reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Buziaczek podziel sie przepisem... :tak: bede dozgonnie wdzieczna:-)
Ja przez ciaze stracilam zapal do chipsow, przed ciaza to jadlam minimum paczke 160 g dziennie... mialam takie swoje ulubione Walkers Sensation Sweet Thai Chili i smialo moge powiedziec, ze bylam uzalezniona, odkad jestem w ciazy nie moge na nie patrzec... ostatnio nawet przechodzac kolo nich w Tesco mowie do emka, ze fuj jak ja moglam je jesc, a on mowi, ze nie wierzy, ze nigdy nie sadzil, ze takie cos powiem... ja bylam w stanie blagac go prawie na kolanach zeby mi poszedl po chipsy jak jedna paczka to bylo za malo... a czesto byly np promocja 3 za 2 albo cos takiego to jak mialam trzy paczki to potrafilam trzy zjesc w jeden wieczor... Biedna moja watroba i stan cholesterolu:zawstydzona/y:

reklama
przepis?? po ciapackiemu???:-Dja nie znam tych nazw popolskiemu ...mam jeszcze te przyprawy w szfce to popatrze i cos wam sklece - tylko nie obiecuje ze to po polsku bedzie bo nie pamietam co pisze na opakowaniach bo to sa takie ciapackie woreczki - jesli wiecie co mam na mysli:)? najlepszy to jest chyba butter chicken bo taki maslany i lagodny byl....ale na to do knajpy hinduskiej chodzilismy-jako jedyni polacy bo nie umiem tego zrobic takiego jak oni:) temu zawsze obsluga z nami nawijala o naszych kulturach i wszyscy sie tam znalismy z tymi hindusami:) a teraz ciaza i chicken tikka masala:)- bez zwiazku hehe:-p:-D juz ni ma;p polookam zaraz i cos tam wrzuce ;-)

haha widze ze temat curry. MOj luby mnie wyciaga jutro do jego ulubionej knajpy na jagniecine w curry, cale szczsecie ze podaja tam tez placki ziemniaczane- bo mnie do kuchni indyjskiej w ciazy nie ciagnie. ( za to oddam sie za tajskie curry, slinka mi cieknie) Dobrze ze pizza w piekarniku dochodzi- bo sie glodna zrobilam.

Do tego ostatnio strasznie za mna wino chodzi ( i wszystkie inne alkohole) , wiec kupilam sobie w ikea glooga bezalkoholowego i popijam :) pewnie niedlugo upije sie psychicznie

Masala- dobrze ze maz znalaz obraczke. mojej siorce i szwagrowi kiedy okradli mieszkanie- lacznie z ich obraczkami. Wiec moze jak juz sie ma- to lepiej niezdejmowac

kobietki z UK- smiesznie ze wyszukujecie rzeczy na allegro :) my w polsce szukamy ciuchow z anglii- jak to sie mowi- u sasiada trawa jest bardziej zielona..

zmykam jesc- pizze podano :-p

[ No znalazl, na szczescie ale znow polozyl na stolik bo mu tak lepiej... odczekam jakis czas i schowam mu ja, moze sie czegos nauczy, choc watpie;/

dobra przepis na forum troche to trwalo bo musiala przyprawy powyciagac z szafki i przypomniec sobie po kolei co i jak skie robilo bo przepis w glowie a nie zapisany... ale emek mowi nawet kucharzom z pracy ze to moje curry od hindusa to nieeebo:) ale ostre jak pieklo:):-D a co do allegro to tam taniej chyba niz w pl... ale sie glodna zrobilam przez ten przepis:baffled:o masala edynburg airport zamkniety przez snieg:szok: a ty do pl lecisz z tamtad?

