reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
hej ja tez nie mam czasu na nic!!

Dronka wspolczuje!! i zdrowia dla męża!a sily dla Ciebie!

Siedze i pije wode tak mnie nerki siekły BOziuuu!!!!!

My wigilie u mamy R spedzemy mam nadzieje,ze jakos to bedzie bo ostatnio jestem cieta na szwagierki...

k-aralajna jeśli chodzi o lekarzy to ja niestety mam identycznie... bardzo długo moja starszą źle diagnozowano...a to potówki, a to szkarlatyna, potem zbyt słabe leki na alergię a teraz z astmą , mimo że zdiagnozowaną też pod górkę. DO alergologa chodzimy prywatnie ale i tak nie mam za bardzo pewności czy jest ok.
Dronka moja mała właśnie alergennie reagowała np na brzoskwinie i morele.

marciaa buziaki dla NIKOSIA
dronka oj pech :( facet w gipsie to gorzej jak dziecko przesyłam to już 3krotnie wiem coś o tym :( współczuje !!!↲
Nie nadrobie Was niestety :( padam na twarz :( cały dzień w biegu. Jasełka, zakupy, wieczorem robiłam peleryne młodemu. Bo on jutro prowadzi całą imprezę w szkole jako narrator :) mucha, koszula, wsio gotowe :) Franko dziś na zawalonie nawet w sklepie obcym ludziom papa czy brawo robił :) po za tym nie idzie go upilnować :( wlezie wszędzie. Podjechał hipopotamem do krzesła i opierając się o nie stanął nogami na hipciu... Łobuz!!! !!! kurde mówię Wam on przechodzi samego siebie. Starszych pobił już dawno w wymyslach. Dobranoc !!!

dronka, ale niefart. no ale nie naprawisz, dobrze, że połamał tylko nogę, a nie obojczyk.

Karolajna ja karmie dalej piersią ale pierwsze placki wyszły po podaniu jej deserku z jogurtem/mimo ze wczesniej dawałam "dorosłe jogurty" polizac i nic!! Zastanawi mnie fakt ze zaczelam pic czyste mleko-a nie w formie przetworzonej czyli jogurty sery wiec nie wiem czyto moze byc to... nie zaglebialam sie w ten temat-ale wkoncu musze!! tak szukam po omacku zamiast isc do specjalisty!! ale nie mam wyjscia nieststy teraz:/

Zlikowdowalam pomidory bo je podejrzwalam i wysypka wyszla-chyba musze morele i truskawi z kaszek usunac i obserwowac co dalej bedzie!!

znów dronka :-)
moja ma alergię na brzoskwinie, morele, cytrynowa herbatkę z bobovity.
ale jeszcze nie może jeść jogurtów z Hippa, obojętnie jakich smaków. od razu ja wysypuje. natomiast normalne jogurty je bez problemu. uwielbia tez moje jogurty sojowe.
wiem, że bardzo trudno wpaśc na to, co może uczulać, np. z ta herbatką to był całkowity przypadek.

ajentka, myślałam o Tobie dziś :-) zastanawiałam się, dlaczego sie nie odzywasz :-)

moi panowie piją piwo i oglądaja kabarety, rżą przy tym na całe osiedle, a ja się denerwuję, żeby Ol nie dołączyła do tej "imprezki".
chyba idę spać.

Ajentka myslałam o Tobie ostatnio i miałm sie pytac, gdzie sie podziewasz:)Ale też z doskoku zagladam rano i przed snem zmeczona wkońcu nie spytałam.Dobrze,ze jesteś:)Marcelek swietny facet ,daje rodzicom pospać i rodzeństwo bedzie podobne:)Oj zmeczona jestem poczytałam Was.Polusiu gratuluj Ani od nas bardzo:)dronka współczuje, plany upadły ale zdrowie najważniejsze .Padam na dziub pełznę spać.dobranoc

Chyba czas isc w kime :-D
Zrobilam dzis polowe z tego co zaplanowalam :dry:
Al sie wycwanil i jak go kladziemy wieczorem, to ciagle wstaje w lozeczku, ale tylko z tej str. od naszego lozka. Pewnie chce, zeby go wziac. Przyzwyczail sie juz. No nic, musimy byc konsekwentni. W ogole to dzis zauwazylam, ze mojemu Dziecieciu ida 3 zeby na raz :cool: Ciekawe jaka dzis bedzie nocka...
Ramari super, ze z Fasolinka dobrze :-)
Oooo Polusia, jednak coreczka :happy2: Gratuluje!
Yra ciekawe co u Ciebie zamieszkalo :blink:
Dronka wspolczuje! Musi byc ciezko. Szkoda, ze plany w leb wziely. Zdrowka dla M.

