nam krochmal pomogl od razu-nastepnego dnia nie bylo potowek!! ale jak tylko zobaczylismy potowki to kapiel w krochalu...juz stare potowki gorzej schodza:/witam sie z rana :-)
dziewczyny jak zlikwidowac potowki? moj maluch od jakiegos czasu ma na szyjce i dekolcie, smaruje mu oliwka, kremem ale to nic nie daje.
Jednak po dzisiejszej nocy widze, ze ma ich wiecej i sa bardziej czerwone.
Tylko krochmal do kapieli?
reklama
moniSkaBe
Fanka BB :)
no nic, dzisiaj kupie make ziemniaczana i mam nadzieje, ze zejda.
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
MoniSkaBe Ja zawsze na potówki wsypuję 2 łyżki stołowe mąki ziemniaczanej do wody na kąpiel, i też już następnego dnia rano ich nie ma w ogóle! :-)
A nawet jak masz maść na odparzenia z cynkiem, to posmaruj, to je wysuszy i też znikną.
A nawet jak masz maść na odparzenia z cynkiem, to posmaruj, to je wysuszy i też znikną.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
wasze dzieciaki tez mało jedzą?? mnie zaraz cos trafi...od 3 dni niko je po 50/80 ml..jedynie wieczorme i nad ranem wytrabi flache...ale w ciagu dnia marnie:-(
Emiosiempiec
Zaangażowana w BB
mam pytanie.
1.To prawda że butelki powinno zmieniać się co 3 miesiące? Od urodzenia karmię Zuzią butelkami Avent. Trochę pożółkła i cyferki zanikają, więc już chyba najwyższy czas je zmienić.
2. Co robicie aby pozbyć się komarów, bo w te upały jest ich coraz więcej a nie chce by pogryzły moją córeczkę
1.To prawda że butelki powinno zmieniać się co 3 miesiące? Od urodzenia karmię Zuzią butelkami Avent. Trochę pożółkła i cyferki zanikają, więc już chyba najwyższy czas je zmienić.
2. Co robicie aby pozbyć się komarów, bo w te upały jest ich coraz więcej a nie chce by pogryzły moją córeczkę
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
ja jak skonczył 2 miesiace wymieniłam butle..i tak radzą róznie albo co 2 albo co 3 miechy...smoczki tez wiadomo mi sie aventu juz białe brzydkie zrobiły a uzywam 2 tyg..
j na komary psikam orinoko
j na komary psikam orinoko
Witajcie 
Kolejny upalny dzień
Oboje z Kubą tego nie znosimy
A na komary kupiłam w końcu to urządzenie Chicco i powiem, że sprawuje się nieźle. Ani Kuba ani ja nie zostaliśmy jeszcze pogryzieni
chicco zanzaNo urządzenie ultradźwiękowe przeciwko owadom » Bezpieczeństwo dziecka - opinie użytkowników znam.to
Kolejny upalny dzień

Ja kupowałam na Allegro, butla 400 ml za 25 zł.PS> ja nigdzie nie mogę dostać Emolium do kąpieli echh.... Czy Emolium jest droższe od Oilatum? Ja ostatnio kupuję zwykłe Oilatum - nie soft - i płacę 63zł za 500ml... awłaściwości ma te same a oszczędzam prawie 20zł![]()
Tak u nas to samo. To na pewno z powodu upału...wasze dzieciaki tez mało jedzą?? mnie zaraz cos trafi...od 3 dni niko je po 50/80 ml..jedynie wieczorme i nad ranem wytrabi flache...ale w ciagu dnia marnie:-(
Ja znów czytałam, że wymienia się tylko smoczki co 3 miesiące na takie z większą dziurką, a i to niekoniecznie, bo czasem dziecko woli pić z mniejszej. Co innego oczywiście, jeśli butelki są zniszczone Wymiana butelekmam pytanie.
A na komary kupiłam w końcu to urządzenie Chicco i powiem, że sprawuje się nieźle. Ani Kuba ani ja nie zostaliśmy jeszcze pogryzieni

moniSkaBe
Fiołkowa a to do mieszkania to urzadzenie tez sie nadaje?
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Dobry :-)

