reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest, zakupilam termometr taki na podczerwień ze moze mierzyc temp i na czole i w uchu, i teraz mierze malemu i na czole ma temp 36,4 a w uchu mierzy i ma 37,7 i ktora jest dobra, a maly dzisiaj caly dzien strasznie marudny i nie wiem co mu jest teraz to juz spi, ale moze on ma gorączke ale czolo jak sie dotknie to nie jest rozpalony
a kilka razy mierzylam dzisiaj i zawsze wychodzi taka duza róznica miedzy temp w uchu a taką do czola przykladaną

EDIT: Tabasia, ja kupiłam tutaj probiotyki, właściwie synbiotyki (pro i pre razem) dla niemowlaków :)
nazywa sie PROTEXIN RESTORE, to są saszetki i kosztowały niecałe 7euro, z tym, że jedną saszetke zużywałam na 3 dni ;)
Ooo to jutro zapytam w aptece :-)
A juz nie stosujesz? Jak podawalas Olci?

U nas dzis spoko dzionek, ale jaki cyrk byl wieczorem to glowa mala :szok:
Ubrany, wypachniony, czysciutki... ja w kuchni przygotowuje mleko, M go trzyma na rekach, a tu nagle taki wrzask, ze chyba caly blok slyszal :szok:
Za nic go nie moglismy uspokoic :no: W koncu po 10min. i wyprobowaniu chyba wszystkiego, uspokoil sie na tyle, ze moglam mu podac buletke. Wypil i usnal mi w ramionach. Obstawiam, ze znowu glod plus zmeczenie... Musi wiecej spac po poludniu i od razu po kapieli i wszystkim co jest z nia zwiazane, musi dostac mleczko :sorry2: To plan na jutro.

Ooo to jutro zapytam w aptece :-)
A juz nie stosujesz? Jak podawalas Olci?

U nas dzis spoko dzionek, ale jaki cyrk byl wieczorem to glowa mala :szok:
Ubrany, wypachniony, czysciutki... ja w kuchni przygotowuje mleko, M go trzyma na rekach, a tu nagle taki wrzask, ze chyba caly blok slyszal :szok:
Za nic go nie moglismy uspokoic :no: W koncu po 10min. i wyprobowaniu chyba wszystkiego, uspokoil sie na tyle, ze moglam mu podac buletke. Wypil i usnal mi w ramionach. Obstawiam, ze znowu glod plus zmeczenie... Musi wiecej spac po poludniu i od razu po kapieli i wszystkim co jest z nia zwiazane, musi dostac mleczko :sorry2: To plan na jutro.
to ja tak mam mniej wiecej od miesiąca i to codziennie wykąpany ladny zadowolony i jak mamy jesc to jest krzyk i dopiero jak prawie spi to moge go nakarmic
i nie wiadomo z czego to ma bo czasem byl faktycznie przemeczony ze mogl tak krzyczec a czasem ledwo sie obudzil i byl kąpany i tez sie darl
ja mam tylko nadzieje ze mu to niedlugo przejdzie

Jejku nie wyobrazam sobie takich krzykow codziennie :nerd: Ja jestem ciekawa jak jutro bedzie. Ale, ze u Was po spaniu tez krzyk to dziwne, bo w sumie to nie wiadomo o co mu chodzi :sorry2: Ale pociesz sie, ze na pewno minie ;-)
Dobra, ide wieszac pranie, milej nocki!

u nas tez juz gondola lekko podniesiona i maly jest zafascynowany- oczwiscie musi jechac jeszcze przodem :-D:tak:, no i nieraz troche buti pociupcia albo meczko albo herbatke i jak na razie nie to dziecko, a juz stracilam ochote na spcery po tych jego koncertach :baffled:

no i udało mi sie zlikwdowac ciemieniuche a to dziadostwo sposobami polecanymi nie schoddzilo wiec jak juz zmiekla po oliwce to leciutko paznokciem zdzieralam, bo szczoteczka to nigdy bym sie chyba nie pozbyla.:no:

reklama
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest, zakupilam termometr taki na podczerwień ze moze mierzyc temp i na czole i w uchu, i teraz mierze malemu i na czole ma temp 36,4 a w uchu mierzy i ma 37,7 i ktora jest dobra, a maly dzisiaj caly dzien strasznie marudny i nie wiem co mu jest teraz to juz spi, ale moze on ma gorączke ale czolo jak sie dotknie to nie jest rozpalony
a kilka razy mierzylam dzisiaj i zawsze wychodzi taka duza róznica miedzy temp w uchu a taką do czola przykladaną

A nie masz instrukcji do tego termometru?? Tam powinien być podany zakres temperatur. Ja mam taki termometr, którym sprawdza się w uchu i temperatura poprawna u dziecka w wieku od 0-2 lat wynosi od 36,4 do 38. W tej instrukcji jest również informacja, że temperatura pod pachą czy w odbycie jest inna. Skoro Mały na czole ma 36,4 a w uszku 37,7 wydaje mi się, że wszystko jest ok.

Do góry