reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Adelina- a ja to mam cos zle przeczucie ze sie pomylili w urzedzie....bo jak sprawdzam w internecie na kierowca.pwpw.pl i wpisuje swoje dane to wychodzi ze nie ma danych tak jakby jeszcze nikt nie wyslal papierow a prawko zdałam w tamtym tygodniu w czwartek...mozliwe ze tak dlugo??

u nas czeka sie okolo 3 tygodni na wydanie dokumentu.

reklama
Hej dziewczyny :) Wpadam tu bardzo rzadko, więc na pewno mnie nie znacie.
Mam takie pytanie: jestem w 24 tygodniu i wg informacji ciążowych mój dzidziuś powinien ważyć ok pół kilograma. Tymczasem jak w 22 tyg miałam robione usg, to już ważył 650 g. Czy to nie za dużo? Lekarz nic nie mówił wprawdzie o żadnych nieprawidłowościach. Ja i mąż jesteśmy wysocy (ponad 180 cm), czy to możliwe, że dlatego też dziecko będzie spore? Kość udową też miało już 44 mm

Ja Ciebie pamiętam:tak::-)

Z dzidziusiem wszystko w porządku. Pomyśl sobie że za 4 miesiace będzie ważyć ok 3500g, dzieląc to na tygodnie wychodzi, że średnio teraz będzie przybierał 150g na tydzień:tak:Takie rozbieżności się zdarzają, im dzieci starsze tym większe różnice wagowe. Przecież jedne się rodzą z wagą poniżej 3000g a inne nawet z wagą 5000g;-):-). W książkach to pewnie biorą jakąś średnią:tak:

Moniskabe miałam podobny problem z juką, okazało sie ze grzyb i trzeba było ją przesadzić, dokładnie wymyć korzenie i kupic taki srodek który wkłada sie do ziemi. Ale nie wiem czy z twoim kwiatkiem dzieje sie to samo...a ten kwaitek ma taki gruby długi korzeń może ?
wlasnie sie zorientowalam, ze to bluszcz pospolity :-D

to zalezy od twojego urzedu, czy wysłali informacje do PWPWartościowych, moze wysłali pozniejm moim znajomym czasami pokazywało sie po tygodniu wiec jest jeszcze czas:) Zreszta sama jestem w szoku ze u nas w Gdansku tak mega szybko..tydzin temu zdalam prawko a juz je mam..az dziwne;-)

odebralam wyniki.
pogorszył mi sie. :-(
mam za niski hematokryt i za niska hemoglobine.
i jakies ciała ketonowe w moczu..

cukier po godzinie mam 129, a na czczo 80.

no i nie wiem jak oni spisywali moj pesel, bo sie pomylili :eek:

O, jak się cieszę. :tak::tak::tak: Nareszcie przyszła kaska z ZUSu. Tylko nie mam pojęcia za jaki okres. Wie ktoś może, czy jak dostaje kaskę na konto, to przychodzi jakiś papierek do domu??

reklama
O, jak się cieszę. :tak::tak::tak: Nareszcie przyszła kaska z ZUSu. Tylko nie mam pojęcia za jaki okres. Wie ktoś może, czy jak dostaje kaskę na konto, to przychodzi jakiś papierek do domu??

Niestety nie przychodzi papierek. Dlatego żeby wiedziec za jaki okres dostaje kaske listonosz mi przynosi ;-)

Do góry