Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

kobitki zapomniałam się Wam pochwalić byłam dziś u Julki na zebraniu w szkole i pani wychowczani bardzo ją chwaliła. że pilna z niej uczennica i szybko się uczy, obecnie są na etapie czytania tzn nauki czytania, pani powiedziała że zaczyna już czytać zdania tzn sylabizuje wyraz i przeczyta kilka zdań. dziś omawiała wyniki badań kompetencji bo okazuję się zerówkowicze też takowe mają tylko ono potrzebne jest do pierwszej klasy i moje dziecko jest na 5
a wiecie czego się dowiedziałam że w 1 klasie będzie robiła to co w zerówce czyli jakieś szlaczki pierdołki nie ma nauki czytania i pisania ( w zerówce tego nie wolno ale nasza pani uczynatomiast w 2 klasie jest już ortografia i pisanie piórem , dla mnie to jest chore kiedy te dzieciaki mają się nauczyć czytać i pisać? ja pamiętam że w 1 klasie uczyliśmy się literek, cyferek , pisania i czytania.
Nocka minęła nam super od 20 do 6 bez pobudki, a następnie sygnalizacja dźwiękowa informująca rodziców o zasiusianych pleckach - Franio próbował jeszcze zasnąć po przebraniu, ale bezskutecznie, więc teraz już śpi bo ewidentnie się nie dospał...Wczoraj dostałam przesyłkę od nestle - próbkę kaszki ze śliwką i poradnik dotyczący dzieci po 9 msc (na końcu zaznaczyli, że dostanę jeszcze tylko jedną przesyłkę po roczku). W tym poradniku właśnie wyczytałam co to dziecko powinno w 11 msc robić i lekko się zaniepokoiłam bo czynności typu: "coraz lepiej radzi sobie z samodzielnym jedzeniem łyżeczką" albo "potrafi wskazać produkt spożywczy lub posiłek i wyraźnie zasygnalizować, że ma na niego ochotę. Robi to za pomocą dźwięków lub prostych słów np. mniam mniam" albo "potrafi wskazać (w książeczce) kota, psa, samochód, drzewo itp" są nam całkowicie nieznane - czy Wasze dzieciaczki mają takie osiągnięcia na swoim koncie?