Jak ja go wieczorem klade, to on sie tym motylkiem bawi 10-15min. a pozniej zasypia. Wlaczam tez czasem karuzele bardzo cicho.
Dzis rano polozylam go do lozeczka, pobawil sie i usnal.
Daje mu zawsze jak nie mam przytulanki - pieluche tetrowa. A przytulanke ma taka: Winnie the Pooh 3D Comforter – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
i on sobie ja memla i memla i zasypia. No i smoczek, kiedys wypadal mu czesciej, a teraz klade puchatka miedzy raczke a smoka.
U nas na poczatku tez zasypial o wiele dluzej, czasem wlasnie meczyl sie i nie usnal, wiec byl cyrk, bo zmeczony.
Jak Zysia tak marudzi, sprobuj poklepac po pupci, u nas to pomagalo.
Ale w koncu dziecko sie nauczy, tylko trzeba niestety konsekwencji. Chociaz ja tez nie trzymalam sie tych zelaznych zasad z ksiazki. A czytalas "usnij wreszcie"? Bo ja bardziej sugerowalam sie ta ksiazka.
Moja rada jeszcze taka, zeby najpierw nauczyc wieczornego zasypiania, a po jakims czasie tego w dzien. W dzien jest trudniej. Ale da sie! U nas przyszlo praktycznie samo
Co do tego babelka, to nie mam pojecia co to moze byc, ja chyba bym poszla do lekarza, jak piszesz, ze tam jest ropa
Jak podasz maila, wysle Ci dwie ksiazeczki, ktore dostalam od dziewczyn, one mi pomogly
ale patent! Tez jestem baaaardzo ciekawa co to daje! Chyba tak jak piszesz ;-)
Mloda Mamuska u nas Alex tez od samego poczatku spal w lozeczku, a te okruchy? A feeee
Czasem bierzemy go do naszego loza, ale to przewaznie w weekendy, po sniadanku
Aaaa tak z innej beczki. Dalej nie wiem co Malemu sie dzieje. Dzis nad ranem zaczal plakac, ale przez sen, tak zawodzil bardziej niz ryczal. A pozniej zaczal tak pokaslywac przy tym placzu. Czy takie maluszki maja juz jakies sny i to moze byc przyczyna takiego zachowania? Wzielam go na rece, troche sie uspokoil. Ale jak odlozylam to co jakis czas zasypial i plakal. Nawet go dobudzic nie moglam, zeby sie uspokoil
Z brzuszkiem problemow nie mamy.
A moze zabki?
Glodny na 100% tez nie jest.
Dziwne to. Juz drugi tydzien sie zastanawiam...
Alex ma karuzele, a na szczebelku w zasiegu raczki powieszona taka kolorowa, szeleszczaca zabawke-motylka. Do tego mam jeszcze takie urzadzonko emitujace szumy (dokladnie to byl taki mis, ale mozna to z niego wyciagnac), ale prawie juz tego nie uzywam. Na poczatku jednak bez tego chyba funkcjonowac nie moglibysmyTabasia ja tez znam prawie na pamięć 'Język niemowląt'ale u mnie jakoś nie wychodzi samo zasypinie...np dziś mała jak juz była śpiąca o 6,40 to połozylam ja do łóżeczka i kitłasila sie zasypijajac i budzac co chwila do 7,30 bo wypadalał jej smok i marudzila i tak zasypiala,budzila sie i popatrzyla na zabawki, karuzele jej włączałam ale nici z twardego snu ...i efekt był taki ze wzielam ja na rece...wtedy ryk niemiłosierny i ze zmeczenia na rękach padła:/ powiedz czy w łóżeczku włączasz karuzele czy masz jakies zabawki na łóżku popowieszane bo ja mam sprezyne, karuzele i inne zabawki powtykane za ochraniacz wiec mala oglada sie i niby przyzpia ale "walczy ze snem" :/
AniaSkrzat gralulacje ...oby tak dalej![]()

Jak ja go wieczorem klade, to on sie tym motylkiem bawi 10-15min. a pozniej zasypia. Wlaczam tez czasem karuzele bardzo cicho.
Dzis rano polozylam go do lozeczka, pobawil sie i usnal.
Daje mu zawsze jak nie mam przytulanki - pieluche tetrowa. A przytulanke ma taka: Winnie the Pooh 3D Comforter – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
i on sobie ja memla i memla i zasypia. No i smoczek, kiedys wypadal mu czesciej, a teraz klade puchatka miedzy raczke a smoka.
U nas na poczatku tez zasypial o wiele dluzej, czasem wlasnie meczyl sie i nie usnal, wiec byl cyrk, bo zmeczony.
Jak Zysia tak marudzi, sprobuj poklepac po pupci, u nas to pomagalo.
Ale w koncu dziecko sie nauczy, tylko trzeba niestety konsekwencji. Chociaz ja tez nie trzymalam sie tych zelaznych zasad z ksiazki. A czytalas "usnij wreszcie"? Bo ja bardziej sugerowalam sie ta ksiazka.
Moja rada jeszcze taka, zeby najpierw nauczyc wieczornego zasypiania, a po jakims czasie tego w dzien. W dzien jest trudniej. Ale da sie! U nas przyszlo praktycznie samo

