reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej
a u nas kataru ciag dalszy, musze isc do apteki, czy ten nasivin jest na recepte? bo tego jeszcze nie probowalam...

na razie nie idziemy na spacer bo jest taki ze zasnalby w wozku, a lozeczku nie chce heh

wlaczylam pralke i jak zahipnotyzowany siedzial w drzwiach lazienki i patrzal i sluchal ha ha

reklama
Marciaa dla mnie wszystkie suknie bomba, ale króluje nr 1!
niesiaa jak Mała? Bardzo wysypana?
polka nadźwigałaśsię kobitko! U nas na dniach otwarcie kauflandu...
polusia kurde w naszym tesco jak zwykle nie ma tych kartonów...pan z obsługi powiedział, że nie każdy produkt promocyjny trafia do wszystkich sklepów...
moni buziak dla Małej:*
frotka zdrówka dla dzieciaków!

Witajcie Kochane! Franio spał pięknie do 7 i teraz drzemkuje, a ja nadaję znad kawki! W ddtvn był temat "wpływ żłobka na rozwój dziecka" - czy któraś z Was może oglądała? Ja załapałam się na ostatni moment...U nas wciąż zimowo...eh...A i odkryłam ostatnio chusteczki nawilżone bobini - są bardzo fajne, mają super zamknięcie i są tanie!
Miłego dnia:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie Kochane :-)
ja tylko na chwilkę, bo mam jeszcze troche pracy przy mojej magisterce. Promotor nie był nią zachwycony, spodziewał się czegoś lepszego. Ale jak napisać dobrą, ambitną pracę w 2 tyg??? No nic, praca jest dopuszczona do obrony, musze troche poprawek porobić i w poniedziałak składam w dziekanacie.
asiu buziaczki dla Szymcia :-)
Marcia ja zdecydowanie obstawiam pierwszą, ale dziewczyny dobrze radzą trzeba przymierzyć. Ja znalazłam sobie używaną sukienkę w internecie, która została skrytykowana przez moją mamę, siostrę i przyjaciółkę. Jak zobaczyły mnie na żywo w niej to swierdziły, że lepszej nie mogłam wybrać.
Wszystkim chorowitkom zdrówka życzę!!!

edit
myszowata ja oglądałam. Mam podzielone zdanie na ten temat. Co z tego, że dziecko będzie 3 lata z mamą jak jego rozwój socjospołeczny będzie do kitu. Wydaje mi się, że dzisiejsze żłobki różnią się od tych sprzed 30 lat. Przemcio wchodzi do żłobka z uśmiechem- każdego dnia z czego wnioskuje, że wcale to nie jest takie złe.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczynki :)
nocka ok poza dwoma małymi incydentami: pierwszy - Julkę bolał brzuszek i płakała. ale dostała leki i poszła spać. druga to moje młodsze dziecko się rozebrało i spało nago. ciekawe zajęcie zwłaszcza w nocy kiedy trza spać a nie kombinować.

teraz łobuzuję w salonie tzn. robi mi na złość bo co ją pogonię to ona spowrotem swoje robi. ja zaraz obiadek robię - dziś carbonara, potem jakieś małe prace domowe. najchętniej poszłabym spać.

wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia *)

miłego dzionka :)

A tak jeszcze odnośnie żłobków: w Polsce panuje przekonanie, że żłobek to samo zło, a matki, które oddają tam swoje dzieci to wyrodne matki. To coś w stylu: jak nie karmisz piersią to jesteś złą matką. Wiecie co naprawde jak dla mnie to troche ciemnogród, ale tak niestety jest :-(

asia ucałowania dla Szymonka:*
ramari zapewne masz racje, że teraz żłobki inne, sama mam mieszane uczucia, a ta pani, która się wypowiadała na ten temat (nie wiem jakiej profesji)była dość radykalna...W każdym razie my z M podjeliśmy decyzję o nie oddawaniu Franka do żłobka już kilka tyg temu bo teściowie chcą z nim od września być i super, ale jesli ten plan się z jakiś przyczyn niezrealizuje to zdecydowałam się przedłużyć wychowawczy, choćby dlatego, że jak się zarabia 1600zł a żłobek kosztuje 1000zł to nijak się to nie kalkuluje...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja sie strasznie zdenerwowalam jak uslyszalam wczoraj te krytyczne slowa tych zlobkach i wypowiedzi pana cimoszewicza, prosilabym zeby decyzje o tym jak wychowuje moje dziecko zostawili mnie, poza tym latwo mowic komus kto zarabia tyle ze zona moze siedziec w domu i zajmowac sie dzieckiem, ale sa przeciez rodziny ktorych po prostu na to nie stac!
kocham moje dziecko i na pewno nie zrobie mu krzywdy, a co z matka ktora siedzi w domu zajmuje sie dzieckiem a w glebi duszy jest rozgoryczona tym ze sie nie realizuje i martwi sie tym czy starczy do pierwszego? czy na pewno to takie dobre dla tego dziecka?

i nie mowie tego dlatego ze posylam pawelka do zlobka, taki jest plan od wrzesnia,
mowie to dlatego ze musze wrocic do pracy, ciezko z jedna wyplata...
do tego czasu bedzie mial opiekunke, jednak sie zdecydowalismy na pania ktora pomaga mojej babci i wychowuje wnuki,
mlodszego od niemowlaka gdyz matka niestety umarla po porodzie,teraz chodza juz do szkoly, do wrzesnia czas, zobaczymy jak to sie sprawdzi...

Ostatnia edycja:
Witajcie

Ale jestem dzisiaj śpiąca:( Nic mi się nie chce:(

Marciaa ja wybrałam zupełnie inną suknię niż te, które wcześniej podobały mi się na zdjęciach. I też uważam, że nr 1 najładniejsza:)
Polusia świetna ta Twoja Pola, taka pomysłowa:) Po co spać, jak można się rozebrać;)

O ja nie mogę - mój właśnie się obudził przed chwilą i siedzi jeszcze w łóżeczku, patrzę na niego, a on bez spodni:):):)

Wszystkim chorym zdrówka!!!

reklama
Do góry