Dziewczyny zadzwonila dzis do mnie moja przyjaciolka, jest w okolo 7tc i dzis miala skape plamienie. Jutro dopiero ma wizyte u lekarza. Czy moze to swiadczyc, ze cos zlego zaczyna sie dziac z fasolka? Albo to najgorsze??? Nic poza tym, zadnych bolesci itp. Cholera martwie sie jak nie wiem, bo ona ma chora tarczyce i ta ciaza jest podwyzszonego ryzyka :-( Ja mam nadzieje, ze to tylko zmiany hormonalne...

Dobranoc!

polusia gratulacje dla Ani! Widać Malutka bardzo chciała być już z mamusią na Święta:-)
dronka eh...współczuję Ci, ale nie złość się już bo czasu i tak nie cofniejsz, dasz radę! Zdrowia dla M!
mirosia zdrowia dla syneczka!
ramari cudownie, że z fasolinką wsio ok! Ja marzę o drugim synku, ale córeczka też byłaby fajna he he;-)Zdrowie najważniejsze, płeć drugorzędna, ale zwykle jednak jakieś oczekiwania każdy w tej kwestii ma...
ajentka jesteś! No wreszcie!:***
ionka zauważyłam prawidłowość, że faceci jak jest ich przynajmniej dwóch nie potrafią być nawet względnie cicho...

Witajcie! Nocka bardzo ok, ale pobudka już o 6.15:dry:Człowiek łatwo przyzwyczaja się do dobrego - ostatnio spaliśmy tak do 7-8...Dziś mamy kontrol u pediatry po chorobie, dobrze, że przychodnia blisko bo coś siąpi...Potem mam kosmetyczkę, a wracając zrobię zakupy głównie serki, deserki, kaszki dla Franuli. Zaczynam obmyslać menu na sylwestra bo okazuje się, że będziemy mieć gości - macie jakieś sugestie dla mnie?:-)
Miłego dnia:-)

reklama
Witajcie.
Jeeejjuuu dziewczynki juz 2 raz zapomnialam wziac tabletki anty :wściekła/y: i nadrabiam rano, mam nadzieje ze nie zmniejszy sie ich działanie.
K wczoraj do mnie mowi cos o prezentach pod choinke a ja mu mowie ze chcialabym jeden prezent do konca zycia, a on do mnie "córeczke ?" hehe a ja ze nie zeby mi pozwolil isc na studia i jak je skoncze to wtedy sobie zrobimy córeczke.
Bo wiecie co .....tak jakos pragne córeczki, ale to na serio jak pojde na studia i skoncze i chlopaki juz beda wieksi i jak bede miala prace i ten dom wybydujemy.

Doronka - a to pech ! Szkoda ze plany sie zmianiają i to zaraz przed swietami

Dziewczyny ja już po. Maleństwo ładnie rośnie :-)
Moja szyjka jest "długa jak łabędzia" Ma 4 cm.
Po zmolestowaniu lekarki o płeć powiedziała, że nie jest pewna, ale chyba coś tam dynda.
Więcej dowiem się 18 stycznia na usg połówkowym. Trzeci chłop w domu (a z psem czwarty) to będzie wyzwanie :-D
ooooo gratulejszyn !! nawet jak chlop to najwazniejsze zeby byla dzidzia zdrowa :)

ramari najważniejsze że zdrowa fasolieczka :) bardzo się cieszę

kochane pamiętacie Anie z wątku pomocowego? kilkałyśmy dla niej na mebelki. dziś urodziła zdrową córeczkę :)
Fajowo !! tylko pewnie jej przykro ze tatus nie zobczy coreńki :(

Do góry