reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ionka dałam małemu kaszkę mleczno - ryżową o smaku bananowym, jest po czwartym miesiącu, a nam jeszcze tydzień został do końca czwartego miesiąca. Mam nadzieję, że nic złego nie zrobiłam ;-), bo Szymek ma się dobrze i wyraźnie mu smakowało.
Nasza lekarka twierdzi, żeby wprowadzać jeden nowy produkt na tydzień, więc za tydzień zaczynamy z marchewką:-D Mam nadzieję, że do tego czasu dojdę do wprawy w machaniu łyżeczką, bo wczoraj syn nie miał do mnie cierpliwości:-D:-D:-D

Witajcie:-)

Pogoda dziś ładna, słonko świeci ale nie jest za gorąco. Spacerek już zaliczony, było całkiem miło, tylko straszne wertepy, bo zachciało mi się iść na wał po powodzi:sorry:

Kuba ma od paru dni świetną zabawę - obserwowanie siebie w lustrze:-) Trzymam go przy lustrze, a on usilnie próbuje dotknąć drugiego dzidziusia i niesamowicie się do niego śmieje:-D:-D

A co do picia przy karmieniu, to moja Mama się śmiała, że taniej wyjdzie mnie podpiąć pod kran, bo też wypijałam niesamowite ilości. 5 litrów na pewno:tak:

u mnie tez byla zdziwiona rumiankiem, ale stwierdzila, skoro tak poja w Polsce, to nie ma nic przeciwko....a w ogole czy u Was w Irlandii mozna dostac herbatki dla dzieci?bo ja szukam i nie moge znalezc, tylko jakies soczki i napoje, ale ja nie chce probowac z nimi, wiec np. rumiankowa kupuje normalna, ale organiczna...

tak mozna, w polskim sklepie ;) ale poszukaj może w sklepie ze zdrową żywnością?

Rany, Adaś śpi chyba od 9:00 z przerwą na cyca :szok:. Nuuudzi mi się :-D

hahaha, ja juz kilka razy sie tak "nudziłam" a potem pytałam niebios, dlaczego ona nie idzie spać?? ;P

E: tak myślę...
9 mleko 150ml
13- warzywka i ewentulanie mleko na dobicie (ok. 50ml)
17- jabłuszko z kaszką ryżową i ew. mleko jak wyżej (ok. 50 ml)
20-21- mleko 150-160ml
2-3- mleko 150ml

nie wiem, czy dobrze robię :( mamy doświadczona, pomóżcie!
dawać jeszcze jaką kaszkę?
tylko kurcze jak dam na śniadanie, to juz mleka mi nie wypije :(
echhh dylematy :(
czekam na sugestie :)
moja tez juz 2 godziny śpi... hmm ;)

ionka a w jakie pojemniczki wkladasz jedzonko do zamrażarki??

mojego chyba kupa męczy bo juz od 5 dni nie robil, a jak masuje mu brzuszek to mu troszke lepiej sie robi, wczoraj dostal troszke herbatki i wody dzisiaj dalam juz mu pare lyzeczek wody, moglaby juz pojsc ta kupa to mi sie dziecko lepsze zrobi :)

Hej!

Jeśli chodzi o produkcję mleka ja również nie mogę narzekać. Już nie raz pisałam, że mam wkładki aventu, bo na jednorazowe to bym zbankrutowała. Wczoraj chciałam sobie uzupełnić zapas mleka w zamrażalce to w ciągu dnia uzbierałam 270 ml mleka tylko to co samo leciało z drugiej piersi podczas karmienia.

Ja po wyjściu ze szpitala piłam kilka litrów wody, soku, herbaty i nie wiem czego jeszcze:-) i skończyło się nawałem pokarmu, teraz piję troszkę mniej, ale też dużo. Zwykłej kawki nie piję, ale za to ze 3 zbożowe rozpuszczalne z mlekiem:-)

asia20702- a mogę się zapytać ile waży Twój Szymuś, bo ja też się stresuję wagą mojej Basi, bo wiem, że waży mniej od rówieśników i jak czasem porównuje na forum to aż strach (chociaż wiem, że się nie porównuje:-):-):-)), no ale przyrost jest w normie, ale nie taki duży jak widzę u innych marcóweczek:-(

Magmadzia ważyliśmy się tydzień temu i było prawie 6 kg, to teraz trochę więcej. Urodził się z wagą 3010 g, przez moje puste cyce waga spadła do niecałych 2,7 kg, ale na butli zaczął ładnie przybierać. Nie przejmuj się, jeśli Basia ładnie przybiera, to najważniejsze. Ale muszę Ci powiedzieć, że na początku, co ktoś zaglądał mi do wózka, to stwierdzał, że Szymuś taki mały i było mi przykro. Teraz nasza lekarka mnie stresuje tymi centylami ;-), ale też twierdzi, że dziecko ładnie rośnie i rozwija się.

A Twoja Basia ile waży?

Lekarka mojej małej nigdy nie mówiła nic o tych centylach... Amelka jest na mm, Bebilon pepti, do tego kaszka mleczno ryżowaz bananem i raz co dwa dni jarzynka lub marchewka... a waży ok 6kg, urodziła się to ważyła 2750, później spadła do 2500... a skończyła 4 mesiące... czy to dobrzE? a do tego wcina co 4h po 150ml do 220ml

reklama
Nudzi mi się! Tzn. mam co robić, szafy czekają na zrobienie porządków, ale nie chce mi się :no: Szymon śpi już 1,5 godziny, nie poznaję go :szok:
Mloda_mamusia1 - myślę, że z Amelką wszystko dobrze, a poza tym generalnie dziewczynki są mniejsze. No i zjada porządne porcje mleczka :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry