reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Witam Was kochane:-D
Dopiero teraz mogłam wreszcie załączyć komputer:szok: Normalnie z dwójką moich dzieci po prostu czasami nie mam szans nawet usiąść:tak: Noc piękna-Ania obudziła nas dopiero o 6.20. Oby tak dalej... Pogoda-jak u większości z Was-23stopnie i deszcz. Ale i tak spacerek i plac zabaw zaliczony. Oczywiście po drodze lunęło,ale na szczęście byłam blisko domu siostry ,więc wstąpiłam i przy okazji podlałam jej kwiatki;-) Potem odwiedził mnie mój tata i jakoś czas,do powrotu eMka,szybko upłynął.
Nasza Anulka ma dziś imieninki:-D

Marta Ania dziękuje za życzonka:tak::-)

Pinka to może po tym "magicznym ziółku" Was tak z eMkiem wzięło?:-D:-D:-D

Barbra pleśniak to takie kruche warstwowe ciasto z nadzieniem z kwaskowatych owoców lub dżemu np. z czarnej porzeczki. Pychaaa!:tak:

wierka ja też nie mogę pojąć jak dziewczyny tak się organizują. Ja też się staram,ale na razie słabo mi to wychodzi:confused:

Asco trochę mnie wystraszyłaś z tym szczepieniem. U nas 2 dawka jest po 2 m-cu,a 3 - na przełomie 6/7 miesiąca.

Ostatnia edycja:
reklama
Kobiety, nie straszcie mnie tymi szczepieniami. Po drugiej dawce szczepionki 5 w 1 Alusia miała 3 dni gorączkę. Wcześniej poza sennością i lekkim marudzeniem nigdy nic Jej nie było, a jako wcześniak ma już za sobą m.in. rotawirusy. Teraz boję się 3 dawki, która czeka nas w przyszłym tygodniu. Została jeszcze grużlica, trzecia dawka WZWB, a potem pneumokoki. Jak Ona to wszystko wytrzyma, bidulka:-(
IMG_5439.jpg
Przesyłam najlepsze życzenia wszystkim Aniom, Haniom i Mirkom

A ja znowu mam ból i zawroty głowy + mdłości :baffled: położyłam młodego pół godziny wcześniej, bo już nie mogłam wytrzymać jego pisków, a o tej porze domaga się wiszenia na rączkach, bo już jest śpiący, zabawa jest nudna i zawsze jakoś przetrwaliśmy tą ostatnią godzinkę do kąpieli, zwykle bujając się w fotelu, ale teraz jak mi naciskał na brzuch, to myślałam, że nie wytrzymam i puszczę pawia :zawstydzona/y: chociaż raz ja na niego, a nie odwrotnie :eek:
Nie wiem co ze sobą zrobić, jak leże to też jest źle. Specjalnie położyłam matę na łóżku i sobie leżałam z młodym, ale było fatalnie...
Krople żołądkowe nic nie pomogły, chyba jakoś muszę przeczekać...

Dobry wieczór Mamusie ... witam się po kilku dniach nieobecności ...
... eMek na nocnym dyżurze, Malwi śpi ... więc czas Was nadrobić :tak:

Pinka - biedne te nasze chlopaki, a my razem z nimi;)

Spring - pierwsza dawka byla po ukonczeniu 4 mca, druga dawka po ukonczeniu 5 mca, a trzecia ma byc po roku

Alamiqa - nie strasze, bron Boze, tylko dziele sie swoimi obserwacjami jak to u nas wyglada

Koncia - gorzkiej zaladkowej sobie polej, zawsze pomaga:tak:

nie moge sie doczekac kiedy Papcia wroci i opowie nam swoje wczasowe przygody:-)

Dawno Clifordzika nie bylo, o Bosej nie wspomne....

Zyczenia dla wszystkich Anulek i Hanulek, tych duzych i tych dla, ktorych to pierwsze w zyciu imieninki:-)

Witam Kochane!
Mam pytanie do Was. Kiedy widziałyście bijące serduszko na usg po raz pierwszy? Czy 6,5 tyg to za wczesnie? Ja coś kojarze że byłam po 7 tyg ale już biło.

Asco Przed chwilą sprawdziłam :u nas 1 dawka jest zaraz po urodzeniu, 2- w 2 m-cu życia, a 3- 6/7 miesiąc. Ciekawe czemu u nas jest inaczej niż u Was:confused:

Witam Kochane!
Mam pytanie do Was. Kiedy widziałyście bijące serduszko na usg po raz pierwszy? Czy 6,5 tyg to za wczesnie? Ja coś kojarze że byłam po 7 tyg ale już biło.

u mnie cos ok 7tyg,a czemu pytasz?;)
Koncia moze ten brzuch to ze stresu?a ziołka nie pomagaja? albo moze sprobuj rennie,mi pomagał zawsze na nudnosci niewiadomego pochodzenia

my juz po kapieli i kolacji ale cos niunia zasnac porzadnie nie moze i sie rzuca;)

Witam Kochane!
Mam pytanie do Was. Kiedy widziałyście bijące serduszko na usg po raz pierwszy? Czy 6,5 tyg to za wcześnie? Ja coś kojarzę że byłam po 7 tyg ale już biło.

Ja byłam w 6 tc.

koncia co to może być? może coś zjadłaś ostatnio? strucie jakieś? bidusia :(

Maja zasnęła ponad kwadrans temu i oby tak do rana. Miłej nocy Wam życzę, a ja zmykam na romantyczny wieczór z M :)

reklama
Pytam bo moja przyjaciółka po dłuuugim staraniu zaszła. Była w 5 tyg na usg widać było fasolke ale jeszcze bez serducha. Dziś była znów, wg OM to 6,5 tyg a serducha dalej nie widać. Bardzo się stresuje bidulka bo już podejrzewa najgorsze a jeszcze lekarka wywaliła jej dzis z tekstem ze ciaza się pewnie nie rozwija i kazała przyjść za tydzień.

Do góry