reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Marciaa - moja Basia miała suchą, szorstką skórę na policzkach i łuszczącą się skórę za uszkami. Pediatra stwierdziła, że to może być jakieś uczulenie, po czym przepisała jakąś maść, której nie chcieli mi sprzedać w aptece:tak: no to ja wzięłam zwykły krem bambino i codziennie rano i wieczorem po przemyciu twarzy smarowałam i zeszło po kilku dniach:-)

A ja ledwo pochwaliłam moje dziecko, że w dzień ładnie śpi i się dzisiaj zbuntowało, a ja też spod Poznania, może coś w tym jest:-) może jakieś ciśnienie niekorzystne albo pogoda:-)

Jeśli chodzi o oczko to też poleciłabym sól fizjologiczną.

Marciaa - moja Basia miała suchą, szorstką skórę na policzkach i łuszczącą się skórę za uszkami. Pediatra stwierdziła, że to może być jakieś uczulenie, po czym przepisała jakąś maść, której nie chcieli mi sprzedać w aptece:tak: no to ja wzięłam zwykły krem bambino i codziennie rano i wieczorem po przemyciu twarzy smarowałam i zeszło po kilku dniach:-)

A ja ledwo pochwaliłam moje dziecko, że w dzień ładnie śpi i się dzisiaj zbuntowało, a ja też spod Poznania, może coś w tym jest:-) może jakieś ciśnienie niekorzystne albo pogoda:-)

Jeśli chodzi o oczko to też poleciłabym sól fizjologiczną.

Która część okolic Poznania jeśli można spytać?;-)

a moj znowu ma szorstkie policzki, chcialam przetestowac czy przeszlo mu po 2 miesiącach uczulenie na nutelle i zjadlam jej doslownie lyzeczke i znowu wyszlo
ja teraz w niedziele wyjezdzam na tydzien do rodzicow ale potem wracam wiec na początku lipca moze jakis spacerek nad maltą tam jeszcze z malym nie bylam :)

Tabasia - Tylko trzeba uważać, bo ja się przestraszyłam, bo po pierwszym wpisaniu wagi wyszło mi, że Basia jest poniżej 3 centyla wagowego. A co się okazało? Nieważne czy wpisze się np. 5kg czy 5,9 bo uzyska się taki sam wynik, bo wartość po przecinku nie jest brana pod uwagę, trzeba wtedy sobie samemu wynik odczytać z siatki.

a moj znowu ma szorstkie policzki, chcialam przetestowac czy przeszlo mu po 2 miesiącach uczulenie na nutelle i zjadlam jej doslownie lyzeczke i znowu wyszlo
ja teraz w niedziele wyjezdzam na tydzien do rodzicow ale potem wracam wiec na początku lipca moze jakis spacerek nad maltą tam jeszcze z malym nie bylam :)
Nutelka to jedna wielka bomba skladników alergennych- czekolada i orzechy to jedne z najsilniejszych !!!
A ja właśnie też od 3 dni mam problem mała ma wielką kaszę na policzkach....moja wina...zjadłam 2 ptasie mleczka - niom więc czekolada:shocked2:!
Tabasia te liczydełko centyli bardzo przydatne - wg niego moja mała 75centyl wagowy i 50 centyl wzrostowy - więc bardzo dobrze! :tak::tak:
Kurcze mam problem z ubieraniem małej - raz ciepło raz zimno, nie wiem czy dobrze ją ubieram, ta pogoda jakaś do kitu!

dzien doberek!
a moj normalnie marudny byl wczoraj....;-)dzieciaczki lubia sobie pomarudzic od czasu do czasu, zeby za nudno rodzicom nie bylo....
a my znowu tylko raz wstalismy w nocy....:szok:, odpukac mam nadzieje tak na dluzej, bo przyjemnie jest sie wyspac...:-D
mysz dobrze, ze z malym wszystko ok
milego dnia wszystkim!

reklama
Do góry