reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Ewi kochanie wygląda pięknie - jest słodziutkim bobaskiem - nie jest w żadnym wypadku gruba!
ja zaraz zgram zdjęcie swojej hi hi, ja do niej cały czas mówię Klusia bo ona jest taka papuśna, w sam raz do tulenia.... a mój emek mówi ona już nie jest taka grubiutka bo sie wyciąga:tak:

Pinka a te wszystkie zabiegi fryzjerskie sama będziesz robić???? czekam na efekty:)

Ostatnia edycja:
Przyjechał kurier z matą przed chwilą, mata jest super, bardzo jestem zadowolona z zakupu, myślę, że Pawełkowi też się spodoba:tak: Pokaże mu jak się obudzi, a śpi już od 11:szok:
Ewi - Hania wogóle nie jest gruba:-), śliczna i duża z niej dziewczynka:tak:A waga - pewnie stąd, że "ubita jest" albo ma "grube kości";-)

Dzięki dziewczyny bo już zaczełam oglądać moje dziecko i porównywać haha

Pinka jak chcesz troche adrenaliny to daj nożyczki Wiki niech Cię obciacha hihihi

hej hej
wpadam szybko puki mały usnął i zdaję relację z wizyty u lekarza.
Tak się składa, że chcieliśmy zmienić lekarza i chciałam młodego zapisać do innej przychodni, niestety nikt nie odbierał tam telefonu, więc M postanowił zadzwonić do naszej obecnej przychodni. I tam mu powiedzieli, że nasz do dupy lekarz ma urlop i przyjmie nas pani doktor, do której chciałam małego przepisać, ale mi powiedzieli, że można dopiero po pół roku w tej samej przychodni. Już wiem, że do tej kobiety będziemy chodzić, bo wreszcie dowiedziałam się wszystkiego co mnie interesuje! Także po wizycie jestem zadowolona.

Ząbkowanie przebiega u nas normalnie, lekarka wypatrzyła 2 wybite zęby! Tylko nie wiem gdzie ten drugi, bo mi wyleciało z głowy zapytać, więc muszę sama poszukać :-p Drobne infekcje przy zębach są normalne i nie leczy się ich, trwają do 3 dni i organizm sam je zwalcza. Wygląda na to, że u nas był taki przełom wczoraj, a dziś jakby ciut lepiej, bo temperatury nie ma. Mamy robić tak jak do tych czas, maść na ząbki, pomocniczo viburcol na noc. Zamiast bobodentu kupiliśmy dentox, polecają go internauci, farmaceuta też stwierdził, że lepszy niż bobodent, no i rzeczywiście można podawać rzadziej, bo tylko 3 razy dziennie.

Potwierdziła też alergię na laktozę, przeszliśmy na bebilon pepti. Cały czas zaleczaliśmy tą skórkę kremami, ale na dłuższą metę nic by to nie dało. Cieszę się, że mi wszystko wyjaśniła, ale dużo by pisać! Fajna babka,konkretna i sympatyczna, zalała mnie masą informacji ;-)

A, i do kąpieli mamy dodawać odrobinę oliwy z oliwek ;-) i nie zmieniać ciągle kosmetyków, nie używać mydła, itd.

Co do jedzonka, powiedziała, że mógł źle zareagować na marchewkę w takiej większej ilości i mam zacząć od podawania zupki i zobaczyć reakcję na obiadki różnych firm, bo to też ma znaczenie. Zwracać uwagę na to, żeby były bez laktozy. W najgorszym wypadku może go uczulać marchew, ale to raczej skrajne przypadki i musiałby to być pech. Mamy więc stopniowo przyzwyczajać do nowych pokarmów.
Do tej pory byłam przekonana, że lepsze są dania jednoskładnikowe, więc troszkę jestem sceptycznie nastawiona :confused: ale zobaczymy jak to będzie

Potwierdziła też, że infekcja u małego po porodzie była z winy szpitala, bo za długo mnie trzymali do cesarki po odejściu wód płodowych.

To takie najważniejsze informacje. Mały jeszcze śpi, to troszkę poczytam co u Was.

Edit, no i wreszcie zważyliśmy małego. Waga pokazała 8kg, lekarka stwierdziła, że przybrał 200g za dużo, bo powinien 1kg miesięcznie maksimum.
Nocka po czopku była znośna, 1 pobudka na papu i 1 godzinna bez powodu. Odstawimy kleik, bo wygląda na to, że nic nie daje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam sie w ponury dzien...patrze przez oko wszytsko zalane a ja nie mam kajaka zeby sie przedostac hahhahhahahhahahahahhha
dzis czeka nas wizyta kontrolna u lekarza.....
maly dzis wyjatkowo o 5 sie obudzi ale potem spal do 8....
ziewczyny ja normaLNIE NIEIWEM CO SIE DZIEJE MAM TAKIE ZAWROTY GLOWY I poty ze normalnie porazka az wsatwac sie nechce .....jakis zly humor mam dzisiaj niestety.....ale Wy mam nadzieje ze w dobrych nastrojach:p

My tez dzisiaj po szczepieniu. 5w1 Ela zniosla dzielnie, ale przy pneumokokach juz sie rozplakala.
Martwie sie troche jej waga. Przez 6 tygodni przybrala tylko 580 g i waży teraz 4780.
Zaczelam sie zastanawiac nad rozszerzeniem diety, ale lekarka stwierdzila, ze jeszcze jest w normie.
Musze to chyba jednak przemyslec.

Pinka- ja tez z mega niecierpliwoscia czekam na efekty Twojego szaleństwa:):):-D

Ewe- nosidło rewelacja a jak kasa wpadła to przynajmniej dobrze ja wykorzystałas:) hi hi

Ewi- nasze dziewczynki wygladaja podobnie- słodkie fałdki i urocze pyzy:)

Koncia- w koncu jakies konkrety usłyszałas- trzymajcie sie dzielnie:)

reklama
magdzior ... jaką kupiłaś mate? Bo ja zamierzam kupić i mam ogromny dylemat ... myślałam nad czymś takim Mata edukacyjna WESOŁA FARMA Canpol KURIER Najtan (1705955453) - Aukcje internetowe Allegro
koncia ... dobrze że z Maksem już lepiej i widać ząbki rosną jak grzyby po deszczu :-p
ewi ... baaardzo ładna dziewczynka i nie wygląda na "utytą" :tak:
julia ... a może to skoki ciśnienia? Albo bardziej na podłożu hormonalnym
fifronka ... podobno maluchy teraz mniej przybierają niż na początku, nie martw się na zapas ... chociaż wiem że łatwo się mówi, ja teraz zawsze zmartwiona wagą Malwi a i tak w efekcie ładnie przybiera i dr nie ma zarzutów.

My po obiadku ... Malwi wsunęła pół słoiczka marchewki+ziemniaczek i zaraz po tym 120ml mleczka. Pobawiła się troche i teraz smacznie śpi. eMek też ucina sobie drzemkę przed dyżurem nocnym i tak sie zastanawiam czy do niego nie dołączyć ;-)

Do góry