A nie masz tam po 'normalnemu' napisane co to za przyprawa? Pewnie w tesco mozna kupic albo w ciapackim sklepie.

chodzila moze ktoras z Was na zumbe? chcialabym na cos takiego pochodzic, choc pewnie Maly zrobi mi prywatne lekcje w nocy na przyklad ;-)

Kurde, 10cm sniegu spadnie a oni juz lotnisko zamykaja. Ale to sa debile.

buziaczek lotnisko w edim jest wyjatkowe:) w zasadzie nie ma sniegu i ja naprawde nie wiem czemu ono bylo zamkniete... ja ostatnio(1.5 miesiaca temu) nie moglam z pl wrocic, bo non stop je zamkykali w zasadzie bez opadow sniegu... ale jak dzisiaj zobaczylam, ze byl ozamkniete to myslalam ze ze smiechu padne... zenada i tyle:wściekła/y:

agacina
ja na silowni pracuje wiec wiem co to zumba:) ludzie sa zachwyceni i prawda jest taka, ze te klasy byly zawsze pelne i musieli ich wiecej dac w tygodniu... ale to dopiero weszlo chyba w zeszlym roku w styczniu wiec nie bylo az tak popularne jak teraz. Podobno warto... łaczysz szybki, energiczny taniec z cwiczeniami jakimis tam, jak czasem podgladalam ludzi to wygladalo to fajnie, ale ja za leniwa jestem:p chociaz pewnie po porodzie zaczne cos ze soba robic, bo w lipcu nad morze:-D
W Edim aga nie ma 10 cm sniegu za zadne skarby...

To jak nie ma 10cm to sa debile do kwadratu.

Ja ta zumbe probowalam z youtebm tanczyc i super :) tylko tam sa takie krotkie filmiki no i ciezko, bo rozne ujecia. Probuje kolezanki namowic, ale one: a to za drogo, a to silownie wola, a to to a to tamto. Moze kogos uda mi sie znalezc :)
Chcialabym z malym tez na basen chodzic, ale ja mam opory troche, ale dla dziecka wszystko :-)

kobietki z UK- smiesznie ze wyszukujecie rzeczy na allegro :) my w polsce szukamy ciuchow z anglii- jak to sie mowi- u sasiada trawa jest bardziej zielona..

zmykam jesc- pizze podano :-p

Ja nie szukam, teraz pierwszy raz patrzylam, zeby porownac ceny wozkow :) Generalnie to moze to chamsko troche, ale niektore rzeczy w Polsce wydaja mi sie bardzo tandetne, a za takie lepsze, trzeba wydac o wiele wiecej kasy. Szczegolnie jezeli chodzi o ubranka, posciele itp.
Podobnie z markowymi typu fisher-price itp... Mam hustawke Olafa kupiona za 60 funtow.. Ta sama w Polsce kosztuje 100zl wiecej i nie wiem jakim cudem-ale ma inny material uzyty...

Masala, Buziaczek- moze dajcie troche przestrzeni dziewczynom, bo w sumie co im po curry, czy brytyjskich sklepach? Nie chce brzmiec chamsko, ale moze lepiej przeniesc sie na PW? Mi to nie przeszkadza, bo wiem o co chodzi, ale dla nich to moze byc troche jak czytanie ksiazki od konca.

reklama
Witam wieczornie

poszłam wreszcie na te zakupy walizkowo-szpitalne i jak mnie skurcze chwyciły to myślałam ze zaczne wyć do księzyca nie wiedziałam czy isc dalej czy stac sie i opierac o wózek w nadzieji ze zaraz przejdzie:sorry2::sorry2: masakra dosłownie na szczescie teraz troszke sie uspokoiło ale myslałam ze do domu nie dojde:no::no:

Milus- powodzenia;-)))) moje kochanie jak by mi kupił wyprawke do szpitala to pewnie 10 razy by latał pożniej i wymieniał hahaha
Koncia- biudulo ty jedna z tymi fajkami wywal ich na powietrze a nie ci w chacie kopcą!!!! ciężarnej nie widza czy co??????
Harsh- a ty jak sie czujesz???????? już troszkę lepiej??????
tulip-jak kupuje bo lubie polskie ciuszki dla niemowlaczków i nie widze w tym problemu:tak:

a gdzie wszystkie laseczki pouciekały????

zaraz mi brzuch peknie na pół chyba tak mały sie wigina ze aż mi niedobrze:-:)zawstydzona/y:

Do góry