest to że nie da się ich za bardzo zmniejszyć ani zwiększyć.
Futrzak w końcu nic nie kupiłam sobie, tylko zrobiliśmy zakupy spożywcze i szybko do domu bo takie miałam skurcze...
Papcia policja miała trochę racji że nie spisywali zeznań bo taki człowiek przedstawia papiery że jest chory i nic mu nie zrobisz. Miałam taką sytację: na studiach dorabiałam sobie w małym sklepiku osiedlowym który był połozony w takim szeregu sklepików. Jako że mieliśmy dowożony chleb wcześnie rano to już od 6 był otwarty jako jedyny a inne warzywniaki itd otwierali później. I którejś soboty wszedł do sklepu chłopak, zabarykadował drzwi i zarządał mieniędzy od klientek i odemnie. Zaczął straszyć więc wszystkie mu dały jakąś kasę i uciekły a jq z nim sama zostałam!!! Zaczął mi gadać ze albo oddam całą kasę albo zaciągnie mnie na zaplecze i weźmie sobie coś jeszcze, chciał natrętnie buziaka. A ja powiedziałam że nic mu nie dam, bałam się strasznie. Ktoś do niego zadzwonił więc wyszedł a ja zamknełam się od środka i wezwałam policję. Złapali go i dopiero zaczął się cyrk. On wykrzykiwał co mi zrobi jak wyjdzie itd. Ciągali mnie po komisariatach na zeznania, traktowali jakbym to ja była winna, potem go zamkneli na 3 miesiace i wyszedł sobie bo przedstawił papiery że jest umysłowo chory! Znajomy policjant opowiadał później że robił tak w całej Polsce i miał wiele spraw za sobą i pewnie dalej to robi...
Masala ja nie będę robiła usg 4D, poczekam te dwa miesiące i zobaczę maluszka na własne oczy. Pozatym szkoda mi pieniędzy...
Koncia ja panikowałam że mi się mała odwróciła pośladkowo i po 3 tygodniach przewróciła się normalnie. Cieszyłam się jak głupia a dzisiaj czuję że mnie znowu na dole kopie! Więc chyba dzieciaczki mają jeszcze dużo miejsca i się tak przewracają jak chcą!