Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Heloł
Po pierwsze buziaczki dla wczorajszych miesięczniakow :****
Myszowata jak bym sie tak tylm rozwojem nie przejmowała. U mie Niko sygnalizuje mniam mniam tylko w sklepie tzn mlaska i am am woła. Pokazuje oko mamę na zdjęciu i jedynie biedronke czy slimaka w ksiazce i koniec. Nie sortuje np. do garnuszka klocków i nie wskaże ryzu czy makaronu
Ja probuje Nikodema nauczyc obrazkow z ksiazeczki ale niezbyt mi idzie. On sie poprostu nie skupia bo go interesuje 1000 innych rzeczy
u nas nocka srednia juz druga z rzedu spał z nami. Ładnie zasnal włozeczku i płacz az sie zanosił cos mu sie snilo...Ł. mial oddelegowac mloego i nie zrobil tego...wrrrr
byłam wczoraj na zakupach i fajne ciuszki maja w h&m i dziecie i dla nas
w ogole wczoraj Nikodem do siostry wlazł po 15 stopniach. Szok ale z tkaim pedem...asekurowalam go ale ani razu sie nie zachwiał...kurcze dziadek Maciej w weekend wpada i bedzie robił bramki
tzn montował bo zrobił własnorecznie
))))) Niko ma fazę teraz jezdzenia w wozku sklepowym jest cały happy i musi sie w domu 3mac poreczy jak wchodzi po scodach...jaki wtedy dumny
ps. my dalej 3 drzemki heh
Po pierwsze buziaczki dla wczorajszych miesięczniakow :****
Myszowata jak bym sie tak tylm rozwojem nie przejmowała. U mie Niko sygnalizuje mniam mniam tylko w sklepie tzn mlaska i am am woła. Pokazuje oko mamę na zdjęciu i jedynie biedronke czy slimaka w ksiazce i koniec. Nie sortuje np. do garnuszka klocków i nie wskaże ryzu czy makaronu
Ja probuje Nikodema nauczyc obrazkow z ksiazeczki ale niezbyt mi idzie. On sie poprostu nie skupia bo go interesuje 1000 innych rzeczyu nas nocka srednia juz druga z rzedu spał z nami. Ładnie zasnal włozeczku i płacz az sie zanosił cos mu sie snilo...Ł. mial oddelegowac mloego i nie zrobil tego...wrrrr
byłam wczoraj na zakupach i fajne ciuszki maja w h&m i dziecie i dla nas
w ogole wczoraj Nikodem do siostry wlazł po 15 stopniach. Szok ale z tkaim pedem...asekurowalam go ale ani razu sie nie zachwiał...kurcze dziadek Maciej w weekend wpada i bedzie robił bramki
ps. my dalej 3 drzemki heh
Ostatnia edycja:
Nocka minęła nam super od 20 do 6 bez pobudki, a następnie sygnalizacja dźwiękowa informująca rodziców o zasiusianych pleckach - Franio próbował jeszcze zasnąć po przebraniu, ale bezskutecznie, więc teraz już śpi bo ewidentnie się nie dospał...Wczoraj dostałam przesyłkę od nestle - próbkę kaszki ze śliwką i poradnik dotyczący dzieci po 9 msc (na końcu zaznaczyli, że dostanę jeszcze tylko jedną przesyłkę po roczku). W tym poradniku właśnie wyczytałam co to dziecko powinno w 11 msc robić i lekko się zaniepokoiłam bo czynności typu: "coraz lepiej radzi sobie z samodzielnym jedzeniem łyżeczką" albo "potrafi wskazać produkt spożywczy lub posiłek i wyraźnie zasygnalizować, że ma na niego ochotę. Robi to za pomocą dźwięków lub prostych słów np. mniam mniam" albo "potrafi wskazać (w książeczce) kota, psa, samochód, drzewo itp" są nam całkowicie nieznane - czy Wasze dzieciaczki mają takie osiągnięcia na swoim koncie?
zreszta nasze - starsze dzieci tez. Ja przestalam sie tym przejmowac.