Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
jakieś masaże, bezpieczne maseczki i zabiegi! Też to dostałam na mdłości. Pomagało mi przez 2 dni, a później było gorzej i przestałam brać. Mi lekarz powiedział że powinnam to brać raz dziennie albo nawet co dwa dni. Tak, tarczyca to TSH![]()

tak po prostu 

Ja też dziś mam trochę czarne myśli. Troche czytałam o ciąży obumarłej i poronieniachWiem że nie powinnam , ale... ciekawość pierwszy stopień do piekła.
Internet czasami jest pomocny, ale czasami...

Fajneznalazłam to co szukałam i to z czym każdy ma problem jak się liczy miesiące ciąży oto ściąga
0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szósty
27 - 31,5 siódmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty
ale ciąże tez można liczyć jako 10 miesięcy księżycowych czyli takich po 28 dni![]()
. Ja miałam ostatnią @ 1 czerwca, więc sobie liczę po prostu miesiące kalendarzowe - np 1 sierpnia zaczął się 3 miesiąc :-).Hej :-)
Mnie się wydaje że nie jest najgorzej u nas z tą opieką medyczną. Fakt, że się chodzi prywatnie, ale nie kosztuje to tak dużo jak pisały dziewczyny z wysp. Ja chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie i płaciłam 70 zł za wizytę, 60 zł za USG. Teraz mam abonament medyczny z pracy, więc mam wszystko za darmo. Co do szpitali to odnoszę wrażenie, że się dużo poprawiło. Coraz więcej szpitali daje bezpłatnie ZZO, coraz więcej widać dobrych opinii na temat personelu... Przynajmniej w Krakowie zauważyłam taką tendencję i bardzo to jest pozytywne![]()

Myślę o szpitalu Rydygiera, bo tam pracuje mój lekarz. I tam podobno znieczulenie dają za darmo, tak samo w Siemiradzkim, w MSWiA, podobno nawet w Żeromskim (chociaż nie bardzo w to wierzę, bo to jakaś nowość). Na Ujastek chyba też już jest za darmo. Synka rodziłam w klinice SPES i tam znieczulenie kosztowało wtedy 300 zł, ale wydaje mi się że potem też wprowadzili darmowe. Konkurencja działa nawet na rynku porodówekBlueberry bardzo mnie to cieszy, ze sie poprawia :-) i z tym znieczuleniem, to zszokowalas mnie normalnie
A wiesz juz w ktorym szpitalu bedziesz rodzic?
.