reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Hej dziewczyny :) Wpadam tu bardzo rzadko, więc na pewno mnie nie znacie.
Mam takie pytanie: jestem w 24 tygodniu i wg informacji ciążowych mój dzidziuś powinien ważyć ok pół kilograma. Tymczasem jak w 22 tyg miałam robione usg, to już ważył 650 g. Czy to nie za dużo? Lekarz nic nie mówił wprawdzie o żadnych nieprawidłowościach. Ja i mąż jesteśmy wysocy (ponad 180 cm), czy to możliwe, że dlatego też dziecko będzie spore? Kość udową też miało już 44 mm

Ja Ciebie pamiętam:tak::-)

Z dzidziusiem wszystko w porządku. Pomyśl sobie że za 4 miesiace będzie ważyć ok 3500g, dzieląc to na tygodnie wychodzi, że średnio teraz będzie przybierał 150g na tydzień:tak:Takie rozbieżności się zdarzają, im dzieci starsze tym większe różnice wagowe. Przecież jedne się rodzą z wagą poniżej 3000g a inne nawet z wagą 5000g;-):-). W książkach to pewnie biorą jakąś średnią:tak:

to zalezy od twojego urzedu, czy wysłali informacje do PWPWartościowych, moze wysłali pozniejm moim znajomym czasami pokazywało sie po tygodniu wiec jest jeszcze czas:) Zreszta sama jestem w szoku ze u nas w Gdansku tak mega szybko..tydzin temu zdalam prawko a juz je mam..az dziwne;-)

odebralam wyniki.
pogorszył mi sie. :-(
mam za niski hematokryt i za niska hemoglobine.
i jakies ciała ketonowe w moczu..

cukier po godzinie mam 129, a na czczo 80.

no i nie wiem jak oni spisywali moj pesel, bo sie pomylili :eek:

O, jak się cieszę. :tak::tak::tak: Nareszcie przyszła kaska z ZUSu. Tylko nie mam pojęcia za jaki okres. Wie ktoś może, czy jak dostaje kaskę na konto, to przychodzi jakiś papierek do domu??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry