reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

normalnie co za dzień.

wieczorem przyszedł sąsiad że zalewamy jego łazienkę, więc masakra. mój M właśnie rozkuwa kafelki, wywalił szafkę, pralkę i szykuje się brodzik. dobrze że mamy ubezpieczone mieszkanie to już robię zdjęcia, a ci z dołu co ich zalaliśmy dostanę kasę z pzu. jedo dobre to.

a ok 22 poszła nam uszczelka w kaloryferze w sypialni i mój M całą noc musiał chodzić i wynosić pełne wiaderka wody.

dziś rano na szczęście zrobili nam ze spółdzielni ten kaloryfer , a teraz M wywalił szafkę, i pralkę i kuje kafelki i szuka gdzie przecieka. mówię wam masakra.

no ale ciut mi się humor poprawił, bo ciocia z Niemiec przysłała dla Jasia 50 euro, swoją drogą że też ona się nie bała wsadzić tego do zwykłej koperty i wysłać zwykłym listem. no nic najważniejsze że doszło. :)

jezu ... współczuję :szok: Dobrze, że Twój M. zaradny chłop ! 3mam kciuki za szybkie ogarnięcie awarii.

Witajcie,
U nas noce coraz dziwniejsze:/// Maly nie chce spac ani w lozeczku ani z nami w lozku, ma co noc godzinna przynajmniej przerwe w spaniu, wtedy sie wierci, rzuca kocykiem i takie tam:wściekła/y:

Co do kawy, to ja jestem kawoćpun :-D Mam ekspres cisnieniowy, ale troche juz go zajezdzilam i teraz czaje sie na nowy opcje sa dwie albo nivona albo jura i jeden i drugi w drogi:/// musze chyba napisac list do Mikolaja :-D

Ślij linki do tych cudeniek mysza - jak skończę karmić to może prezent dostanę z tytułu poświecenia macierzyńskiego !

Dopijam cappuccino i zmykam pod prysznic - Maleńki śpi - w popołudniu mam parę lekcji zatem przygotować się muszę.

Miłego dnia Laski !

Za chore Misie trzymam kciuki ! Cmok cmok ;-)

reklama
jeszcze wracając do przedzkoli, to podobno maja sie zmienić przepisy i juz żłobki np. nie bedą podlegały pod zakłady zdrowotne czy jakos tak ;-) teoretycznie więc powinno powstac więcej prywatnych. ale wiadomo, co innego teoria, co innego przepisy, a co innego życie... tak się zastanawiam, skąd ten pomysł w ogóle z 2latkami w przedszkolach?? faktycznie ktoś chyba nie pomyślał, bo przecież wiele 2latków chodzi jeszcze w pieluchach, a do przedszkola obecnie idą dzieci bez? (przynajmniej tak było w przedszkolach, gdzie pracowałam) tak samo z obsługą łyżki, samodzielnym jedzeniem. ok, są dzieci, które wcześnie pozbywają się pieluchy i sa samodzielne, no ale jednak chyba nie większość.
wyprowadźcie mnie z błędu, jesli się mylę.

Madzia, moze Bartus tak odreagowuje pobyt w szpitalu??

polka, ty kobieto siedź w miejscu, a nie latasz z tym palcem po mieście ;-)

yra, to dopiero pech!
a wiesz, może to wcale nie od Was leci? kiedyś u nas tak było (tzn jak mieszkałam z babcią), sąsiadka z dołu przyszła ze skargą, też zaczęliśmy skuwać, a sie okazało, że jakoś ta woda leciała od tych obok, nie wiem jakim sposobem, może nierówno było, albo jakaś dziura. w każdym razie u nas porozwalane, na dole zalane, a u tych obok sucho i czysto.
mam nadzieję, ze szybko znajdziecie przyczynę!

Witam się po dłuższej przerwie,
Zaraz spróbuję nadrobić zaległości ale na pewno nie będzie to łatwe.
Wczoraj wróciłam z małą ze szpitala. Byliśmy od soboty :-( Teraz już jest ok ale siedzieć tam to koszmar.
mam nadzieję , że u Was jest spokojnie, zaraz poczytam co u Was:-)

Hejka nocka ok
wrocilam z pazurkow :)
kasia witaj a co bylo z Kinga ze wylądowaliscie w szpitalu?
zdrowka dla choruszkow!

dostalam wczoraj paczke z Nestle wszystko po 4 mies przysłali....:/

dołączam sie do uzależnionych od kawy.
Pochwale sie mamy nowe cacko- sprzed do robienia ciast kitchenaid jupiiiiiiiii:D pieknie wyrobi mi ciasto na pierniki

dziewczyny jestem wykonczona, pawel strasznie przezywa ta wyrzynajaca sie dwojke:-(, caly czas marudny wstaje o swicie i potem w dzien zaraz zmeczenie, u lekarza tak sie darl ze wrocilismy wykonczeni oboje, z rykiem wypil mleko i padl, ciekawe ile pospi bo rano 30 min, jak sie obudzi za chwile to do wieczora oszaleje...
od kilku dni tez robi koncert przy wieczornej butli z kasza, jakby nie chcial a chcial, w koncu wypija ale darcie straszne:-(

yra to wspolczuje,ale dobrze ze szybko zareagowaliscie:tak:

kasia wspolczuje pobytu w szpitalu, dobrze ze juz w domku, napisz co to bylo...:tak:

yra to się porobiło tak przed świętami jeszcze :( mam nadzieję że mężulek szybko upora się z awarią.

kasia jejku co się stało że szpital zaliczony z malutką, mam nadzieję że już wszystko ok.

marciaa zazdroszczę , też by mi się taki przydał sprzęcik :)

dziewczynki miałam Wam wkleić na wątku kulinarnym przepisy, pamiętam o tym tylko mój zeszyt z przepisami gdzieś wcieło, jak tylko znajdę to zaraz wkleję :)

reklama
yra to przynajmniej nie kuł na darmo. teraz tylko szybko naprawic i remont łazienki...

kasia, co sie działo??

karalajna, a moze to skok? ja w zeszłym tygodniu tez stawiałam na zeby, ale to był definitywnie skok, bo raptem Ol umie tyyyyle nowych rzeczy! strasznie rozwinęła się językowo i umysłowo ;-) potrafi mnóstwo "powiedzieć" i pokazać.

kurcze, dowiedziałam się właśnie, że znajoma mojego M. miała rodzić teraz na dniach i sie okazało, że dziecko zmarło, udusiło się pępowiną :-(

Do góry