Co do tego babelka, to nie mam pojecia co to moze byc, ja chyba bym poszla do lekarza, jak piszesz, ze tam jest ropa

Bardzo sie ciesze :-)hej kochane.Od porodu nie miałam takiej nocy jak dziś,jestem wyspana i wypoczęta. Mały zasnoł po kąpieli,masażu i karmieniu tak jak zawsze czyli ok 20:45 ,zasnol sam w swoim łóżeczku,obudził się dopiero o 3 na jedzenie ( dodam że bez płaczu) a pózniej spał do 6:30wcześniej budził się co chwile albo on spał a ja go musiałam po pupci klepać bo jak przestałam to się budził.Gdyby nie mój mąz to nie dałabym rady wcześniej...on we wszystkim mi pomaga...ale teraz jestem dobrej myśli...Tabasia dzieki za rady
![]()
Jak podasz maila, wysle Ci dwie ksiazeczki, ktore dostalam od dziewczyn, one mi pomogly

Czesc Mamuski!
Moja znajoma ma ponad 3-miesieczna coreczke. Jak Mala sie urodzila, to jakas polozna powiedziala Jej, aby Mala OLIWKOWAC PRZED KAPIELA. I Mamuska stosuje ten "zabieg" do dnai dzisiejszego. Niestety, nie umiala mi odpowiedziec na pytanie: jaki jest w tym cel.
Slyszalyscie o takim wybryku? Dla mnie to jest bezsensowne i nawet niehigieniczne (wcieramy brudek, hehe!!! a pozniej niedomywamy maluszka :-) )
Kolorowych snow!!!

Mloda Mamuska u nas Alex tez od samego poczatku spal w lozeczku, a te okruchy? A feeee

Czasem bierzemy go do naszego loza, ale to przewaznie w weekendy, po sniadanku

Aaaa tak z innej beczki. Dalej nie wiem co Malemu sie dzieje. Dzis nad ranem zaczal plakac, ale przez sen, tak zawodzil bardziej niz ryczal. A pozniej zaczal tak pokaslywac przy tym placzu. Czy takie maluszki maja juz jakies sny i to moze byc przyczyna takiego zachowania? Wzielam go na rece, troche sie uspokoil. Ale jak odlozylam to co jakis czas zasypial i plakal. Nawet go dobudzic nie moglam, zeby sie uspokoil

Z brzuszkiem problemow nie mamy.
A moze zabki?
Glodny na 100% tez nie jest.
Dziwne to. Juz drugi tydzien sie zastanawiam...
reklama
AniaSkrzat1
Ale mam ciszę i spokój w domciu.O 9 przyszła pora małego na spanie więc cyc i do łóżeczku a on wrzask to ja na ręce buju buju i do łóżeczka i znowu to samo...i tak 40 minut...zasnoł...spał godzine jak nigdy ( zawsze 30,40 min.) wstał dostał cycusia,ja z nim na przewijak a on usypia więc zmieniłam pieluche i spowrotem do łóżka i śpi do tej pory...nie wiem czy to ta pogoda czy może ten nowy stały rytm który uparcie staram się wprowadzić tak na niego działa,ale jestem szczęśliwa...że mój Skarb już nie cierpi tak jak na początku.
też muszę kupić coś na komary...tylko nie wiem co???
Tabasia może faktycznie lepiej najpierw wprowanić to w nocy...a ja kurcze się pospieszyłam ( w gorącej wodzie kąpana) heh. Mój mały też czasem tak popłakuje przez sen,myślę że poprostu coś mu się śni...wysyłam Ci meila...Z góry dzięki
też muszę kupić coś na komary...tylko nie wiem co???
Tabasia może faktycznie lepiej najpierw wprowanić to w nocy...a ja kurcze się pospieszyłam ( w gorącej wodzie kąpana) heh. Mój mały też czasem tak popłakuje przez sen,myślę że poprostu coś mu się śni...wysyłam Ci meila...Z góry dzięki